题目内容

【题目】I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate Yes!. As I planned the meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart.

But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A woman from the church of our community stopped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain.

Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my two-year-old daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter.

Food is all about comfort. It feeds our bodies, but it can also feed our souls. When you hear people talking about their favorite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to someone in need.

【1】The author has given lots of food to others because ________.

A. she is a church member

B. she has received others’ food

C. she is good at cooking

D. she usually has extra food

2We can learn from the first paragraph that the author ________.

A. was glad to be able to lend a hand

B. knew the family in need very well

C. had to stay in bed for several weeks

D. was tired of preparing food

3Which of the following is TRUE about the author?

A. Her mother died when she was in hospital.

B. She didnt get enough food during her pregnancy.

C. She thinks offering food is the best way to show love.

D. She received food as well as comfort in her hard times.

4According to the passage, which of the following conclusion can we get?

A. Every dog has its day.

B. Actions speak louder than words.

C. One good turn deserves another.

D. A good beginning makes a good ending.

【答案】

【1】B

【2】A

3D

4C

【解析】

试题分析:这是一篇生活感悟类的文章,通过作者一开始接受别人的食物馈赠到后来主动馈赠食物与他人,她感受到帮助与被帮助都是一种分享的快乐。

【1】B 细节理解题依据文章第二段第一句But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life可知,作者给其他人很多食物是因为以前也接受过别人的很多食物,故B项正确。

【2】A 推理判断题依据文章第一段中的Of course, I responded with an immediate Yes!以及I have done so countless times with a very open heart.可以推断出作者对于帮助别人是很乐意的,故A正确。

3D 细节理解题依据文章第三段中的How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter.可知作者在困难时期曾收到别人的食物帮助,故D项正确。

4C 主旨大意依据文章的主要内容可知作者感觉帮助与被帮助都是一种分享的快乐。A项表示每个人都有得意的时候;B项是行动胜过于言语;C项表示善有善报;D项是善始善终,C项符合文章的主旨,故选C项正确。

【名师点拨】

推理判断题。要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer, suggest, imply, concludeindicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。【2】A 推理判断题 依据文章第一段中的Of course, I responded with an immediate Yes!以及I have done so countless times with a very open heart.可以推断出作者对于帮助别人是很乐意的,故A正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Many people think of guys as being carefree when it comes to their appearance. But in fact, a lot of guys spend plenty of time in front of the mirror. They care just as much as girls do about their body image.

Body image is a person's opinions and feelings about his or her own body and physical appearance. 【1】 You appreciate your body for its capabilities and accept its imperfections.

2 Here are some ideas.

Recognize your strengths. Different body types are good for different things. What does your body do well? Maybe your speed, strength, or coordination makes you better than others at a certain sport. That may be basketball, table tennis, mountain biking, dancing, or even running. Or perhaps you have non-sports skills, like drawing, painting, singing, playing a musical instrument, writing, or acting. 3

Exercise regularly. Exercise can help you look well and feel good about yourself. Good physiques (体形) don’t just happen. 4 A healthy habit can be as simple as exercising 20 minutes to 1 hour three days a week. Working out can also lift your spirits.

Respect your body! Practicing good habits regular showering; taking care of your teeth, hair, and skin; wearing clean clothes, and so on can help you build a positive body image.

5Your body is just one part of who you are. Your talent for comedy, a quick wit (智慧) and all the other things make you unique. So try not to let small imperfections take over.

A. Use this as an opportunity to discover what you’re good at.

B. Be yourself.

C. Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look.

D. Just explore talents that you feel good about.

E. They take hard work, regular workouts, and a healthy diet.

F. The good news is that self-image and body image can be changed.

G. So, what can you do to develop a positive body image?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网