题目内容
The American cigarette companies are worried that the anti-smoking campaign(运动) is catching fire and the U. S. government may issue (发布) stronger regulations about the use of tobacco.
Many governments and private buildings have “No Smoking” regulations(规则). In airplanes, on trains and at cinemas, Golf courses are seriously thinking of keeping out smokers, so are schools, shopping malls and even football fields.
So where do people go to fill their lungs with nicotine? The government is working on it.
One suggestion is that the government set aside a piece of land somewhere in the United States where smokers could go when they want a cigarette. Yellow Stone Park has been on the list, but many people don’t agree because they fear that second-hand smoking would make the bears there sick.
The Mojave Desert in California is also being studied, and so are Las Vegas Casinos(拉斯维加斯赌场).
The smokers were not too nervous about the government idea. They say they are not going to California just to light up. They have a right to smoke at home. To make life more pleasant for those who find it hard to give up smoking, the government is seriously thinking of getting somewhere for the smokers.
The officials in the government say they realize that they are bringing trouble to people by making them go so far away to blow smoke rings. But they just had to do this or to ban(禁止) smoking in the entire country. Once everyone gets used to the idea, all will be better off soon.
The tobacco companies are fighting the idea like mad. They say nobody has proved that cigarettes are bad for you. They say as a matter of fact, the doctors have proved that a cigarette saved a person’s life after that person was shot.
Other places under consideration are: the cold areas in Alaska, the Rocky Mountains in Colorado and the Whitewater River in Arkansas.
1. Smokers in the U. S. ________________ to light a cigarette now.
A. find nowhere
B. are not so free
C. have a right
D. have to travel a long way
2. The smokers are not too nervous about the government banning smoking for they think ________________.
A. it is not a good idea
B. it is still far away
C. they have right to smoke anywhere
D. they may smoke at home
3. The tobacco companies don’t like the idea because they ________________.
A. want to save persons’ lives
B. wish smokers to stay at home
C. wish smokers to feel easy
D. want to improve their cigarettes
4. Which is right about the writer’s opinion according to the passage?
A. He thinks the government should help the smokers to find a proper place.
B. None of the places in the passage is proper for the smokers.
C. The places are too far away for the smokers to light up their cigarettes.
D. Smokers are not welcome in the U. S.
提示:
1 从文章的前两段可知,1题答案为B. 3 见文章倒数第二段。 4 通读全文,可知4题只有D项正确,故4题选D。
|