题目内容
【题目】语法填空。
Motto is a short statement giving a rule on how to behave , can inspire us especially when we are (face) with difficulties. Many of us have our mottoes, such as “Where there is a will, there is a way.” Or “Nothing is difficult if you put your heart into it.”, and so on. My motto is “God helps those who help.” Sometimes I am lazy and don't want to make efforts (work) hard, the moment I think of my motto I will get energetic again and devote myself what I am doing. I write my motto I can see it easily. Every time I fail in my exam and begin to lose heart, the sight of my motto inspires me with much (confident). My motto also makes me become independent person. That is to say, I won't rely on others easily.
My friends, what is your motto? It is really (benefit) to you. So please choose one as soon as possible.
【答案】which;faced;themselves;to work;but;to;where;confidence;an;beneficial
【解析】 座右铭对我们有激励作用,尤其是当我们面对困难时,它会让我们重获力量。
(1)which 考查定语从句。 根据文章第一句“Motto is a short statement giving a rule on how to behave , can inspire us.”可知座右铭能激励我们,定语从句少主语,指代物体逗号后用which。
(2)faced 考查固定短语。根据 “when we are (face) with difficulties..”可知“面对”用 be faced with。
(3)themselves考查代词。根据上一句“God helps those who help .”.得知意思是自助者天助。帮助他们自己themselves,故用themselves.
(4)to work考查固定短语。根据“Sometimes I am lazy and don't want to make efforts ____(work) hard. ”得知我有时不想努力工作,固定短语make efforts to work hard,努力去工作。故填to work.
(5)but 考查连词。根据后面的“ the moment I think of my motto I will get energetic again.”得知但是我一想到我的座右铭我就会再次感到精力充沛。故用but。
(6)to 考查介词。根据“and devote myself what I am doing.”得知我全身心投入我所从事的事情,固定短语devote… to…把……投入到……,故选to。
(7) where 状语从句。根据“I write my motto ____ I can see it easily.”得知我把我的座右铭写在我能很容易看到的地方,可知要用地点状语where来引导。
(8)confidence考查名词。根据“the sight of my motto inspires me with much____ (confident). ”得知一看到我的座右铭激励我更有自信。介词with后用名词confidence.
(9)an 考查.冠词。根据My motto also makes me become__ independent person. 得知我的座右铭也使我成为一个独立的人,independent 以元音开头,前面用冠词an。故填an。
(10)beneficial 考查形容词。根据“It is really ______(benefit) to you. ”本句中考查的是固定搭配be beneficial to…(对……有益)故填benefial.
【题目】作为中学生,你肯定经历过多次考试,体验过成功,也遭遇过失败。请你根据下面的提示内容,简要概述中学生中普遍存在的对考试失败的两种态度,并结合自身实际,说明你的观点。
态度一 | 态度二 | 你的观点 |
当考试结果不如人意时,情绪低落,丧失信心,不再继续努力。 | 当考试失败时,分析并找出失败的原因,鼓励自己,增强自信,避免再犯同样的错误。 | 失败乃成功之母…… |
要求:1、词数:150左右;
2、可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯;
3、开头已经给出,不计入总词数。
As middle school students, we have all taken examinations of different types and_______________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________