题目内容
Last week, my granddaughter started kindergarten,and ,as is conventional, I wished her every success ,But part of me didn’t.
I actually wanted her to fail in some ways because I believe that failure can be good for our learning process, Success is proving that you can do something that you already know you can do , First –time success is usually a fluke (侥幸),First-time failure ,by contrast,is expected ;it is the natural order of things Failure is how we learn.
In Africa they describe a good cook as “she who has broken many bots”,If you’ve spent enough time in the kitchen to break a lot of pots ,probably you know a lot about cooking ,I once had dinner with a group of cooks and they spent a lot of time comparing knife wounds and burn scars ,They Knew how much their failures gave them.
I earn my living by writing a daily newspaper column, Each week I am aware that one column I write lill be my sores , I don’t set out to write it ; I try my best every day. I have learned to cherish that column ,A good column usually means that I am discussing a familiar topic, writing in a style I am used to or saying the same things as someons else but in fancy way.
Ny younger daughter is a trapeze artist(杂技荡秋千演员),She spent three years putting together a show and she did it successfully for years ,There was no reason for her to change it-but she did anyway, She said she was no longer learning anything new and she was boued; and if she was bored ,there was no point in subjecting her body to all that stress
My granddaughter is a perfectionist She will feel her failures ,and I will want to comfort her, But I sill also ,I hope ,remind her of what she learned ,and how she can do better next time ,I hope I can tell her ,though ,that it’s not the end of the world ,Indeed, with juck ,it is the beginning.
【小题1】Why did the author want his granddaughter to fail?
| A.Success is boring though beneficial |
| B.She would learn more from failure |
| C.It is impossible to do everything successfully |
| D.He wanted her to be strong enough to face hardships |
| A.Negative | B.Worried | C.Positive | D.Excited |
| A.giving examples |
| B.following the time order |
| C.comparing different opinions |
| D.analyxing cause and effect |
| A.we cannot depend on luck to live a good life |
| B.we shoule try every possible way to avoid failure |
| C.past failures prevented him from taking risks in writing |
| D.the thought of failure will make you work even harder |
| A.Learn from failure |
| B.How to be a good cook |
| C.My daughter and granddaughter |
| D.A good column makes a good writer |
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】D
【小题5】A
解析试题分析:这篇文章主要通过举例,说明了这样一个道理,失败未必是件坏事,它会让我们成长,学到更多东西。
【小题1】根据I actually wanted her to fail in some ways because I believe that failure can be good for our learning process,故选B。
【小题2】根据my younger daughter is a trapeze artist(杂技荡秋千演员),She spent three years putting together a show and she did it successfully for years ,There was no reason for her to change it-but she did anyway, She said she was no longer learning anything new and she was boued; and if she was bored ,there was no point in subjecting her body to all that stress,可以看出作者持肯定态度,故答案应为C。
【小题3】文中举了很多例子,所以这篇文章用了举例法,故选A。
【小题4】作者通过自己的例子,来说明失败的想法会使你的工作更困难,故选D。
【小题5】这篇文章主要讲了失败未必是件坏事,它会让我们成长,学到更多东西,故选A。
考点:日常生活类短文阅读理解
点评:本题型考查了对文章段落或某一板块的理解概括能力。先阅读问题,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。在词义与句义理解的基础上,结合上下文总结归纳某一段或几段的大意,对于把握文章主旨,分析全文结构都是至关重要的。
—I did very poorly in last week’s test.
— ____ Look at your paper. You got a good mark.
| A.Oh, come off it! | B.Absolutely. |
| C.You’re dead right. | D.You’ve got a point there. |
此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行做出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,也用斜线划掉。该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。该行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。
注意:原行没有错的不要改。
| Today Li Lin is praised for how she has done for our class. | 【小题1】___________ |
| On a hot afternoon last week Li Lin went to downtown and | 【小题2】___________ |
| went from one store to other, looking for the clothes we would | 【小题3】____________ |
| wear in the singing contest. She spend the whole afternoon | 【小题4】____________ |
| searching until she found it finally. Deeply moved by her | 【小题5】____________ |
| efforts, we tried our best and won the first prize in the contest. | 【小题6】____________ |
| Li Lin is always warm-hearted and cares our class a lot. | 【小题7】____________ |
| Besides, she often devotes her spare time to help classmates. | 【小题8】____________ |
| She has set a good example for us. Therefore, she deserves the | 【小题9】____________ |
| praise and we should learn her. | 【小题10】____________ |