题目内容
My father brought home a sailboat when I was ten, and almost each Sunday in summers we would go sailing. Dad was quite skilled in sailing, but not good at 1. As for me, I 2 both before twelve because of living close to Lake Ontario.
The last time Dad and I set sail together is really 3. It was a perfect weekend after I graduated from university. I came home and 4Dad to go sailing. Out we set soon on the 5lake. Dad hadn’t sailed for years, but everything 6well with the tiller(舵柄)in his hands.
When we were in the middle of the lake, a 7 wind came all of a sudden. The boat was hit 8. Dad was always at his best in any9, but at this moment he10.
"John!11!" he shouted in a trembling voice, with the tiller still in his hands.
In my memory he could fix any12. He was the one I always13for strength and security. Before I could respond, a14 of water got into the boat. I rushed to the tiller 15it was too late. Another huge wall of water 16the boat in a minute. We were thrown into the water, and Dad was struggling aimlessly. At that moment, I felt fiercely 17of him.
I swam to Dad 18and assisted him in climbing onto the hull(船壳)of the boat. Upon sitting on the hull, Dad was a little awkward about his flash of 19. "It's all right, Dad. We are safe now," I comforted him.
That was the first time Dad had counted on me in a moment of emergency. More importantly, I found it was my turn to start20for my father.
- 1.
- A.boating
- B.running
- C.swimming
- D.teaching
- A.
- 2.
- A.enjoyed
- B.desired
- C.hated
- D.learned
- A.
- 3.
- A.unforgivable
- B.unforgettable
- C.cheerful
- D.regretful
- A.
- 4.
- A.sent
- B.ordered
- C.invited
- D.allowed
- A.
- 5.
- A.calm
- B.icy
- C.stormy
- D.thundery
- A.
- 6.
- A.finished
- B.went
- C.seemed
- D.sounded
- A.
- 7.
- A.strong
- B.gentle
- C.cold
- D.hot
- A.
- 8.
- A.respeatedly
- B.lightly
- C.hardly
- D.violently
- A.
- 9.
- A.danger
- B.place
- C.sport
- D.job
- A.
- 10.
- A.suffered
- B.fell
- C.froze
- D.withdrew
- A.
- 11.
- A.look
- B.Help
- C.Run
- D.jump
- A.
- 12.
- A.problem
- B.relationship
- C.machine
- D.boat
- A.
- 13.
- A.turned to
- B.lived with
- C.argued with
- D.objected to
- A.
- 14.
- A.fountain
- B.stream
- C.shower
- D.wave
- A.
- 15.
- A.if
- B.for
- C.after
- D.but
- A.
- 16.
- A.got through
- B.poured into
- C.turned over
- D.lifted up
- A.
- 17.
- A.ashamed
- B.protective
- C.tired
- D.afraid
- A.
- 18.
- A.hopelessly
- B.quickly
- C.slowly
- D.helplessly
- A.
- 19.
- A.pain
- B.anger
- C.fear
- D.shame
- A.
- 20.
- A.making up
- B.getting ready
- C.paying off
- D.looking out
- A.
在作者的记忆力爸爸无所不能。可是一次难忘的航行却让作者有了新的发现—原来父亲也需要别人的帮助!
1.根据第5段I swam to Dad可以确定是C(swimming),父亲精通航海术,却不会游泳。
2.根据下文,作者陪父亲一同去航海,而且还救了落水的父亲,可知作者在很小的时
候就学会了(learned)航海和游泳。
3.上次作者跟他父亲一起去航海,但却遇到了意外,作者好不容易才救起了落水的父
亲,当然是十分难忘(unforgettable)。
4.下文叙述了作者跟其父亲一起去航海的经历。根据Dad hadn’t sailed for years,可知作者在大学毕业回家后,邀请(invited)父亲一同前往,去航海。
5.根据下文When we were in the middle of the lake, a 42 wind came all of a sudden.可知,作者他们到了湖心,突然起风。自然出发的时候应该是风平浪静(calm),也才能够去航
海。
6.尽管父亲多年没有航海,但在父亲的掌控中,一切都进展顺利(go well)。
7.根据下文,他们的船随风颠簸,到处乱撞(violently),而且父亲还被卷落水中,可知
一定是狂风大作(strong)。
8.参考上一题。
9.想想当时,肯定他们是遇险了,在作者记忆中,父亲应该是能处理好一切的险情(danger),但这一次,却害怕了。(也许是老了吧,呵呵。)
10.根据he shouted in a trembling voice,可知父亲是害怕了,手也不听使唤了,颤抖的声音在那向作者求救。但是此时此刻,作者的爸爸“吓呆”了,不知如何是好。此处freeze表示“惊呆;吓呆”。
11.根据本句中的“he shouted in a trembling voice”可知作者的爸爸很害怕,大喊“救命”。
12.在作者的记忆中,爸爸可以解决任何“问题”。fix表示“解决(问题)”。
13.因为作者相信爸爸能够解决任何问题,所以总是向他寻求力量和庇护。 tum to表示“求教于;求助于”。后三项分别表示“与……生活在一起;忍受”“与……争论””反对”,都不符合语境。
14.作者还没有来得及回答,一个水“浪”就打到了小船上。前三项分别表示“喷泉”“溪流”“淋浴;阵雨”,均与语境不符。
15.根据下文中的“We were thrown into the water…”可知尽管作者冲向舵柄,”但是“已经太迟了。
16.下一句提到作者和爸爸被抛进了水中,由此可知巨大的水墙“打翻”了小船。A项“耗尽;顺利通过(考试等)”,B项“不断涌向”,D项“举起”,均不符合语境。
17.上一句提到作者的爸爸在水中漫无目的地挣扎,下文讲到作者如何帮父亲摆脱险境,由此可知作者在那一刻强烈地感觉到要“保护”他。
18.作者“快速地”游到爸爸身边,帮他爬上了船壳。
19.第四段提到作者的爸爸用颤抖的声音向作者求救,由此可知此时他为自己当时表现出来的“恐惧”感到尴尬。
20.更重要的是,作者发现轮到自己去“照看”父亲了。look out for sb.表示“关照”。
When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings. Week by week her list grew: I was very thin, I wasn’t a good student, I talked too much, I was too proud, and so on. I tried to hear all this as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, then he asked. “Are the things she says true or not? Janet, didn’t you ever wonder what you’re really like ? Well, you now have that girl’s opinion. Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”
I did as he told me. To my great surprise, I discovered that about half the things were true. Some of them I couldn’t change (like being very thin), but a good number I could—and suddenly I wanted to change. For the first time I go to fairly clear picture of myself.
I brought the list back to Daddy. He refused to take it.“That’s just for you,” he said.“You know better than anyone else the truth about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears in anger and feeling hurt. When something said about you is true, you’ll find it will be of help to you. Our world is full of people who think they know your duty. Don’t shut your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you know is the right thing to do.”
Daddy’s advice has returned to me at many important moments. In my life, I’ve never had a better piece of advice.
【小题1】What did the father do after he had heard his daughter’s complaint?
| A.He told her not to pay any attention to what her “enemy” had said. |
| B.He criticized (批评) her and told her to overcome her shortcomings. |
| C.He told her to write down all that her “enemy” had said about her and pay attention only to the things that were true. |
| D.He refused to take the list and have a look at it. |
| A.Because he believed that what her daughter’s “enemy” said was mostly true. |
| B.Because he had been so angry with his daughter’s shortcomings that he wanted to show this by keeping silent for a while. |
| C.Because he knew that his daughter would not listen to him at that moment. |
| D.Because he wasn’t quite sure which girl was telling the truth. |
| A.Not an Enemy, but the Best Friend |
| B.The Best Advice I’ve Ever Had |
| C.My Father |
| D.My Childhood |
I first went to Harrow in the summer term. The school had the biggest swimming pool I had ever seen. It was a good joke to come up behind a naked boy, and push him into the pool. I made quite a habit of this with boys of my own size or less.
One day I saw a boy wrapped in a towel on the side of the pool. He was no bigger than I was, so I thought him a fair game. Coming secretly behind, I pushed him in, holding on to his towel so that it would not get wet, I was surprised to see an angry face come out from the water, and a being of great strength masking its way by face strokes (猛力地划)to the shore. I fled, but in vain. He overtook me, seized me violently, and threw me into the deepest part of the pool. I soon climbed out on the other side, and found myself surrounded by a crowd of younger boys.” Do you know what you have done?” they said, “It’s Amery; he is in Grade Six. He is champion at gym; he has got his football honor.”
I was frightened and felt ashamed. How could I tell his position when be was wrapped in a bath towel and so small.” He didn’t seem pleased at all, so I added in a most brilliant word,” My father, who is a great man, is also small.” At this be laughed, and after some general words about my rude behavior and how I had better be careful in the future, signified the incident was closed.
【小题1】The writer thought Amery” a fair game” because the boy .
| A.was of similar size |
| B.was fond of games |
| C.looked like an animal |
| D.was good at sports |
| A.he was laughed at by other boys |
| B.he played a joke on an outstanding athlete |
| C.Amery turned out to be in the same grade |
| D.he pushed Amery hard and hurt him |
| A.challenged Amery | B.threatened Amery |
| C.admired his father | D.tried to please Amery |
| A.The writer could run faster than Amery. |
| B.Amery forgave the writer for his rude behavior. |
| C.The writer liked playing on boys of all sizes. |
| D.Amery was a student in Grade Four. |