题目内容
CPR is cardiopulmonary resuscitation (心肺复苏). It forces air into the lungs and pumps(用泵抽) blood and oxygen to the brain in order to increase the chances that a person whose heart stops will survive. It increases the chances that he or she will suffer little or no brain damage.
The American Heart Association suggests two ways to perform CPR. One combines the use of hands to pump the victim’s chest with rescue breathing. The other method is called “Hands-Only CPR”, which is for people who are unwilling or unable to perform rescue breathing. Some people fear infection(感染). Others say they are afraid of making the patient worse.
But the American Heart Association strongly asks people in contact with a victim(受害者) to take action and tells how to take it. It says you can recognize a person needing CPR. He or she is unconscious(无意识) -- unable to communicate or react to surroundings or speech. His or her skin has lost color. The person is not breathing. If such conditions describe the situation, chances are the heart has stopped beating.
You should act by calling for help, or sending someone else. Even if you cannot do mouth-to-mouth rescue breathing, you can perform Hands-Only CPR. You can do chest compressions(压迫) that help to keep blood flowing to the brain and the heart. To perform the compressions, place one hand over the other and press firmly on the center of the victim’s chest. Push down about five centimeters. Aim for one hundred compressions each minute.
Doctor Sayre suggests that medical workers do both the breathing method and chest compressions as usual. He says some victims, including babies, need the mouth-to-mouth breathing with the compressions. Still, the doctor says it is better to do just chest compressions than to do nothing.
![]()
解析1.归纳词:从右边的To increase the chances of survival可知是目的。填Aim/purpose
2.原词重现:One combines the use of hands to pump the victim’s chest with rescue breathing.可知填rescue breathing。
3.原词重现:从第二段的句子:The other method is called “Hands-Only CPR”,可知填Hands-Only CPR。
4.原词重现:从第二段的句子:Some people fear infection(感染).可知填infection。
5.原词重现:从第三段的句子:He or she is unconscious(无意识) -- unable to communicate or react to surroundings or speech.可知是unconscious。
6.原词重现:从第三段的句子:unable to communicate or react to surroundings or speech.可知填unable to communicate
7.词义转化题:从第三段的句子:His or her skin has lost color.可知是in skin color。
8.归纳词:从右边的句子:可知是怎么做CPR。填how。
9.原词重现:从倒数第二段的句子:Push down about five centimeters.填push down。
10. 原词重现:从倒数第一段的句子:He says some victims, including babies, need the mouth-to-mouth breathing with the compressions.填 mouth-to-mouth breathing
The accident at Lake Sherwood was in our backyard. An SUV(运动型多用途车)had gone off the road,down a hill, and collided with a tree. When we heard the wreck, I remembered to say “call 911”. My family was the first on the scene. Nick, my son, was on the cell phone with 911. He saw a friend who was a victim in the crash who was a 15 years old girl who was badly disfigured and had died instantly. It was a terrible scene.
There had been six people in the truck, all between 15 and 17 years old. My husband and I checked all the victims, and I picked one who was conscious and stayed with him. I talked with him and had him lay on the ground. When I asked him if he was hurt, he said he was sore all over. When help arrived, they asked me to stay and continue working with them. I did as Debbie Romine, .my instructor, said in class, and did what they wanted. They even said thank you before they left.
The sheriff deputies came by Saturday night to get our statements and play the 911 tape back, so Nick could identify all the voices in the background. They said over and over that the way he handled the call was the best they had heard in a long time. He was calm and worked with them even when he saw his friend who had died. The Sheriff’s Department is sending some people over to help us work through our emotions.
The first aid and CPR course I took in January really helped me. I just didn’t expect to put it to good use so soon.
Pennyd. Miller
Kansas State Dept of Education,Topeka
【小题1】According to the passage, in case of an emergence, people should dial_______________.
| A.110 | B.120 | C.800 | D.911 |
| A.A girl. | B.The writer. | C.Debbie Romine. | D.Nick. |
| A.To arrest the offender. | B.To offer them help. |
| C.To get their statements. | D.To help them. |
| A.The writer is a doctor. |
| B.All the people in the car were killed in the accident. |
| C.Debbie Romine offered much help to the victims. |
| D.The writer took a first aid and CPR course in January. |
| A.The first aid and CPR course in January really helped the writer |
| B.The writer’s family were affected emotionally by the accident |
| C.The victims were all conscious after the accident |
| D.The police arrived long after the accident |