题目内容

As a boy growing up in India, I had longed to travel abroad. I used to listen to the stories my father would tell me about his stay in Canada and tours to Europe in the 1970s, with great interest.

My big moment finally came in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe, where my father was to attend a meeting. We planned to travel to Belgium, Netherlands and West Germany.

I have clear memories even today of going to Mumbai airport at night all excited about finally going abroad. I had heard several great things about Lufthansa till then but now I finally got to experience them first hand, during the flight to Frankfurt. We flew business class and even today I can remember the excellent service by the Lufthansa crew (工作人员). The flight was really smooth and thoroughly enjoyable, even for someone like me, who is especially afraid of flying.

After spending almost two weeks in Europe, we took the Lufthansa airport express from Dusseldorf to Frankfurt airport, for our return flight. What a journey that was! All along the Rhine (莱茵河), it was simply an unforgettable experience. I had a somber feeling on the flight back to Mumbai as it marked the end of a wonderful vacation, but the Lufthansa crew members were able to change it into a most enjoyable experience yet again, with the quality of their service.

Being the first airline to take me abroad, Lufthansa will always hold a special place in my heart. Even today,I continue to enjoy flights on Lufthansa and simply cannot dream of choosing any other airline. Flying, in general,for me,has always been a terrible and painful experience. Flying on Lufthansa,however, is something I always have and always will look forward to.

1.Which country does the author live in now?

A. India. B. Canada.C. Belgium. D. Germany.

2.What made the author so interested in traveling abroad?

A. Growing up in India.

B. Once staying in Canada.

C. Once traveling to Canada with his father.

D. His father's stories about his traveling experiences.

3.Which of the following is true about the author's trip to Europe in 1998?

A. The author traveled with one of his parents.

B. Both their going and return were by air.

C. They traveled in spring that year.

D. They stayed in Europe for nearly two months.

4.It can be inferred from the passage that Lufthansa is ________.

A. a city in India

B. a city in Europe

C. an airline company

D. a travel agency

5.The underlined word “somber” in the 4th paragraph probably means “________”.

A. happy B. sadC. angry D. enjoyable

 

1.A

2.D

3.B

4.C

5.B

【解析】

试题分析:本文是一篇记叙文。作者的父亲父亲经常讲其在加拿大居住和欧洲旅行的经历,这激发了作者希望走出国门看看的强烈欲望。本篇短文给我们讲述了他第一次去欧洲的难忘旅行。

1.

2.

3.

4.

5.

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Although problems are a part of our lives, it certainly doesn’t mean that we let them rule our lives forever. One day or the other, you’ll have to stand up and say – problem, I don’t want you in my life.

1. Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and children – the list goes on. Apart from these, the inner conflicts within ourselves work, too. These keep adding to our problems. Problems come in different shapes and colors and feelings.

But good news is that all problems can be dealt with. Now read on to know how to solve your problems.

Talk, it really helps. What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. 2. Talking helps you move on and let go.

Write your problems. 3. When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system. You can try throwing away the paper on which you wrote your problems. By doing this, imagine yourself throwing away the problems from your life.

Don’t lose faith and hope. No matter what you lose in life, don’t lose faith and hope. Even if you lose all your money, family… you should still have faith. 4.

Your problems aren’t the worst. No matter what problem you get in life, there’re another one million people whose problems are huger than yours. 5. Your problems might just seem big and worse, but in reality they can be removed.

Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out.

A. But the truth is that when you talk about it, you’re setting free the negative energies that have been gathering within you.

B. When we have a problem, a pressing, critical, urgent, life-threatening problem, how do we try and solve it?

C. Tell yourself: when they can deal with them, why can’t I?

D. Of course, we’ve been fighting problems ever since we were born.

E. We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.

F. Having a personal diary can also be of huge help if you don’t want a real person to talk with.

G. With faith and hope, you can rebuild everything that you lose.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网