题目内容

I travel a lot, and I find out different “styles” of directions every time I ask “How can I get to the post office?”

Foreign tourists are often confused in Japan because most streets there don’t have names; in Japan, people use landmarks (地标) in their directions instead of street names. For example, the Japanese will say to travelers, “Go straight down to the corner. Turn left at the big hotel and go past a fruit market. The post office is across from the bus stop.”

In the countryside of the American Midwest, there are not usually many landmarks. There are no mountains, so the land is very flat; in many places there are no towns or buildings within miles. Instead of landmarks, people will tell you directions and distances. In Kansas or Iowa, for example, people will say, “Go north two miles. Turn east, and then go another mile.”

People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time, not miles. “How far away is the post office?” you ask. “Oh,” they answer, “it’s about five minutes from here.” You say, “Yes, but how many miles away is it?” They don’t know.

It’s true that a person doesn’t know the answer to your question sometimes. What happens in such a situation? A New Yorker might say, ‘Sorry, I have no idea.” But in Yucatan, Mexico, no one answers “I don’t know.” People in Yucatan believe that “I don’t know” is impolite, They usually give an answer, often a wrong one. A tourist can get very, very lost in Yucatan!

1.When a tourist asks the Japanese the way to a certain place they usually _________

A. describe the place carefully

B. show him a map of the place

C. tell him the names of the streets

D. refer to recognizable buildings and places

2.What is the place where people measure distance in time?

A. New York. B. Los Angeles. C. Kansas. D. Iowa.

3.People in Yucatan may give a tourist a wrong answer ________

A. in order to save time B. as a test C. so as to be polite D. for fun

4.What can we infer from the text?

A. It’s important for travelers to understand cultural differences.

B. It’s useful for travelers to know how to ask the way properly.

C. People have similar understandings of politeness.

D. New Yorkers are generally friendly to visitors.

 

1.D

2.B

3.C

4.A

【解析】

试题分析:文章大意:“我”喜欢旅游,多年的旅游让我发现在不同的地方问路,人们指方向的方式就不一样。所以,对旅行者来说了解不同地方的文化差异很重要。

1.D细节理解题。根据第二段in Japan, people use landmarks in their directions instead of street names.所以答案选D。

2. B 细节理解题。 根据倒数第二段People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time, not miles.可知正确答案为B。

3.C 细节理解题。根据最后一段People in Yucatan believe that “I don’t know” is impolite, They usually give an answer, often a wrong one.可知答案选C、出于礼貌。

4.4】A 推理判断题。根据第一段主题段I find out different “styles” of directions every time I ask “How can I get to the post office?”以及下文举例说明,可以推断A项正确。对旅行者来说了解不同地方的文化差异很重要。

考点:考查社会类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Directions: After reading the passages below, fill in the blanks to make the passages coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use ONE word that best fits each blank.

Science can't explain the power of pets, but many studies have shown that the company of pets 1. _________ help lower blood pressure and raise chances of recovering from a heart attack, reduce loneliness and spread all-round good cheer.

Any owner will tell you 2. _________ a comfortable life they live with a pet. For some, an animal provides more comfort than a husband/wife. A 2002 study by Karen Allen of the State University of New York measured stress levels and blood pressure in people - half of them pet owners –while they performed 5 minutes of mental arithmetic (算术) or held a hand in ice water. Subjects completed the tasks alone, with a husband/wife, a close friend or with a pet. People with pets did it 3. _________ (well).Those tested with their animal friends had the smallest change in blood pressure and returned most quickly to baseline heart rates. 4._________ pets in the room, people also made fewer math mistakes than when doing in front of other companions. It seems that people feel more5. _________ (relax) around pets, says Allen, 6._________ thinks it may be because pets don't judge.

A study reported last fall suggests that having a pet dog not only 7._________ (raise) your spirits but may also have an effect on your eating habits. Researchers at Northwestern Memorial Hospital spent a year 8. _________ (study) 36 fat people and their equally fat dogs on diet-and-exercise programs; a separate group of 56 people without pets were put on a diet program. On average, people lost about 11 pounds, or 5% of their body weight. Their dogs did even better, losing an average of 12 pounds, more than 15% of their body weight. Researchers say dog owners didn't lose any more weight than those without dogs, 9._________ they got more exercise overall-mostly with their dogs - and found it worth doing.

 

For the first time, researchers have discovered that some plants can kill insects in order to get additional nutrients. New research shows that they catch and kill small insects with their own sticky hairs near the roots and then absorb nutrients through their roots when the insects are killed and fall to the ground.

Professor Mark Chase, of Kew and Queen Mary, University of London, said: “The cultivated (改良的) tomatoes and potatoes still have the hairs. Tomatoes in particular are covered with these sticky hairs. They do trap small insects on a regular basis. They do kill insects.”

The number of these carnivorous plants is thought to have came up to 50 percent and many of them have until now been wrongly regarded as among the most harmless plants. Among them are species of petunia(矮牵牛), some special tobacco plants and cabbages, some varieties of potatoes and tomatoes, etc. Researchers at Royal Botanical Gardens Kew, which carried out the study, now believe there are hundreds more killer plants than previously realized.

It is thought that the technique was developed in the wild to get necessary nutrients in poor quality soil ­ and even various plants grown in your vegetable garden still have the ability.

The researchers, publishing their finding in the Botanical Journal of the Linnean Society, said: “We may be surrounded by many more murderous plants than we think.” “We are accustomed to thinking of plants as being immobile and harmless, and there is something deeply frightening about the thought of meat­eating plants,” they added.

1.Tomatoes and potatoes kill insects to ________.

A.get more sticky hairs

B.make themselves grow better

C.make their roots stronger

D.avoid falling down to the ground

2.The word “carnivorous” in Paragraph 3 most probably means ________.

A.fast­growing B.harmless

C.insect­killing D.nutritious

3.The insect­killing technique of vegetables is developed most probably through ________.

A.evolution of species

B.helps from other garden plants

C.artificial cultivation

D.nutrients preserved in rich soil

4.The text is probably taken from ________.

A.a student book B.a science fiction

C.a scientific repot D.a bulletin board

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网