题目内容
B
Michael Faraday was the son of a blacksmith (铁匠) .There were four children in his family and,with his father often ill and unable to work,Michael Faraday had to earn his living from an early age. This meant little or no schooling. However,the family belonged to a religious group,and Faraday learnt to read and write at Sunday school.
When he was only 14 ,Faraday found a job as a bookbinder (装订工) .He used to read the books he was given to bind and he became very interested in the scientific books,particularly the ones about electricity. His interest soon took a practical path and he began making his own experiments. These were very basic because Faraday had to make all of his equipment himself. However,he was very careful and kept a clear written record of all his findings.
One day,he was given an entrance ticket to the Royal Institute chemistry lecture by Humphry Davy. Determined to work for this great scientist,he sent Davy a job application (申请) including his laboratory reports on the experiments he had carried out. In 1813,Davy offered Faraday a job as one of his laboratory assistants. Faraday learnt quickly and soon was recognised as a very able chemist. Later,he went to work at the Royal Institute.
Michael Faraday was,perhaps,the greatest practical scientist of the 19th century. As a chemist,he discovered the benzene,which is now the central point of chemical study. He also proved the relationship between electrical bonding. As a physicist,he invented the dynamo (发电机) ,which led to the later invention of the electric motor.
41. Why did Faraday attend Sunday school?
A. He had to learn how to be a bookbinder.
B. He would like to learn religious knowledge.
C. He hoped to read many of the scientific books there.
D. His family couldn’t afford his normal school education.
42. When working as a bookbinder,Faraday .
A. published his great findings on electricity
B. was famous as a practical scientist
C. read many books lent by Humphry Davy
D. made equipment for his experiments on his own
43. In order to get a chance to work for Davy,Faraday .
A. sent his experiment reports to Davy
B. offered to do laboratory work for free
C. bought tickets to attend Davy's lecture
D. went to the Royal Institute to visit Davy
44. We can learn from the last paragraph that.
A. the electric motor was invented by Faraday
B. electricity was Faraday's best-known finding
C. Faraday's research covered different fields
D. Faraday was more a chemist than a physicist
45. What would be the best title for the passage?
A. Michael Faraday,a Great Scientist
B. The Contribution of Michael Faraday
C. Michael Faraday,a Born Bookbinder
D. The Sufferings of Michael Faraday
41. D解析:细节理解题。根据第一段第二句至第四句可知,Faraday年幼时家境贫 寒,上不起正规的学校,只好上了主H 学校。
42. D解析:细节理解题。根据第二段倒数 第二、三句可知,Faraday做图书装订工作 的时候,为自己的实验亲ft动手制作实验 器材。
43. A解析:细节理解题。根据第三段第二 句可知,为了能为Davy T.作,Faraday递 交了自己的实验报告。
44. C解析:推理判断题。根据最后一段介 绍Faraday在物理、化学领域的发明创造 可推知,Famday在不同领域都有研究。
45. A解析:标题概括题。文章主要介绍了 Michael Faraday如何成长为一名伟大的 科学家(物理学家及化学家) 以及他在物理 和化学领域取得的研究成果,因此A项作 标题最合适。