题目内容

Tourism wasn’t as important as it is today. In the past, only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries. More people travel today than in the past because there is a growing middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more money for travel. Special plane fares(费用) for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. One person doesn’t travel for the same reason as another. But most people enjoy seeing countries that are different from their own. They also like to meet new people and to taste new food.

Tourism causes many changes in a country and in people’s lives. People build new hotels and restaurants and train native men and women as guides to show visitors interesting places. There’re new nightclubs and other amusements. International tourism is clearly a big business.

1.In the old days _________ could travel to other countries.

A. boys and girls, men or women, young or old

B. either kings or queens

C. both the poor and the rich

D. nobody but those who had money

2.More people travel today than in the past because______________.

A. people have become interested in traveling

B. traveling today is easier the in than past

C. people now have spare money for travel

D. great changes have taken place in the world

3. Which of the following statements is true according to the article?

A. Tourism won’t bring any changes in people’s minds.

People have some trouble in making journey.

C. With the development of tourism, great changes have taken place in many parts in the world.

D. Tourism causes only some changes in clothing.

4. What is the best title of the passage?

A. The Change of Tourism

B. Tourism

C. The Importance of Tourism

D. The Cause of Tourism Change

1.D

2.C

3.D

4.A

【解析】

试题分析:本文主要介绍了现在旅游变得比以前更重要了,因为人们更有经济能力去旅游,而且人们喜欢尝试新鲜的事物,旅游业也促进了国家的发展,人们建了更多的娱乐场所。国际旅游业是一个巨大的市场。

1. the past, only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries可知在以前,只有有钱人可以去旅游,故选D。

2. is to say, people now have more money for travel可知现在的人们有更多的钱可以去 旅游,故选C。

3. causes many changes in a country and in people’s lives.可以知道旅游给国家以及人们的生活带来了巨大变化。故选D。

4.

考点:考查议论文阅读

练习册系列答案
相关题目

Another two people were reported to have died of the Ebola virus yesterday, which caused greater _______ about their safety among the public.

A. concern B. expression

C. power D. trouble

Hundreds of great books are published in America every year. And every year, editors, critics and other readers try to choose a list of favorites.

A few books showed up on list after list of the best fiction from this year. One of them was Ann Patchett's State of Wonder. Publishers Weekly described the novel as one "readers will hate to see end." The story centers on a drug researcher from Minnesota named Maria Singh. She travels to Brazil to investigate the death of a co-worker. Her search takes her deep into the Amazon area and danger. But she also goes deep into her own soul for a close look at who she is, what she has lost in her life and how she wants the future to look. Ann Patchett lives in Tennesee. She told Publishers Weekly magazine that the state is dense and leafy, like the Amazon jungle. She visited that area while doing research for the novel.

Chad Harbach's name was also all over the critics' best lists this year for his first book, The Art of Fielding. The New Yorker magazine praised the novel for the easy way it joins a love of baseball with a love of literature. The book is about a college baseball star. He suffers a mental crisis and begins to fail on the playing field as a result. But the book is about much more than the sport of baseball. It also is a story of love, loss, friendship and growing up. Chad Harbach says his own upbringing influenced the book.

The Marriage Plot also got a lot of attention this year. It is the third book from Pulitzer Prize winner Jeffrey Eugenides. He spent almost ten years writing it. The Marriage Plot is also a story about becoming an adult. It follows the lives of three students in their final year of college and beyond. Leonard struggles with manic depression, Mitchell, with religious belief and Madeleine struggles with her feelings for both men.

1.The underlined words "readers will hate to see end" mean _______.

A. Readers don’t like Ann Patchett’s writing style.

B. Readers don’t like reading State of Wonder.

C. Readers love State of Wonder very much.

D. Readers don’t want to read the end of State of Wonder.

2.What can we learn from the second paragraph?

A. During the research Maris thinks a lot about her own thoughts and feelings.

B. The story focuses on a scientific research.

C. Maria Singh’s co-worker died of a serious illness.

D. The subject of Maria Singh’s study was supported by Publishers Weekly.

3.It can be inferred that _______.

A. Chad had mental problems in his childhood

B. Chad became famous for The Art of Fielding

C. more and more readers like Chad’s book

D. The Art of Fielding is only about the story of baseball.

4.The following statements about The Marriage Plot are true except that ______.

A. it took its author about 10 years to finish the book

B. it is about the lives of three college students

C. Mitchell in the story struggles with religious belief

D. its author’s character is similar to Madeleine’s

5.What is the passage mainly about?

A. People’s reading preference.

B. Three famous writers.

C. The introduction of three well reviewed books.

D. The common features of interesting books.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网