题目内容
Was the London Olympics a success? Many people hold different opinions.However, one thing is certain, London could win a gold medal for hosting the“greenest”Games ever, BBC News reported.
Previous Olympic hosts have been criticized for the environmental damage they have caused through construction, waste and transport.But things had to be different in London.
What is most impressive is that London considered the construction of the Olympic Park as an opportunity to clean up polluted areas.2 million tons of polluted soils were removed and 200 old factory buildings were torn down, according to sustainablebusiness.com.But that’s not all.99 percent of the debris(废瓦砾)were reused to build the Olympic Park.
As well as using recycled materials, all gymnasiums were built with green building techniques.The Olympic Stadium is the lightest one ever built, which minimized the amount of steel and concrete needed.Also, the handball field has lighting pipes on the roof that reduce electricity use by 40 percent.
The effort that London made to deal with waste also deserves praise.Water used for drinking and watering plants was from collected rainwater or recycled wastewater.In this way, about 30-40 percent less water was used in total.Waste food package were either recycled or processed and turned into renewable energy.
As one of the best connected places in Europe, London tried to solve traffic jams by encouraging the use of public transport.For example, it had trains deliver half of the building materials, instead of cars, which greatly reduced carbon emissions(排放).
The clean anti-doping result also added to the greenness of the Games.Only one athlete tested positive for a banned drug on the day of competing, which is why the IOC President, Jacques Rogge, has praised anti-doping efforts at the London Games.
1.To make the Olympic Park green, London ________.
A.recycled 2 million tons of polluted soil
B.applied green building techniques to the construction
C.built the Olympic Stadium mostly with recycled materials
D.removed 99 percent of the debris from the city
2.The underlined word“minimized”in the fourth paragraph probably means ________.
A.increased as much as possible B.made
use of
C.reduced as much as possible D.took little notice of
3.What can we conclude from the article?
A.The London Olympics cost less than
the other Olympics ever held.
B.London has possessed the most advanced techniques to deal with waste.
C.Public transport is made good use of in London during the Olympic Games.
D.The anti-doping result in the London Olympics turned out to be dissatisfactory.
4.Which of the following statements is true according to the passage?
A.The effort that London made to deal with waste isn't worthy of praise.
B.In terms of holding the greenest Games, the London Olympics was a success.
C.London tried to solve traffic jams by encouraging the use of private cars for free.
D.The IOC President, Jacques Rogge was unsatisfied with the anti-doping efforts at the London Games.
1.B
2.C
3.C
4.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了伦敦奥运会的组织工作,分别从场馆建设,废物利用,交通和兴奋剂问题等方面说明了这是一届绿色环保的奥运会。
1.
2.
3.
4.
考点:考查新闻报道类短文
随着人们生活水平的提高,越来越多的人拥有了自己的汽车。你班同学就此展开讨论,提出两种不同的观点和看法。请你根据所提供的信息给报社写一封信,客观介绍这两种看法。
学生 | 观点 |
赞同者
| 1.方便、快捷、舒适的交通工具; 2.反映出国民生活条件提高,国家富强; 3.带动其他行业发展。
|
反对者
|
1.废气污染严重; 2.汽车过多影响交通,导致更多事故; 3.停车问题日益突出。
|
注意:1.词数100左右。开头已为你写好,不计入总词数。
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear editor,
I’m writing to tell you about the discussion we recently had about whether it is good or not for families to own cars.
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
Yours truly,
Li Hua