题目内容

When you visit America, you will see the word Motel on signs and notice boards. It is made up of “motor” and “hotel” and it is really a hotel for people who arrive by car (how-ever, you don’t need a car to stay at one). You have to pay when you arrive for your room, which usually has a bath. Meals are not provided, but there will certainly be a cafeteria (自助餐馆). Americans eat a lot of salads and sandwiches. Along the main roads there are a lot of motels. Each tries to offer more than next. Some provide television in every bedroom; others have swimming pools; and so on. Motels are especially useful when you are in the country, far from a town or city. You will also find them in the big National Parks.
In these great National Parks, you may meet guests you don’t expect to see. An American friend told me a little story. In the middle of a moonless night she heard strange noises outside her motel window in the Yellowstone National Park in Wyoming. Thinking it might be a thief, she jumped out of bed, opened the door and crept towards a dark shadow. As she got close, she saw the thief. She was dreadfully frightened: it wasn’t a human thief — it was a big black bear. The bear was turning over some empty tins with its paw, looking for tasty bits of food. My friend decided to leave that particular thief alone!
There are also, of course, places called “rooming houses”, where they receive lodgers (房客). You will see such signs as Tourists or Rooms Rent, and you could try one of these. A word of warning — looking for a room in New York during the tourist season is like looking for gold on the moon!
- 1.
Which of the following is TRUE about motels?
- A.You can only find motels in the big National Parks
- B.They are free for people who arrive by car
- C.If you want to stay at a motel, you must have a car
- D.The word “motel” is formed by two words
- A.
- 2.
Which of the following is NOT provided by motels?
- A.Baths
- B.Swimming pools
- C.TV
- D.Meals
- A.
- 3.
The underlined word “crept” in the second paragraph probably means “_____”
- A.moved slowly
- B.rushed out
- C.threw away
- D.ran fast
- A.
- 4.
From the last paragraph we can learn that in New York during the tourist season ______.
- A.tourists can find gold there
- B.tourists can have a sweet dream there
- C.it is difficult to find a room there
- D.there is warning for tourists to New York
- A.
试题分析:本文介绍了美国一种叫Motel的旅馆,这种旅馆为那些自驾出行的游客提供了方便,它们有的卧室配有电视,有的有游泳池,但是却不提供饭菜。此外,作者在文中还提到了一种叫Roomhouses可以提供住宿的地方。
1.D细节理解题。根据第一段It is made up of “motor” and “hotel” and it is really a hotel for people who arrive by car可知Motel一词是由两个单词合成的,所以D选项正确。
2.D细节理解题。文章首段中提到Meals are not provided, but there will certainly be a cafeteria,由此可知D为正确选项。
3.A词意猜测题。在文章第二段作者讲述那位美国朋友半夜听到窗外有动静,认为是贼,从当时的情景可以推测她应该是蹑手蹑脚的走过去看看究竟,所以判断A选项正确。
4.C细节理解题。作者在文章最后一段提到A word of warning — looking for a room in New York during the tourist season is like looking for gold on the moon!“在旅游旺季的纽约找个房间就像在月球上找金子一样”,由此可以推断在旅游旺季时在纽约找旅馆很难,所以C为正确选项。
考点:考查社会生活类短文阅读。
STRANGERS parties go wild these days. The main idea of them is to never let the people know who their matches are until the last minute. These are some popular practices that are storming the world’s youth on this V-day.
Speed dating
It’s exactly what the name implies. Complete with a timer, a whistle and 50 willing singles, speed dating is not the traditional dinner and a movie type of first date. Singles pay US $35 for three minutes with more than two dozen future dates. They ask questions and try to get to know each other. At the sound of a whistle, they do the same thing all over again―25 times in all.
Lock and key party
Women are given a lock and men are given a key, upon arriving at the party. Each key and lock has several matches. One can hunt for his/her later-to-be sweetheart in various groups, and try out the key or lock. Each time a lock and key match the pair are entered into a ballot (票数) for top prizes!
Dinner in the dark
Waiters wearing night vision glasses guide the guests through the pitch-black dining room. They are seated at the table and familiarized with the wine glass and plate. Food is handled with the fingers. People will not see the food they are eating or the guests at their table until the dessert course. At that moment, dining partners will appear.
Message party
Have A Cocktail, Leave A Message! When you arrive, you get a tag with a number and a pad of post-it notes. If you see someone you like, write a message on the message board. But wait… You’ve got a message… Go and collect it! You can make new friends and win lots of gifts. The more messages you leave on the bulletin board, the more chances you have of winning prizes.
【小题1】What do you think the similarities of these parties are?
| A.All the parties have very strict rules for their members. |
| B.If you want to go to any of the parties, you have to buy a ticket. |
| C.All the parties are aimed at strangers who want to be lovers. |
| D.All the parties are suitable not only for the young but for the old. |
| A.Speed dating. | B.Lock and key party. |
| C.Dinner in the dark. | D.Message party. |
| A.you have to eat with your hands |
| B.you have to wear night vision glasses |
| C.guests eat all the courses in the darkness |
| D.your dining partners will help you choose the food |
| A.4. | B.3. | C.2. | D.1. |
STRANGERS parties go wild these days. The main idea of them is to never let the people know who their matches are until the last minute. These are some popular practices that are storming the world’s youth on this V-day.
Speed dating
It’s exactly what the name implies. Complete with a timer, a whistle and 50 willing singles, speed dating is not the traditional dinner and a movie type of first date. Singles pay US $35 for three minutes with more than two dozen future dates. They ask questions and try to get to know each other. At the sound of a whistle, they do the same thing all over again―25 times in all.
Lock and key party
Women are given a lock and men are given a key, upon arriving at the party. Each key and lock has several matches. One can hunt for his/her later-to-be sweetheart in various groups, and try out the key or lock. Each time a lock and key match the pair are entered into a ballot (票数) for top prizes!
Dinner in the dark
Waiters wearing night vision glasses guide the guests through the pitch-black dining room. They are seated at the table and familiarized with the wine glass and plate. Food is handled with the fingers. People will not see the food they are eating or the guests at their table until the dessert course. At that moment, dining partners will appear.
Message party
Have A Cocktail, Leave A Message! When you arrive, you get a tag with a number and a pad of post-it notes. If you see someone you like, write a message on the message board. But wait… You’ve got a message… Go and collect it! You can make new friends and win lots of gifts. The more messages you leave on the bulletin board, the more chances you have of winning prizes.
【小题1】What do you think the similarities of these parties are?
| A.All the parties have very |
| B.If you want to go to any of the parties, you have to buy a ticket. |
| C.All the parties are aimed at strangers who want to be lovers. |
| D.All the parties are suitable not only for the young but for the old. |
| A.Speed dating. | B.Lock and key party. |
| C.Dinner in the dark. | D.Message party. |
| A.you have to wear night vision glasses |
| B.you have to eat with your hands |
| C.guests eat all the courses in the darkness |
| D.your dining partners will help you choose the food |
| A.1. | B.2. | C.3. | D.4. |