题目内容
In ninth grade, I thought Jennifer Fever, the dark-haired girl who sat behind me in classroom, was an alien(外星人). Our class organized an activity to raise money for the library, and in one month, Jennifer read 34 books. I couldn’t believe it. Surely, she was from some faraway planet where creature lived and they didn’t own television sets. How could a human being, a 13-year-old girl, read 34 books in one month?
I had read three books. And by “read”, I mean skimmed. I mean opened and placed them on my lap while watching cartoons.
Who had time to read? In addition to my favorite cartoons, I had a basketball that required playing, a baseball that required throwing, and a volleyball that required volleying. And it wasn’t as if my bike could ride itself.
Besides, reading was boring. And if I wanted to be bored, it would be much easier just to pay attention during Mr. Kearly’s social studies class.
After senior high school, my education had become very narrow: computer engineering, mathematics, physics, and not much else.
Years later, I realized something: I had not memory of ever reading a book for pleasure. But there was a world of knowledge outside science and engineering, and I was tired of being ignorant(无知的)of it, so I decided I would become a reader. I dived into book after book. In short, the bookworm within me had awakened.
Today, I carry a book(if not two or three) with me wherever I go. An hour-long waiting for the bus is not trouble; rather, it’s a chance to enjoy a few chapters of Malcolm Gladwell’s latest works. Sometimes, I wish my waiting was longer.
1. From the first paragraph, we learn that Jennifer Fever .
A. was an alien B. couldn’t believe me
C. organized an activity D. was my classmate
2.What used to make the author bored?
A. Watching cartoons.
B. Reading.
C. Playing basketball.
D. Riding her bike.
3.Which of the following is TURE according to the passage?
A. My education had become very narrow after high school.
B .A 13-year-old girl could also read 34 books in one year.
C. I skimmed my three books while reading in the library.
D. I was still tired of reading during my study in the university.
4.We can infer from the passage that the author .
A. enjoyed some faraway planet very much
B. felt surprised to study computer engineering
C. loved reading very much after growing up
D. became wise and rich after high school
1.D
2.B
3.A
4.C
【解析】
试题分析: 本文讲述自己上九年级有了个象外星人的同学,她非常喜欢阅读,我最讨厌阅读,后来我逐渐意识到自己的无知,开始喜欢阅读,无论到哪,都会带本书。
1.D 细节理解题。根据第一段提到In ninth grade, I thought Jennifer Fever, the dark-haired girl who sat behind me in classroom, was an alien(外星人).在九年级时,Jennifer Fever她做在我的后边,褐色头发,好象个外星人,说明她是我的同学,故选D项。
2.B 细节推断题。根据第四段提到Besides, reading was boring.,故选B项。
3.A 判断题。根据第一段提到How could a human being, a 13-year-old girl, read 34 books in one month?是一个月之内而不是一年,故B项错误 ;根据第二段提到I mean opened and placed them on my lap while watching cartoons.是在看动画片时,故C项错误;根据最后一段提到Today, I carry a book(if not two or three) with me wherever I go可知D项错误。根据第五段提到After senior high school, my education had become very narrow:可知A项正确。
4.C 细节理解题。根据倒数第二段提到But there was a world of knowledge outside science and engineering, and I was tired of being ignorant(无知的)of it, so I decided I would become a reader.这是个知识的世界,我厌倦做个无知的人,所以我决定做个爱读书的人,故选C项。
考点:日常生活类阅读。
最近,你班同学就“课间是否播放音乐”这个话题展开了讨论。请你根据下表所提供的信息,用英语写一篇短文,陈述讨论结果及个人的看法、建议。
大部分同学观点 | 部分同学观点 | 你的看法 |
1. 能活跃气氛。 2. 能使大脑得到放松,减轻学习造成的疲劳。 3. 使同学们在快乐的氛围中做好下一堂课的准备。 4. 能给大家带来快乐。 | 1. 课间时间太短,播放音乐达不到预期的效果。 2. 课间需要的是安静而不是嘈杂的声音。 | ? |
Recently a discussion was held in our class about whether music should be played during the break or not. ______________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________