题目内容
Mr.Lang worked in a factory.As a driver, he was busy but he was paid much.His wife was an able woman and did all the housework.When he came back, she took good care of him and he never did anything at home.So he had enough time when he had a holiday.A few friends of his liked gambling(赌博) and he learned it soon.So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling.He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on.His wife told him not to do it but he didn't listen to her.She had to tell the police.He and his friends were punished for it.And he was hardly sent away.After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him.
It was New Year's Day.Mr.Lang didn't go to work.He felt lonely and wanted to gamble again.He called his friends and they came soon.But they were afraid the police would come.He told his five?year?old son to go to find out if there were the policemen outside.They waited for a long time and didn't think the police would come and began to gamble.Suddenly opened the door and in came a few policemen.
“I saw there weren't any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.”
1.Mr. Lang was paid much because__________.
A. he was a driver
B.he had a lot of work to do
C.he worked in a factory
D.he had worked there for a long time
2.Mrs. Lang did all housework because__________.
A.she couldn't find any work
B.her husband spent all time in gambling
C.she thought her husband was tired
D.she wouldn't stop her husband gambling
3.__________, so he was put into lockup.
A.Mr.Lang was late for work
B.Mr.Lang often gambled
C.Mr.Lang didn't help his wife at home
D.Mr.Lang wasn't polite to the police
4.The woman had to leave Mr.Lang because__________.
A.he was hardly sent away by the factory
B.he wouldn't stop gambling
C.he had been put into lockup
D.he didn't love her any longer
5.Which of the following is right?
A.The boy thought his father needed some policemen.
B.The boy hoped his father to be put into lockup again.
C.The boy hoped his father to stop gambling soon.
D.The boy hoped his mother to come back.
1.B
2.C
3.B
4.D
5.A
【解析】
试题分析:本文讲述了一个爱赌博的丈夫因为赌博失去家庭的故事,最后他的儿子误会了他的意思主动把警察叫了过来。
1.B 推理题。根据文章第二句As a driver, he was busy but he was paid much.作为司机他很忙,所以待遇很好。他很忙可知他要做很多的工作,故B项说法是正确的。
2.C 本题使用排除法。文章里没有提到A项;B/的项内容是后来发生的事情;故只有B项“她认为丈夫很累,她就把所有的事情都做了”。故C正确。
3.B 推理题。根据文章第一段.He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on.His wife told him not to do it but he didn't listen to her.She had to tell the police.He and his friends were punished for it.可知他赌博太过分了,妻子报警,他被抓了起来。故B项说法正确。
4.D 细节题。根据第一段最后一句After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him.可知他恨他妻子。说明他已经不爱她了。故D正确。
5.A 推理题。根据第二段第4句He told his five?year?old son to go to find out if there were the policemen outside.他告诉儿子去看看是否有就警察。以及文章最后“I saw there weren't any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.”可知儿子误会了他的意思,把警察找了过来。故A正确。
考点:记叙类阅读理解