题目内容

In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.

In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.

When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.

If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.

1.Why do people in England often talk about the weather?

A. Because they may have four seasons in one day

B. Because they often have very good weather

C. Because the weather is warm just like in spring

D. Because the sky is sunny all day

2.From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.

A. sunshine and snow B. black clouds

C. summer and winter D. spring and autumn

3.In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.

A. their friends ask them to do so

B. it often rains in England

C. they are going to sell them

D. they are their favorite things

4.The best title (标题)for this passage is ________.

A. Bad Seasons

B. Summer or Winter

C. The Weather in England

D. Strange English People

1.A

2.B

3.B

4.C

【解析】

试题分析:本文讲述了英国人爱谈论天气因为英国气候的多变,一天内竟然可以经历到四季的变化。

1.In England, people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day.得知英国人经常谈论天气,是因为一天内他们就能经历到四季的变化。因此选A。

2.细节理解题。根据第一段An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold.得知刚刚还是温暖的天气,一小时后就会乌云密布,下起倾盆大雨。选B。

3.两段得知在英国你会看到晴天里人们也带着雨具,是因为每天的天气多变,刚才还是晴天,一会儿就会变天。不带雨具你会后悔的。选B。

4.最佳标题。根据上下文得知本文主要讲述英国多变的天气。因此选C。

考点:异国风情类文章

练习册系列答案
相关题目

If you do not use your arms or your legs for some time, they become weak; when you start using again, they slowly become strong again. Everybody knows this, and nobody would think of questioning the fact. ____1.____ When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by exercising it regularly, either consciously or unconsciously. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough opportunity to become strong. ____2.____ One of them exercises his arms and legs by playing tennis, while the other sits in a chair or a motor car all day.

If a friend complains that his arms are weak, we know that it is his own fault. __3.__, many of us think that his parents are to blame, or that he is just unlucky, and few of us realize that it is just as much his own fault as if it was his arms or legs that were weak. Not all of us can become extremely strong or extremely clever; but all of us can, if we have ordinary bodies and brains, improve our strength and our memory by the same means––practice.

Have you ever noticed that people who cannot read or write usually have better memories than those who can? ___4.____ Of course, because those who cannot read or write have to remember things:they cannot write them down in a little notebook. They have to remember dates, time and prices, names, songs and stories; so their memory is the whole time being exercised.

____5.___, learn from the poor: practice remembering.

A.What do you think of it?

B.Yet many people do not seem to know that the memory works in the same way.

C.But if he tells us that he has a poor memory

D.So if you want a good memory

E.When someone else says that he is poor in the health

F.Why is this?

G.The position is exactly the same as that of two people.

There is an English saying, “___1.____” Until recently, few people took the saying seriously. Now however, doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body. _____2._____

Tests were carried out to study the effects of laughter on the body. People watched funny films while doctors checked their heart, blood pressure, breathing and muscles. It was found that laughter has similar effects to physical exercise. ___3.___ If laughter exercises the body, it must be beneficial.

Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body. In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programmes. The group that tolerated the pain for the longest time was the group which listened to a funny programme. ____4.____

___5._____ They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce beneficial effects similar to those caused by laughter.

A. Laughter can surely last one's life.

B. As a result of these discoveries, some doctors in the United States now hold laughter clinics, in which they help to improve their patients' condition by encouraging them to laugh.

C. The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemical in the brain which diminishes both stress and pain.

D. It increases blood pressure, makes the heart beat quicker and makes people breathe deeper; it also works several groups of muscles in the face, the stomach, and even the feet.

E. They have proved that laughter can really cure any disease if people keep a good state of mind.

F. Laughter is the best medicine.

G. They have found that laughter really can improve people's health.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网