题目内容

 Global Positioning Systems(GPS) are now a part of everyday driving in many countries. These satellite-based systems provide turn-by-turn directions to help people get to where they want to go. But, they can also cause a lot of problems, send you to the wrong place or leave you completely lost. Many times, the driver is to blame. Sometimes a GPS error is responsible. Most often, says Barry Brown, it is a combination of the two.

We spoke to Mr. Brown by Skype (网络电话软件). He told us about an incident involving a friend who had flown to an airport in the eastern United States. There he borrowed a GPS-equipped car to use during his stay. BARRY BROWN: “And they just plugged in an address and then set off to their destination. And, then it wasn’t until they were driving for thirty minutes that they realized they actually put in a destination back on the West Coast where they lived. They actually put their home address in. So again, the GPS is kind of 'garbage in garbage out'.”

Mr Brown says this is a common human error. But, he says, what makes the problem worse has to do with some of the shortcomings, or failures, of GPS equipment. BARRY BROWN: “One problem with a lot of the GPS units is that they have a very small screen and they just tell you the next turn. Because they just give you the next turn, sometimes that means that it is not really giving you the overview that you would need to know that it’s going to the wrong place.”

Barry Brown formerly served as a professor with the University of California, San Diego. While there, he worked on a project with Eric Laurier from the University of Edinburgh. The two men studied the effects of GPS devices on driving by placing cameras in people’s cars. They wrote a paper based on their research. It is called “The Normal, Natural Troubles of Driving with GPS.”

It lists several areas where GPS systems can cause confusion for drivers. These include maps that are outdated, incorrect or difficult to understand. They also include timing issues(时机问题) related to when GPS commands are given.

Barry Brown says, “ To make GPS systems better we need a better understanding of how drivers, passengers and GPS systems work together.”

1.In paragraph 2, Mr. Brown mentioned his friend in the conversation to _______.

A. build up his own reputation                

B. laugh at his stupid friend

C. prove the GPS system is only garbage  

D. describe an example of human error

2.What is the disadvantage of small screens in GPS equipment according to the text?

A. They just provide the next turn.         B. They are harmful to eyes.

C. They make drivers tired easily.          D. They often break down suddenly.

3. Which of the following statements would Barry Brown most likely agree with?

A. GPS units are to blame for most GPS service failures.

B. We should introduce higher standards for the driving license.

C. Cameras are urgently needed to help improve GPS systems.

D. Drivers, GPS systems and passengers should unite to improve GPS systems.

4.What is Mr. Brown’s attitude towards GPS?

A. Unconcerned.     B. Prejudiced.      

C. Objective.     D. Critical.

5.Which of the following statements can best describe the main idea of the pasage?

A. Driving with GPS can be difficult.

B. Driving confusions can be caused by small screens.

C. Driving without GPS should be much more convenient.

D. GPS equipment in driving to be deserted or improved

 

1.D

2.A

3.D

4.C

5.A

【解析】

试题分析:文章大意:本文是一篇科技说明文。通过科学调查分析表明:全球定位系统出现的问题是司机和全球定位系统失误两个方面的原因造成的。为了使全球定位系统更好的为我们服务,我们需要更好的理解司机、乘客和全球定位系统的协调工作。

1.推理判断题。段落大意题:从第二段的内容:They actually put their home address in. 和下面的句子:Mister Brown says this is a common human error.可知Mr Brown是在举人的错误的例子。故D正确。

2.2】细节理解题。根据文章第三段One problem with a lot of the GPS units is that they have a very small screen and they just tell you the next turn. Because they just give you the next turn, sometimes that means that it is not really giving you the overview that you would need to know that it’s going to the wrong place.可知答案。故A正确。

3.细节理解题。从最后一段的句子:Barry Brown says to make GPS systems better we need a better understanding of how drivers, passengers and GPS systems work together.可知Barry Brown认为GPS系统,司机和乘客应该一起努力提高。故D正确。

4.推理判断题。此题是考查作者态度。作者在文章中只是客观的评价GPS的优缺点,故作者的态度是客观的。故C正确。

5.主旨大意题。从第一段的:But, they can also cause a lot of problems, send you to the wrong place or leave you completely lost.可知文章讲的是GPS带来的困难。故A正确。

考点:考查科普类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

About six years ago I was eating lunch in a restaurant in New York City when a woman and a young boy sat down at the next table. I couldn’t help overhearing parts of their conversation. At one point the woman asked,“So, how have you been?”And the boy who could not have been more than seven or eight years old replied,“Frankly, I’ve been feeling a little depressed lately.”

This incident stuck in my mind because it strengthened my growing belief that children are changing. As far as I can remember, my friends and I didn’t find out we were“depressed”until we were in high school.

The evidence of a change in children has increased steadily in recent years. Children don’t seem childlike any more. Children speak more like adults, dress more like adults and behave more like adults than they used to.

Whether this is good or bad is difficult to say, but it certainly is different. Childhood as it once was no longer exists. Why?

Human development is based not only on born biological states, but also on patterns of access to social knowledge. Movement from one social role to another usually involves learning the secrets of the new situation. Children have always been taught adult secrets, but slowly and in stages: traditionally, we tell sixth graders things we keep hidden from fifth graders.

In the last 30 years, however, a secret-revelation machine has been fixed in 98 percent of American homes. It is called television. Television passes information, indiscriminately, to all viewers alike, whether they are children or adults. Unable to resist the temptation, many children turn their attention from printed texts to the less challenging, more vivid moving pictures.

Communication through print, as a matter of fact, allows for a great deal of control over the social information to which children have access. Reading and writing involve a complex code of symbols that must be memorized and practised. Children must read simple books before they can read complex materials.

1.Traditionally, a child is supposed to learn about the adult world _________ .

A. through touch with society

B. gradually and under guidance

C. naturally and by biological instinct

D. through exposure to social information

2.In the author’s opinion, the phenomenon that today’s children seem adultlike is caused by _____.

A. the widespread influence of television

B. the poor arrangement of teaching content

C. the fast step of human intellectual development

D. the constantly rising standard of living

3. Why is the author in favor of communication through print for children?

A. It enables children to gain more social information.

B. It develops children’s interest in reading and writing.

C. It helps children to memorize and practise more.

D. It can control what children are to learn.

4.What does the author think of the change in today’s children?

A. He feels amused by the children’s adultlike behavior.

B. He thinks it is a phenomenon worthy of note.

C. He considers it a positive development.

D. He seems to be upset about it.

 

Seoul

 

A dangerous new bird flu in South Korea has spread nationwide despite efforts to make on the virus.Authorities have killed 2.8 million household chickens and ducks since the outbreak began,and the flu has also killed dozens of Baikal teal and other migratory birds.As yet,there are no reports of human infections.Scientists are puzzling over where the H5N8 flu,never before seen in a highly pathogenic(病原的)form,originated.

Portland,Oregon

 

A tiny chub (鲦鱼)has bounced back from near extinction(灭绝) .The U.S. Fish and Wildlife Service (FWS)says populations of the Oregon chub are healthy enough to remove the 9-cm-long fish from its list of threatened and endangered wildlife.Last week’s announcement marks the first time an endangered fish has recovered enough to be delisted

After the 1940s, the chub populations dropped sharply from habitat damage by pollution and dams.When the fish was listed by FWS in 1993,only nine remained.Predation(捕食)by large-mouth bass and other non-native fishes was the largest threat to the remaining chub.

Since then, the Oregon Department of Fish and Wildlife and other groups started 20 new populations of the chub in predator-free ponds Changes to dam management have lowered the threat to remaining habitat.

Mexico City

 

The axolotl salamander’s only known home in the wild,the Xochimilco canals of Mexico City,has become increasingly polluted,but recent reports of the salamander’s extinction have been overstated.

Two weeks after announcing that months of searching the canals hadn’t turned up any axolotls,scientists in Mexico City have some good news:two of the unique salamanders were spotted on 4 February “There’s been an alarming reduction in population.”says Luis Zambrano, a biologist at the National University of Mexico,“but I can guarantee that is not yet extinct in the wild.”

1.Which section of a magazine does the passage probably come from?

A.Around the World B.Health&Diet

C.Endangered Species D.Energy&Environment

2.which of the following titles would most probably fit the bank box?

A.Oregon Chub Swimming off Endangered Species List

B.Oregon Chub Put on the Endangered Species List

C.Pollution and Dam Management Threatening Oregon Chub

D.Predator-free Ponds Set to Be Built for Oregon Chub

3.we can learn from the passage that_________.

A.the population of salamanders is on the rise

B.measures have been taken to preserve Oregon chub

C.the Xochimilco canals are the only home to the salamander

D.scientists are sure about what caused nationwide New Bird F1u

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网