题目内容

Phil Donahue,the former television talk show host,had something of a reputation for giving clergy(神职人员)a hard time,and he has said the reason he’s that way is that he has little respect for them.Most clergy will do anything for some media attention,he says.In his autobiography(自传),however, he tells about an encounter with a minister who was different.It happened while Donahue was a young television reporter in Ohio,and one day he was sent to West Virginia in the bitter cold winter to cover a mine disaster.He went by himself in a battered little car, carrying a mini camera to film the story.

It was so cold when he got there,however, the camera wouldn’t work.So he put it inside his coat to warm it up enough to run.In the meantime,the families of the trapped miners were gathered around.The),were just simple mining people—women,old men,and children.Several of the trapped men were fathers.

Then the local minister arrived.He was tall and thin,and he didn’t speak well at a11.But he gathered all the families around in a circle,and the held one another in their arms while he prayed for them.

As this was going on,Donahue was still trying to get his camera to work,and he was extremely disappointed because he couldn’t film the scene.Finally,after the prayer was over,Donahue managed to get his camera operating.So he told the minister he had his camera working now and asked if the minister would please do the prayer again so he could film it for the evening news.

This simple West Virginia preacher, however,told Donahue,“Young man,we don’t pray for the news.I’m sorry,but we’ve already prayed,and I will not pose.”

To this day,Donahue remembers that minister with respect.You don’t forget that kind of character,no matter who you are or what you believe.

1.We can learn from Paragraph 1 that Donahue _______________.

A.used to show much respect for clergy

B.thinks most clergy tend to attract media attention

C.used to have a hard time dealing with clergy

D.always misunderstands clergy

2.For what purpose did Donahue go to West Virginia one day?

A.To report on an accident.

B.To rescue the miners.

C.To film the praying of a minister.

D.To witness a disaster.

3.What do we know about Donahue’s camera?

A.It was advanced and hard to operate.

B.The low temperature prevented it working properly.

C.It was all right before the prayer started.

D.It needed to be repaired.

4.What did the minister refuse to do?

A.To pray for the accident.

B.To make up the news.

C.To cooperate with the reporter.

D.To pray for the trapped miners on TV

5.What’s the main idea of the passage?

A.The clergy are having a hard time.

B.Praying saved the trapped miners.

C.A minister who gains Donahue’s respect.

D.A mine disaster happened in Virginia.

 

1.B

2.A

3.B

4.C

5.C

【解析】美国著名的电视脱口秀主持人菲尔多纳休向来对神职人员心存芥蒂,因为他觉得他们中很多人很喜欢博取媒体的青睐。但是发生在本文中的故事让他改变了这个看法。

1.B

【试题解析】推理题。第一段2,3行he has said the reason he’s that way is that he has little respect for them.Most clergy will do anything for some media attention,he says.很多神职人员为了得到媒体的注意会做很多事情。这正是他讨厌神职人员的理由。故B正确。

2.2】A

【试题解析】细节题。根据第一段4,5行one day he was sent to West Virginia in the bitter cold winter to cover a mine disaster.可知这里的report the accident就是cover a mine disaster,即对矿难进行采访。故A正确。

3.3】B

【试题解析】由第二段第一行It was so cold when he got there,however, the camera wouldn’t work.可知,由于天冷,he camera wouldn’t work(照相机不能用了)。故B正确。

4.4】C

【试题解析】根据文章倒数第二段This simple West Virginia preacher, however,told Donahue,“Young man,we don’t pray for the news.I’m sorry,but we’ve already prayed,and I will not pose.”可知因为在牧师祈祷的时候菲尔多纳休的相机还没弄好,因此在相机恢复功能后他请求牧师把祈祷的过程重复一遍以便供他录像,没想到遭到牧师拒绝。故C正确。

5.5】C

【试题解析】主旨大意题。在文章第一段作者告诉我们菲尔多纳休对于神职人员评价很低,但是在文章倒数2,3段的故事改变了他的看法。文章的核心就是这个牧师的行为改变了菲尔多纳休的态度,赢得了他的尊敬。故C正确。

【长难句解析】

1.He went by himself in a battered little car, carrying a mini camera to film the story.

【翻译】他开着一辆小汽车亲自过去了,带着一台摄像机去拍摄这个故事。

【分析】本句中的现在分词短语carrying a mini camera to film the story在句中充当是状语,因为动词carry与句子主语he构成逻辑上的主动关系,所以使用现在分词形式,在句中做状语。如果两者构成被动关系,就使用过去分词做状语。

2. You don’t forget that kind of character,no matter who you are or what you believe.

【翻译】无论你是谁或者你认为是什么,你都不会忘记那样的人。

【分析】本句中的no matter who you are or what you believe在句中充当让步状语从句,“特殊疑问词+ever”既可以引导让步状语从句,也可以引导名词性从句;而“no matter+特殊疑问词”只能引导让步状语从句。

练习册系列答案
相关题目

Dear Dad,

Today I was at the shopping mall and I spent a lot of time reading the Father's Day cards. They all had a special message that in some way or another reflected how I feel about you. Yet as I selected and read, it occurred to me that not a single card said what I really want to say to you.

You'll soon be 84 years old, Dad, and you and I will have had 55 Father's Days together. I haven't always been with you on Father's Day but I've always been with you in my heart.

You know, Dad, there was a time when we were separated by the generation gap. You stood on one side of the Great Divide and I on the other.

The Father-Daughter Duel shifted into high gear ( 档位) when you taught me to drive the old Dodge and I decided I would drive the '54 Chevy whether you liked it or not. The police officer who sent me home, after you reported the Chevy stolen, didn't have much tolerance for a stub­born 16 year old, while you were so tolerant about it, Dad, and I think that was probably what made it the worst night of my life.

Our relationship greatly improved when I married a man you liked, and things really turned around when we began making babies right and left. Somewhere along the line, the generation gap disappeared. I suppose I saw us and our relationship as aging together, rather like a fine wine.

But the strangest thing happened last week. I was at a stop sign and I watched as you turned the corner in your car. It didn't immediately occur to me that it was you because the man driving looked so elderly and fragile behind the wheel of that huge car. It was rather like a slap in the face delivered from out of nowhere. Perhaps I saw your age for the first time that day.

I guess what I'm trying to say, Dad, is what every son and daughter wants to say to their Dad today. Honoring a father on Father's Day is about respect and sharing and acceptance and tolerance and giving and taking. It's about loving someone more than words can say, and it's wishing that never had to end.

I love you, Dad.

Love,

Jenny

1. How did Jenny probably feel on the night she was sent home by the police?

A. Frightened B. Guilty C. Nervous D. Disappointed

2.We can learn from the passage that Jenny and her father_________.

A. had a hard time understanding each other.

B. has been getting along very well.

C. are separated due to the generation gap.

D. kept in touch by writing to each other.

3. Why did Jenny feel strange when she saw her father last week?

A. She had never seen him driving so slowly before.

B. She didn't expect to meet with him there.

C. She had never realized his being old and weak

D. She seldom saw him driving that huge car

4. Jenny wrote his father this letter to _________

A. remind him of the early incident B. express her gratitude to him

C. say sorry for her being stubborn D. tell him about their conflicts

 

Plant World Garden Centre is located between Torquay and Newton Abbot. The Garden is laid out to represent the five continents of the world. Our inspirational gardens contain countless rare and foreign plants seldom seen outside their native lands.

Our Famous "Gardens of the World"

It was designed , built and planted in 1986 as the first ever " Map of the World Gardens" . It takes visitors half an hour or more to drive along the winding pathways around the "world map" and see which plants grow in which countries. The neighboring rare plant nurseries (苗 圃) enable visitors to take home plants and trees growing there. We give a warm welcome to garden clubs and gardening societies, many of whom make annual visits.

Latest News

Our new Garden website is released! We hope you like our new website which we have tried to fill with interesting information and history about our lovely gardens.

Seeds

We produce and sell over 3 ,000 varieties of flower and vegetable seeds. Many are rare ,and unusual. All of them can be purchased on our sister website : www. plant-world-seeds.com.

Scenic Cafe

Our hilltop cafe offers one of the most incredible panoramas (全景图 ) of Britain. The menu includes toasted sandwiches and jacket potatoes. In addition ,many home-made cakes are offered, including the famous Devon Cream Teas. We always use local produce whenever possible-our ice creams are from Language , our home-made soups come from Rod & Bens ,and our bottled drinks are supplied by Heron Valley.

Opening Times

We are open 9:30 am - 5 :00 pm, seven days a week, from late March to mid October ( please call first to confirm at the start/end of season) . .

Garden Admission Prices

Day ticket : ~ 3

Season ticket : ? 10

Kids under 12 go free

1.We know that Plant World Garden Centre________ .

A. owns plants from five countries B. has some rare and foreign plants

C. is the largest garden in the world D. allows visitors to take plants home for free

2. From the new- Carden website ,visitors can

A. get information about the past of the gardens

B. purchase over 3,000 varieties of flower seeds

C. buy all kinds of local produce

D. fill the website with their interesting stories

3. Which of the following is true about Scenic Cafe?

A. It encourages visitors to make cakes on their own.

B. It owns the most complete menu in Britain.

C. It provides visitors with a whole view of Britain.

D. It supplies bottled drinks to Heron Valley.

4.If a couple and their l0-year-old son want to visit Plant World Garden for two days, they need to pay ____

A.?9 B. ?6 C. ?27 D. ?12

 

Most of the people who appear most often and most gloriously in the history books are great conquerors and generals and soldiers, whereas the people who really helped civilization forward are often never mentioned at all. We do not know who first set a broken leg, or launched a seaworthy boat, or calculated the length of the year, or manured(施肥)a field; but we know all about the killers and destroyers. People think a great deal of them, so much so that on all the highest pillars (纪念柱) in the great cities of the world you will find the figure of a conqueror or a general or a soldier. And I think most people believe that the greatest countries are those that have beaten in battle the greatest number of other countries and ruled over them as conquerors. It is just possible they are, but they are not the most civilized.

  Animals fight; so do savages (野蛮人); hence to be good at fighting is to be good in the way in which an animal or a savage is good, but it is not to be civilized. Even being good at getting other people to fight for you and telling them how to do it most efficiently -this, after all, is what conquerors and generals have done -is not being civilized. People fight to settle quarrels. Fighting means killing, and civilized peoples ought to be able to find some way of settling their disputes other than by seeing which side can kill off the greater number of the other side, and then saying that that side which has killed most has won. And it not only has won, but, because it has won, has been in the right. For that is what going to war means; it means saying that might is right.

  That is what the story of mankind has on the whole been like. Even our own age has fought the two greatest wars in history, in which millions of people were killed or disabled. And while today it is true that people do not fight and kill each other in the streets -while, that is to say, we have got to the stage of keeping the rules and behaving properly to each other in daily life - nations and countries have not learnt to do this yet, and still behave like savages.

1.In the opening sentence the author indicates that ________.

 A. conquerors, generals and soldiers should not be mentioned in history books.

 B. history books focus more on those who helped civilization forward.

 C. those who truly helped civilization forward is rarely mentioned in history books.

 D. most history books were written by conquerors, generals and soldiers.

2.In the author’s opinion, the countries that ruled over a large number of other countries are

 A. certainly both the greatest and the most civilized

 B. neither the most influential nor the most civilized.

 C. possibly the most civilized but not the most powerful.

 D. likely the greatest in some sense but not the most civilized.

3. The meaning of “it means saying that might is right.”(The last sentence of Paragraph 2) is that ________.

 A. in a war only those who are powerful will win.

 B. those who are right should fight against those who are wrong.

 C. only those who are powerful have the right to go to war.

 D. those who fight believe that the winner is right and the loser wrong.

4. In the third paragraph, what the author wants to convey to us is that ________.

A. we have fought fewer wars but suffered heavier casualties.

B. modern time is not so civilized compared with the past.

C. our age is not much better than those of the past.

D. World War I and World War II are different from previous wars.

5. According to the passage, who helped civilization forward?

A. The pioneers in science and technology.

B. Conquerors and generals.

C. Those setting disputes by force.

The experts in military matters

6. This passage is most likely taken from an article entitled ________.

A. Who Should Be Remembered

 B. Civilization and History

 C. War and World Peace

D. Great conquerors in the world

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网