题目内容

【题目】Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.

How sound and colour influence the taste of food

The sound people hear while they are eating food can change the way they think it tastes, scientists have discovered. In fact, researchers have also found that changing the colour of a food can influence the flavour 1 by consumers. Food manufacturers are now hoping to 2 the findings in an attempt to make their foods more appealing.

It was 3 thought that the sense of taste and smell were the only human senses that played a role in experiencing flavour. Professor Charles Spence, a sensory psychologist at Oxford University, is a leading expert in his field. He believes that it is possible to change the flavor of food simply by exciting people’s sense of hearing. For example, listening to waves hitting the sea shore can make 4 detect seafood flavours.

Professor Spence has also discovered that 5 changing the colour of a food can influence the way it tastes. He found that by changing a drink from yellow to a deep red, it is possible to make it taste up to 12 per cent sweeter than it really is. He said: ‘This colour has strong 6 with very ripe fruit.’

Flavour is not just as simple as the way something tastes, as all the other senses come into 7 and some can dominate the way the brain will 8 a food. Ice cream activates a part of the brain which is just behind the eyes and is where emotions are 9. By melting, it changes its physical 10 and creates contrasts that continually keep your senses interested.

So next time you are in a restaurant or a supermarket, or just sitting down at home to eat something, think about whether your choices have been influenced by sound or colour. You may be surprised!

【答案】

1D

2E

3I

4C

5K

6A

7H

8G

9J

10B

【解析】

这是一篇说明文。主要说明了科学家发现,人们在吃东西时听到的声音会改变他们对食物味道的看法。研究人员还发现,改变食物的颜色会影响消费者体验到的味道。食品制造商现在希望利用这一发现来使他们的食品更有吸引力。

1考查非谓语动词。句意:事实上,研究人员还发现,改变食物的颜色会影响消费者体验到的味道。结合句意可知表示体验且本句中experienceflavour构成被动,应用过去分词作定语,故填experienced。故选D

2考查动词。句意:食品制造商现在希望利用这一发现来使他们的食品更有吸引力。结合下文in an attempt to make their foods more appealing可知食品制造商希望利用开发这一发现来使食品更有吸引力。故表示开发故填exploit。故选E

3考查副词。句意:以前人们认为味觉和嗅觉是人类体验味道的唯一感官。此处需要填副词修饰thought,且表示以前地,故填previously。故选I

4考查名词。句意:例如,听海浪拍击海岸可以使晚餐检测到海鲜的味道。结合上文He believes that it is possible to change the flavor of food simply by exciting people’s sense of hearing.可知只要刺激人们的听觉,就可以改变食物的味道。因此是在人们吃晚餐的时候听海浪拍击海岸可以尝到海鲜的味道。故填dinners。故选C

5考查副词。句意:斯彭斯教授还发现,仅仅改变食物的颜色就能影响它的味道。此处需要副词修饰change,且表示简单地;仅仅,故填simply。故选K

6考查名词。句意:他说:“这种颜色让人联想到非常成熟的水果。结合上文He found that by changing a drink from yellow to a deep red, it is possible to make it taste up to 12 per cent sweeter than it really is. 把一种饮料从黄色调成深红色,有可能使它比实际味道甜12%。可知颜色让人联想到成熟的蔬果,因此尝起来更甜。故表示联想;联系,短语为have strong associations with…“……有密切的联系。故填associations。故选A

7考查固定短语。句意:味道不仅仅是品尝食物的方式那么简单,因为所有其他的感官都会发挥作用,有些还会主导大脑对食物的解读。根据句意可知表示发挥作用;起作用短语为come into play。故填play。故选H

8考查动词。句意:味道不仅仅是品尝食物的方式那么简单,因为所有其他的感官都会发挥作用,有些还会主导大脑对食物的解读。结合上文的实验结果可以影响人的感官,可知味道可以影响大脑对食物的解读;解释,故interpret最符合语境。故选G

9考查动词时态语态。句意:冰淇淋会激活眼睛后面的大脑区域,这是处理情绪的地方。根据句意可知表示处理,且上文are可知为一般现在时的被动语态。故填proceed。故选J

10考查名词。句意:通过融化,它改变了它的物理特征,创造了不断让你的感官感兴趣的对比。根据句意可知表示特征且由形容词修饰应填名词,故填characteristics。故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网