题目内容
【题目】 We assume exercise improves our mental health. But what kind of exercise works best? Researchers analyzed the effect of different types of exercise. They looked at the link between physical activities and mental health and found team sports were the best, followed by cycling, either on the road or a stationary bike. Physical activities typically performed in groups, such as team sports and gym classes, provided greater benefits than running or walking.
Researchers rated mental health based on a survey. It asked respondents how many days in the previous month their mental health was “not good” due to stress, depression or problems withemotions. People who played team sports like soccer and basketball reported 22.3% fewer poor mental-health days than those who didn’t exercise. Those who ran or jogged fared 19% better, while those who did household chores 11.8% better.
They found team sports may have an extra benefit because of the social component, and yoga or tai chi can promote mindfulness, which is often touted as beneficial for mental health.
The researchers also found that those who exercise between 30 and 60 minutes had the best mental health, with 45 minutes the optimal duration. Exercising three to five times a week correlated with fewer dark days. “Over 90 minutes of exercise and there isn’t an extra benefit,” Dr. Chekroud said.
The study analyzed the exercise habits and mental health of 1.2 million US adults, based on self-reported answers to survey questions from the Centers for Disease Control and Prevention. It wasn’t a randomized controlled study and just an association between exercise and better mental health. It can’t explain if poor mental health causes people to exercise less or exercise causes people to have better mental health.
【1】Which exercise will best help to cheer up the depressed?
A.Running and jogging outdoors.B.Playing soccer and basketball.
C.Doing some household chores.D.Cycling or riding a stationary bike.
【2】What do the researchers say about team sports?
A.They boost self-esteem.B.They offer inner peace.
C.They involve interaction.D.They help achieve goals.
【3】What Dr. Chekroud said means that_______.
A.more exercise isn’t always better
B.exercise habits decide mental health
C.exercise leads to better mental health
D.mental health causes people to exercise
【4】What can be a suitable title for the text?
A.What sports work best for mental health?B.More exercise, better mental health!
C.Less exercise, poor mental health!D.What is the good effect of exercise?
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】A
【解析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍了运动可以改善我们的心理健康,但是哪种运动效果最好呢?研究人员对此进行了研究。
【1】
推理判断题。根据文章第二段“People who played team sports like soccer and basketball reported 22.3% fewer poor mental-health days than those who didn’t exercise. Those who ran or jogged fared 19% better, while those who did household chores 11.8% better.(与不运动的人相比,参加足球和篮球等团体运动的人心理健康状况不佳的天数要少22.3%。跑步或慢跑的人则少了19%,做家务的人则少11.8%。)”可推断,踢足球和打篮球最能使那些情绪低落的人振作起来。故选B。
【2】
细节理解题。根据文章第三段“They found team sports may have an extra benefit because of the social component, and yoga or tai chi can promote mindfulness, which is often touted as beneficial for mental health. (他们发现团队运动可能有额外的好处,因为它的社交成分,瑜伽或太极可以提高正念,而这正是人们经常说的对心理健康有益的因素。)”可知,研究人员认为团队运动包含互动。故选C。
【3】
细节理解题。根据文章第四段““Over 90 minutes of exercise and there isn’t an extra benefit,” Dr. Chekroud said. (切克劳德博士称:“90分钟以上的锻炼并不会带来额外益处。”) 可知,切克劳德博士认为,更多的锻炼并不总是好的。故选A。
【4】
主旨大意题。根据文章第一段“We assume exercise improves our mental health. But what kind of exercise works best?(我们认为运动有利于心理健康,但哪种运动的效果最好呢?)”及全文内容可知,文章主要介绍了运动可以改善我们的心理健康,但是哪种运动效果最好呢?研究人员对此进行了研究。所以“What sports work best for mental health? (什么运动最有益于心理健康?)”作为文章标题最为合适。故选A。
考查阅读理解选择最佳标题时,需要注意排除绝对化或片面的选项,要放眼全文,从首段和末段寻找文章的主旨大意。小题4就是根据文章第一段“We assume exercise improves our mental health. But what kind of exercise works best?(我们认为运动有利于心理健康,但哪种运动的效果最好呢?)”及全文内容可知,文章主要介绍了运动可以改善我们的心理健康,但是哪种运动效果最好呢?研究人员对此进行了研究。所以“What sports work best for mental health? (什么运动最有益于心理健康?)”作为文章标题最为合适。
【题目】Kids Flying Alone Guide
Helpful tips for children traveling alone | |||
Airline | Age | Fee per child (each way). | Notes |
Air Tran Airways | 6 to 8 years old — non-stop or direct flights only | $ 48 for a non-stop flight | Unaccompanied children. |
American | 6 to 8 years old — non-stop or direct flights only | $ 110 | Flights for unaccompanied children cannot be booked online. |
British Airways | 7 to 15 years old — can travel alone on connecting flights | $ 60 for flights within UK | Flights for unaccompanied children cannot be booked online. |
Frontier Airlines | 6 to 15 years old — non-stop or direct flights or connecting flights | $ 60 for non-stop or direct flights $120 for connecting flights | Flights for unaccompanied children cannot be booked online. |
Before the flight:
Try to book a morning flight. If it is delayed or canceled, you have the rest of the day to make alternate planes. Make sure your child doesn’t wear any clothing that has his or her name on it, which would make it easier for a stranger to convince a child he can be trusted.
At the airport:
Make sure the flight attendants know that your child is traveling alone. Make sure that he or she will be seated in an area of the aircraft that’s convenient for attendants to keep an eye on — the very front of very back of the aircraft is ideal.
Register your child’s travel plans with the U. S. State Department, which can provide assistance in an emergency. This is a free service.
What to pack:
Cell phone: If your child doesn’t have a cell phone, buy him or her a pay-as-you-go phone at a cell phone retailer (零售店) so he or she has an easy form of communication for emergencies.
Gift cards: Invest in a few pre-paid gift cards worth $ 25 or $ 50, This will reduce the worry of traveling with a large amount of cash.
Family/ friends contact information: Give your child a complete list of names, numbers and addresses of the people who are picking your child up at the airport.
【1】How much should you pay if your child aged eleven travels alone on a connecting flight by Frontier Airlines?
A.$ 50.B.$ 75.
C.$ 120.D.$ 160.
【2】What can we learn from the passage?
A.Juice or water can’t be brought onto the aircraft.
B.Unaccompanied children can’t fly on the last flight of the day.
C.Pay-as-you-go phones are provided for free at the airport for children without cell phones.
D.Parents can register children’s travel plans with the U. S. State Department for free.
【3】Which of the following is recommended for unaccompanied children?
A.Booking them morning flights.
B.Giving them a large amount of cash.
C.Making them sit in the middle of the aircraft.>
D.Dressing them in clothing with their names on it.