题目内容
The Dragon Boat Festival is celebrated on the fifth day of the fifth month according to the Chinese calendar.For thousands of years, the festival 1.___________ (mark) by eating zong zi and racing dragon boats in honour of Qu Yuan, who is said to have committed suicide(自杀) by drowning himself.
Qu was a minister of the State of Chu 2.________ (situate) in present-day Hunan and Hubei provinces, during the Warring States Period(战国时期).He was upright, loyal and highly respected.3._______, he was dismissed from office.4._______ (realize) that the country was in the hands of evil officials, Qu leapt into River Miluo on the fifth day of the fifth month.Nearby fishermen rushed over to save him but were 5._______ (able) to recover his body.
The people of Chu 6._______ mourned Qu’s death threw rice into the river to feed his ghost 7._______ year on the day of his death.But one year, the spirit of Qu appeared and told the mourners that a huge reptile(爬行动物)in the river had stolen the rice.The spirit then advised 8.________ to wrap the rice and bind it 9._______ throwing it into the river.
During the Duanwu Festival, zong zi is eaten to symbolize(象征,表示) the rice offerings to Qu.And the dragon-boat races symbolize10. ________ many attempts to rescue and recover Qu's body.
1.has been marked。
2.situated
3.However
4.Realizing
5.unable
6.who
7.every
8.them
9.before
10.the
【解析】
试题分析:在本文中作者介绍了中国传统的赛龙舟。每当农历五月初五,人们都会举行赛龙舟比赛,包粽子比赛来纪念伟大的历史人物屈原。这种传统的由来是为了不让河里的鱼去吃投江自杀的屈原的尸体。
1.has been marked。由时间状语for thousands of years可知,句子谓语动词应用现在完成进行时,表示端午节一直以来都以吃粽子和赛龙珠的方式进行庆祝,而且将来也会如此,故填has been marked。
2.situated。表示某地方位于何地时,用be situated in /on, 句中“situated…”相当于定语从句,“which was situated…”。
3.However。前后两句是转折关系,而空格前后都有标点,故填副词However。
4.Realizing。因逻辑主语Qu与realize是主动关系,故填Realizing。
5.unable。由but可知,渔民未能救活他,故用able相反意思的unable。
6.who。引导定语从句并在从句中作主语,先行词是The people of Chu,故填who。
7.every。根据常识可知此处是指“每一”年。
8.them。代替复数名词the mourners,而且在句中作宾语,故填them。
9.before。因“将它裹好、绑好”应是在“将粽子扔进河里”之前,才不会给河里的一种爬行动物偷吃,故填介词before。
10.the。因many / little / few 等词在后面有定语从句或不定式等成分修饰时,其前面用the表特指,故该处填the。
考点:考查语法填空
C
A factory tour this summer! Here are some great ones to consider. | |
The Jelly Belly Bean Company Fairfield, CA At this working factory, guests can watch the process of making this famous candy. Have lunch at the Visitor Center Café, where you can order a jelly bean-shaped pizza or hamburger! It is located an hour north of San Francisco. There’s no admission charge for the 40-minute walking tour. Tours are given most days from 9:00 am to 4:00 pm, but come during a weekday to see the candy making in process. | Louisville Slugger Baseball Bat Museum Louisville, KY See how each bat is carefully carved out at this family-favorite factory tour. Tour visitors leave with a miniature bat souvenir and personalized bats can be ordered when you arrive and picked up before you leave. Adult tickets are $9. Child tickets are $4. Ages five and under are free. It opens at 9:00 am Mondays through Saturdays. Check the website for specific days and times. |
E-One Fire Truck Factory Ocala, FL Take this walking tour of a plant in Florida and see for yourself the technology and skill required to build these emergency vehicles. Tours are offered Monday to Friday, at 9:00 am and 11:00 am. Prices are $8 for adults and $6 for children. Kids under 6 are not permitted on the tour for safety reasons. Reservations are required for all tours. Please call 352-861-3524 to schedule a tour. Firefighters can tour for free! | Crayola Crayon Company Easton, PA No, this isn’t the actual place where the waxy rainbows are made. But it’s an even-better visitor center where families can not only see how crayons are made, but can explore and use the wide variety of Crayola art tools and products. Kids can use the latest Crayola products to create masterpieces on site. The visitor center is open most days from 9:30 am to 3:00 pm. The online calendar shows special hours, themes, and daily activities. Tickets are $9.50 each. |
1.Which of the following is true about the Jelly Belly Bean Company?
A. Three meals are prepared for you.
B. It lies to the north of San Francisco.
C. You have to spend some money visiting it.
D. It is open every day.
2.If a five-year-old boy and his parents visit Louisville Slugger Baseball Bat Museum, they have to pay _______.
A. $22 B. $18 C. $17 D. $13
3.The factory tour this summer involves _______.
A. politics, economics, science and culture
B. history, literature, education and custom
C. diet, sports, traffic and art
D. health, invention, astronomy and car