题目内容

【题目】下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删减或修改某个单词。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。

删除:把多余的词用斜线(/)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多着(从第11处起)不计分。

Last week, my parents took me to the seaside. As soon as we reached the beach, I ran to the sea and jump in the water. The water rolled away from us. I still remember the sound of the water hit the beach and the foam (泡沫) of water as foam in soda or beer. I looked along the beach for shell to collect. I found a beautiful one, but sudden the owner of the shell appeared from inside. I was so surprising! My father told me to leave it since it was dangerous animal. When we went home, I decided I should return all the shells back to the beach to be part of the home of crabs.

【答案】第二句:jump 改为 jumped

第三句:us 改为 me

第四句:hit 改为 hitting

第四句:as 改为 like

第五句:for后面的shell 改为 shells

第六句:sudden 改为 suddenly

第七句:surprising 改为 surprised

第八句:was 后加 a

第九句:When 改为 After

第九句:去掉 back

【解析】时态用法错误。根据全文及时间状语Last week可知,这里用一般过去式。句意:我跑向大海,在水里跳。故将jump 改为 jumped

代词用法错误。句中主语为I,故此处用其相应的宾格me。句意水从我身边滚走了故将us 改为 me。

非谓语动词用法错误。句子所修饰的名词the waterhit为主动关系,故用现在分词在后置定语。句意:我仍记得水拍海岸的声音。故将hit 改为 hitting。

介词用法错误。根据句意可知,这里应当用like,表示“像”。句意水的泡沫像苏打水或啤酒里的泡沫一样故将as 改为 like。

名词数用法错误。名词shell是可数名词,此处表示泛指,故用复数形式。句意我沿着海滩寻找贝壳收集故将shell 改为 shells。

词性用法错误。修饰动词appear用副词形式。句意但突然,贝壳的主人从里面出现了故将sudden 改为 suddenly。

形容词用法错误。句中主语为I,故为主语感到惊讶。句意我很惊讶故将surprising 改为 surprised。

冠词用法错误。句中名词animal为可数名词,故用不定冠词a。句意我父亲让我离开它,因为它是危险的动物故将was 后加 a。

连词用法错误。根据句意可知,这里为“在……之后”。句意当我们回到家之后,我决定我应该返回所有的贝壳回到海滩故将When 改为 After。

动词用法错误。句中return不可再与back连用。句意我决定我应该返回所有的贝壳回到海滩故将back去掉

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
More than loo genes are related with increased risk of developing schizophrenia(精神分裂症),bipolar disorder (躁郁症)and alcoholism(酗酒),confirms a large study published in the recent issue of the British scientific journal Nature.
The world's largest study into the genetic basis of mental illnesses was led by researchers from British universities,including University College London (UCL),Cardiff University and King's College London (KCL).
Researchers believe that they are now much closer than before to understanding the complex biological causes, which make some people being at high risk of developing mental illnesses.They also believe that these findings could lead to new treatments.
The researchers analyzed the DNA of about 37,000 patients with schizophrenia,bipolar disorder or alcoholism, and compared the smallest genetic changes to those found in about 113,000 healthy people.They then identified about 128 independent genetic variants(变体)at 108 locations on the human chromosomes(染色体)that contribute significantly to developing schizophrenia—83 of these sites have never before been linked to the illness,according to scientists.
For example,people with the variant of the GRM3 gene,thought to be important in brain signaling,are around 2 to 3 times more likely to develop schizophrenia or alcohol dependence.The variant,which is found in approximately one in every 200 people,is also associated with a three times risk of developing bipolar disorder.
"We could be looking at the next big drug target for treating mental illness,"Professor David Curtis from UCL, co-author of the paper,said."The work opens up new ways to prevent and treat mental illnesses by revealing the mechanisms involved in their development."
(1)What can we learn from Paragraph 3?
A.Researchers are disappointed at curing biological causes.
B.Researchers are worried about the complex biological causes.
C.Researchers have found the method of curing biological causes.
D.Researchers are confident for figuring out the complex biological causes.
(2)According to Paragraph 4,the researchers found.
A.there are 37,000 patients with mental illnesses in the world
B.most of the sites have never before been linked to mental illnesses
C.there is little difference between the patients and the healthy people
D.the cause of mental illnesses has nothing to do with the genetic changes
(3)We can learn from Paragraph 5.
A.the variant of the GRM3 gene is important
B.the number of people with the variant of the GRM3 gene is large
C.the number of people with the variant of the GRM3 gene is small
D.people with the variant of the GRM3 gene aren't likely to suffer schizophrenia
(4)What's the main topic discussed in the text?
A.The importance of gene variants.
B.The research of gene variants.
C.The cause of mental illnesses.
D.Gene variants linked to mental illnesses.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网