题目内容
13.①The 2015United Nations Climate Change Conference was held in Paris,France,aiming to yield a new international agreement to reduce greenhouse gases.From 30November to 12December 2015,officials from across the world met there to seek a solution for serious climate change.②Since the 1997international agreement to fight global warming,climate change has worsened and speeded up-beyond even the worst expectations of the 1997talks in Kyoto,Japan.New ship passages have opened through the once frozen summer sea ice of the Arctic.In Greenland and Antarctica,ice sheets have lost trillions of tons of ice.Mountain glaciers in Europe,South America,Asia and Africa are shrinking faster than before.
③And not just the frozen parts of the world have felt the heat in the last 18years:The world's oceans have risen by over 4cm.Scientists expects that during the 21st century the global surface temperature is likely to rise further 0.3to 1.7℃.Droughts and wildfires have become more frequent worldwide.Animals and plants are now in trouble because of the changing climate.These include the polar bears,butterflies,flogs and entire stands of North American pine forests.
④Even the gloomiest climate model from the 1990s didn't forecast this bad results."The latest science is telling us we are in more trouble than we thought,"said Janos Pasztor,climate advertiser to UN Secretary General Ban Ki-moon.
⑤Some climate change can be caused by natural factors such as variations in solar radiation,volcanoes,land drift and ocean drift.However,most of scientific and public opinions have come to the conclusion that the climate is changing mainly because of the accumulation of greenhouse gases (especially CO2) in the atmosphere due to human activities.
⑥…
⑦World leaders have spent 18years figuring out this truth.And it is clear that the future of the earth belongs to a low-carbon economy and that tomorrow's winners will be those who invest in clean energy solutions.
32.The third paragraph is developed mainly byB.
A.making comparisons
B.providing examples
C.analyzing causes
D.introducing situations
33.What's the main reason for climate change according to the passage?D
A.Solar radiation.
B.Volcanoes.
C.Land drift & ocean drift.
D.Human activities.
34.According to the passage,what may the sixth paragraph discuss?C
A.The side effects of climate changes.
B.The results of scientific finding.
C.The consensus the conference reached.
D.The consequences of global warming.
35.The passage is intended toD.
A.tell people the climate change in the past 18years
B.ware people of the danger of the climate change
C.analyze the causes of the climate change
D.appeal to people to pay attention to the climate change.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了目前全球变暖形式十分严峻,气候变化的主要原因是人类活动,因此一定要关注气候变化.
解答 32.B.细节理解题.根据第三段And not just the frozen parts of the world have felt the heat in the last 18years:The world's oceans have risen by over 4cm.Scientists expects that during the 21st century the global surface temperature is likely to rise further 0.3to 1.7℃可知第三段主要是由举例子来描述的;故选B
33.D.细节理解题.根据第五段However,most of scientific and public opinions have come to the conclusion that the climate is changing mainly because of the accumulation of greenhouse gases (especially CO2) in the atmosphere due to human activities可知气候变化的主要原因是人类活动;故选D.
34.C.推理判断题.根据最后一段World leaders have spent 18years figuring out this truth.And it is clear that the future of the earth belongs to a low-carbon economy and that tomorrow's winners will be those who invest in clean energy solutions可知第六段主要讲会议达成的协商一致意见;故选C.
35.D.推理判断题.根据最后一段World leaders have spent 18years figuring out this truth.And it is clear that the future of the earth belongs to a low-carbon economy and that tomorrow's winners will be those who invest in clean energy solutions可知文章主要目的是呼吁人们关注气候变化;故选D
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
| A. | being intended | B. | intending | C. | intended | D. | to intend |
This question of giving up seats in public transport is much argued about by young men,who say that since women have claimed equality,they no longer deserve to be treated with politeness and that those who go out to work should take their turns in the rat race like anyone else.But women have never claimed to be physically strong as men.Even if it is not agreed,however,the fact remains that courtesy(礼节) should be shown to the old and the sick.Are we really so lost to all ideals of unselfishness that we can sit there indifferently(冷漠地) reading the paper or a book,saying to ourselves,"First come,first served"while a grey-haired woman,a mother with a young child or a cripple(残障者) stands?Yet this is all too often seen.
Older people,tired and impatient from a day's work,are not always considerate either-far from it.Many arguments break out as the older people push and squeeze(挤)each other to get on buses.One cannot approve this,of course,but one does feel there is just a little more excuse.
It seems urgent,not only that communications in transport should be improved,but also that communication between human beings should be kept smooth and polite.All over cities,it seems that people are too tired and too rushed to be polite.Shop assistants won't bother to assist; taxi drivers shout at each other as they dash dangerously around corners; bus conductors pull the bell before their desperate passengers have time to get on or off the bus,and so on.It seems to us that it is up to the young to do their small part to stop such lowering of moral standards.
Title:Manners in Metropolitan Cities
| Theme | Politeness is (76)non-existent,especially in large cities. | |
| Phenomena and Excuses | Phenomena | Excuses |
| Big,strong schoolboys push elderly women aside to (77)sit on the last remaining seats. | ||
| Young men (78)refuse/hate/dislike to treat women politely. | Women think they are(79)equalto men,so they should take their turns in the rat race like others. | |
| Young people sit indifferently (80)indifferently while grey-haired women,mothers with (81)children/babiesand disabled people stand by. | First come,first served. | |
| The elderly themselves push each other to get on buses. | ||
| (82)Causes/Analysis | ●Communications in transport are not satisfactory. ●Communication between people doesn't go (83)smoothly and politely. ●People are too (84)tired and too rushed to care about others. | |
| Solution | Young people make an (85)effort to stop such lowering of moral standards. | |
| A. | how | B. | why | C. | when | D. | where |
| A. | that | B. | when | C. | which | D. | what |
-Impossible!He his car last night.( )
| A. | has fixed | B. | had fixed | C. | would fix | D. | was fixing |