题目内容

There are a number of different ways to study a language, each of which has advantages and disadvantages. You may find a combination of these is a best choice for you.

If you can find a course in the language you want to learn in your country, this is quite a good way to study. A variety of courses are usually available, including part-time and full-time courses. If you look around, you can probably find a course that suits your needs.

The main advantage of such courses is that you’ll have a teacher to provide you with instructions, support and with whom to practice your language. You will also be studying with others who are at more or less the same level and you can exchange ideas with them and help one another.

One choice is to study a language in a country where it’s spoken. There are many schools teaching English, French, Spanish, Italian and German, but far fewer teaching other languages. The main advantage of studying abroad is that you are totally in the language, not just in class, but the rest of the time as well. As a result, you can make rapid progress.

The main disadvantage of studying abroad is the cost, not just of your course, but also of your food and travel. However, if you’re a native speaker of English, you could get a job teaching English in a country where the language you want to learn is spoken.

Studying online is also a good choice. There are plenty to choose from a lot of languages. Many are free but there are some you have to pay for. Some of the paid ones provide support from teachers via email, chat programs, video conferencing, telephone or even face to face.

1.Studying in your country has many advantages except that _____.

A. there are many courses to choose from

B. you can study with others of the same level

C. all the courses are free of charge

D. the teacher can offer you instructions and practice

2.Compared with two other ways, the obvious disadvantage of studying abroad lies in its _____.

A. various courses B. high cost C. studying time D. job chances

3.The online courses ________.

A. are all free of charge

B. can’t be found everywhere

C. can be easily taken on the Internet

D. are all supported by teachers

4.What can we learn from this passage? ________

A. Studying abroad is the only good way to study English.

B. All the online courses are very easy to study.

C. If you study a language in your own country, you can study with more partners of the same level.

D. You can get any job you like after studying abroad.

 

1.C

2.B

3.C

4.C

【解析】

试题分析:文章大意:学习语言有很多方法,各有各的优缺点。但只有适合自己的才是最好的。

1.细节理解题。根据第二、三段的内容可知“所有的课程都是免费的”是错误的,故C项不正确。故C正确。

2.2】B细节理解题。根据倒数第二段The main disadvantage of studying abroad is the cost,可知在国外学习费用很高。故B正确。

3.细节理解题。根据最后一段Some of the paid ones provide support from teachers via email, chat programs, video conferencing, telephone or even face to face.可以得出答案。故C正确。

4.细节理解题。根据文章第三段You will also be studying with others who are at more or less the same level and you can exchange ideas with them and help one another.可知C项正确。故C正确。

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关题目

仔细阅读下面的短文,短文中有10个空格。请按照每小题括号内的具体要求完成语法填空和词形变化。

Among all the fast growing science and technology, the research of human genes, __1._ biological engineering as people call it, is drawing more and more attention now. Sometimes it is a hot topic __2.__ (discuss) by people.

The greatest thing that gene technology can do is to cure serious diseases that doctors at present can almost do nothing with, such as cancer and heart disease. Every year, millions of people are murdered by these two __3.__ (kill). And to date, doctors have not found __4._ effective way to cure them. But if the gene technology __5.__ (apply) , not only these two diseases can be cured completely, _ 6.__ (bring) happiness and more living days to the patients, but also the great amount of money people spent on curing their diseases can be saved, so __7.__ benefits the economy as well. In addition, human life span(寿命) can be prolonged.

Gene technology can help people to give birth to more healthy and clever children. Some families, with the English imperial(皇室) family being a good example, have hereditary diseases. This means their children will for sure have the family disease, __8.__ is a great trouble for these families. In the past, doctors could do nothing about hereditary diseases, __9.__ gene technology can solve this problem __10.__ (perfect). The scientist just needs to find the wrong gene and correct it, and a healthy child will be born.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网