题目内容

The UK has a well-­respected higher education system and some of the top universities and research institutions in the world. But to those who are new to it all, sometimes it can be confusing.
October is usually the busiest month in the college calendar. Universities have something called Freshers’ Week for their newcomers. It’s a great opportunity to make new friends, join lots of clubs and settle into university life.
However, having just left the comfort of home and all your friends behind, the prospect(前景)of meeting lots of strangers in big halls can be nerve-­wracking(令人头痛的). Where do you start? Who should you make friends with? Which clubs should you join?
Luckily, there will be thousands of others in the same boat as you worrying about starting their university social life on the right foot. So just take it all in slowly. Don’t rush into anything that you’ll regret for the next three years.
Here is some top advice from past students on how to survive Freshers’ Week:
●Learn rules. Make sure you know British social etiquette(礼节). Have a few wine glasses and snacks handy for your housemates and friends.
●Be kind. Sometimes cups of tea or even slices of toast can give you a head start in making friends.
●Be sociable. The more active you are, the more likely you’ll be to meet new people than those who never leave their room.
●Bring a doorstop. Keep your door open when you’re in and that sends positive messages to your neighbors that you’re friendly.
So with a bit of clever planning and effort, Freshers’ Week can give you a great start to your university life and soon you’ll be passing on your experience to next year’s new recruits.

  1. 1.

    Which of the following statements is FALSE according to the passage?

    1. A.
      October is generally the busiest month for universities.
    2. B.
      It’s a good idea to have a doorstop.
    3. C.
      A bit of planning can make Freshers’ Week easier.
    4. D.
      The first week of your every year at university is called Freshers’ Week.
  2. 2.

    The underlined word “recruits” in the last paragraph refers to .

    1. A.
      courses
    2. B.
      freshers
    3. C.
      neighbors
    4. D.
      challenges
  3. 3.

    We can infer from the 4th paragraph that .

    1. A.
      the newcomers usually miss the days living at home
    2. B.
      most of the students in the UK spend three years in universities
    3. C.
      many freshers are worried about how to fit university life
    4. D.
      all the new students will make new friends and join certain clubs
  4. 4.

    Why does the author suggest having wine glasses and snacks handy?

    1. A.
      To pass the busy university life.
    2. B.
      To help make friends with other freshers.
    3. C.
      To show yourself a drinker as others.
    4. D.
      To pass the time in a happy way.
  5. 5.

    The main purpose of the passage is to .

    1. A.
      tell the newcomers how to make a new start in universities
    2. B.
      introduce something about higher education system of the UK
    3. C.
      discuss something about the Freshers’ Week in the UK
    4. D.
      advise the freshmen how to behave well in the beginning
DBCBA
当你在异国他乡求学,对于刚刚步入一个全新校园的你来说,也许一切都会显得很陌生。但是你不要怕,本文将向你介绍一些在英国如何度过新生周的方法。
1.细节判断题。根据文章第二段第二句话可判断出D项错误,新生入学的第一周才叫Freshers’ Week。
2.词义猜测题。最后一段逗号后面的意思是:新生周可以让你的大学生活有一个很棒的开端,而且你将很快把你的成功经
3.推理判断题。该段的第一句话说“数以千计的其他人也会和你一样担心如何正确地开始他们的大学生活”,由此可知应选C项。
4.细节判断题。根据倒数第五段,即忠告的第一条内容中说到,“要为你的室友和朋友(for your housemates and friends)准备一些酒或小吃”,作者建议新生这样做是为了帮助他们和其他新生交朋友。
5.写作目的题。从文章第五段的“Here are some top advice from past students on how to survive Freshers’ Week”可以看出该文的写作目的是A项。其中,“Freshers’ Week”指的就是a new start in universities。
练习册系列答案
相关题目

On a Friday night, a poor young artist stood at the gate of the New York railway station, playing his violin. The music was so great that many people stopped to put some money into the hat of the young man.
The next day, the young artist came to the same place, and put his hat on the ground gracefully. Different from the day before, he took out a large piece of paper and laid it under his hat. Then he began to play the violin. It sounded more pleasant than ever.
Soon he was surrounded with people who were attracted by the words on that paper. It said, “Last night, a gentleman named George Sang put an important thing into my hat by mistake. Please come to claim (认领) it soon.”
After about half an hour, a middle-aged man rushed through the crowd to the violinist and said, “Yes, it’s you. I knew that you were an honest man and would certainly come here.” The young violinist asked calmly, “Are you Mr George Sang?” The man nodded. The violinist asked, “Did you lose something?” “It’s a lottery ticket,” said the man. The violinist took out a lottery ticket on which George Sang’s name was seen. “Is it?” he asked. George nodded and took the lottery ticket and kissed it, then danced with the violinist.
The violinist was a student at an arts college and had planned to attend advanced studies in Vienna. Later his classmate asked the violinist, “At that time you needed money to pay the tuition (学费)and you had to play the violin in the railway station every day to make money. Why didn’t you keep the lottery ticket for yourself?”
The violinist said, “Although I don’t have much money, I live happily. But if I lose honesty I won’t be happy forever.” Through our lives, we can gain a lot and lose so much. But being honest should always be with us.

  1. 1.

    What did the young artist do at the railway station on Friday?

    1. A.
      He played the violin to make some money.
    2. B.
      He waited for the train to Vienna.
    3. C.
      He came to buy a train ticket to Vienna.
    4. D.
      He walked around the New York railway station.
  2. 2.

    According to the words on the paper, which sentence below is TRUE?

    1. A.
      It asked a gentleman named George Sang to claim his hat.
    2. B.
      It asked a gentleman named George Sang to claim his important thing.
    3. C.
      It was a lottery ticket and he needed to find the owner.
    4. D.
      It was a lottery ticket and the owner is unknown.
  3. 3.

    From this article, we can learn that ____.

    1. A.
      we should share with others if we find something valuable
    2. B.
      we should know the importance of honesty and lead a happy life
    3. C.
      keep the lottery if you find one
    4. D.
      playing the violin could make you feel happy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网