题目内容
【题目】阅读理解
Mr. White was born in a small village. His parents worked hard on their farm but they couldn't get enough food for the family. Of course, he couldn't be sent to school and his uncle who worked in a school taught him at home. And he learned a lot before he left there. When he was sixteen, he found work in a factory. As an abled worker, the boss liked him and seven years later the boss married his daughter to him and with his help, Mr White had his own factory after another seven years passed.
Mrs. White liked her husband very much. So she was always afraid he loved the other women. She often asked him a lot of questions. He wouldn't make her angry and was more careful.
One evening Mr. White was very busy and he told his secretary to help him. When they finished the work, it was ten in the evening. He had to see her home. That night his wife felt unwell and told him to take her to a hospital. He helped her to get on the car and started. But soon after that he found there was a shoe in the car. He had a look at his wife. The woman seemed to be asleep. He picked it up gently and threw it out of the window.
Soon they got to the hospital. As he was going to help her to get off, suddenly the woman called out, “Where's my shoe?”
(1)Why could Mr. White not be sent to school?
A.His parents were both farmers
B.He was born in a poor family
C.He could learn all subjects by himself
D.They were often worried about food
(2)How old was Mr. White when he had his own factory?
A.sixteen
B.twenty-three
C.thirty
D.forty
(3)Mr. White tried to be careful,because he was afraid.
A.he would be sent away
B.his wife wouldn't help him
C.he would be busy
D.his wife would be unhappy
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
【解析】本文是一篇记叙文,讲述了Mr. White从小上不起学,在叔叔的帮助下读书,进了工厂后很受老板喜欢,并把女儿嫁给了她,她的妻子很爱他,经常怕他爱上别人,所以经常会问他很多问题。Mr. White经常小心翼翼的,怕她生气。
(1)考查细节理解。根据第一段中的”His parents worked hard on their farm but they couldn't get enough food for the family.”可知尽管父母工作很努力但然解决不了一家人的温饱,所以Mr. White不能上学时因为家里太穷了,所以答案是B。
(2)考查细节理解。根据第一段中的“ When he was sixteen, he found work in a factory. As an abled worker, the boss liked him and seven years later the boss married his daughter to him and with his help, Mr White had his own factory after another seven years passed”可知在他16岁的时候他开始自一家工厂工作,七年后老板把女儿嫁给了他又过了七年他拥有了自己的工厂,所以他拥有自己的工厂的时候是30岁,所以答案是C。
(3)考查细节理解。根据第二段中的“He wouldn't make her angry and was more careful”可知他小心翼翼的原因是不想让他的妻子生气,所以答案是D。
【题目】根据短文内容,从下列A-F选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。 选项中有一项为多余项。
A. Wash yourself as often as possible |
When it comes to your skin, there is an important fact that you must keep in mind: Your skin is the largest organ of your body. Therefore, skin health and protection is crucial. Your skin does everything for you. It can keep your body hydrated and regulate your body's temperature.
Now, here are some helpful tips for you to protect your skin:
Protection against harmful rays from the sun is one of the most important steps that you need to take. With this in mind it is necessary for you to avoid strong sunlight as often as possible. As for sunscreen you need to buy products that contain UVA-1, UVA-2 and UVB protection.
Your diet also has a direct impact on the health of your skin. The most important aspect of your diet in relation to the health of your skin is to make certain that you eat a proper amount of food items that contain the proteins and nutrients necessary for cellular maintenance, repair and regeneration.
Water is also important to the health of your skin. While you certainly have heard it before, it actually is true that you should drink at least eight 8-ounce glasses of fresh water every day. There are many health benefits to be derived from drinking water daily, including maintaining healthy skin.
Finally, when it comes to the health of your skin today and into the future you should avoid smoking all together. In addition, you should drink alcohol only in moderation. Both smoking and excessive alcohol consumption can negatively impact the health of your skin in significant ways.