题目内容

Have you ever thought about why malls, restaurants, and even theaters have music? Well, to understand this, you simply just look back at how you felt when you heard music in these places. Music is known to improve the mood of people. Often music helps us pay attention to what we are doing. Music helps patients feel good and helps them recover faster and better.

Depression(沮丧) is a state of mind that most of us experience at some point of time. There are some periods in our life when everything seems difficult. It seems that everything is getting worse and we have no control over our life. Studies have shown that music can be an important mood lifter in such situations. Music also plays a great role in making us feel less nervous or worried. Anxiety(焦虑) can often cause loss of sleep and other illnesses.

Music is often known as an international language. We may not know the language another person is speaking, but most of us respond to music in the same way. Music can often be the best way to connect with someone.

Music is one of the best ways to improve your moods, but this can depend largely on the kind of music you listen to. While happy music can certainly make you feel better, sad music can further lower your spirits. Listening to classical music can often make you feel a lot more powerful, while soft music can be the perfect way to relax at the end of a long way. If you want to use music to change the way how you are feeling, you need to understand the role of it, learn to recognize the kind of music that lifts your mood and helps you feel better. Once you realize the kind of music you can use, you can use it to change the way you feel. The right kind of music can be the perfect way to help us feel happier.

1.The passage is mainly about __________.

A. what meanings music has

B. how we control our moods

C. how music affects our moods

D. what kind of music we listen to

2.According to the passage, playing music in restaurants is to __________.

A. welcome the customers

B. make customers feel good

C. make customers dance

D. make customers feel powerful

3.From the passage, we can know that __________.

A. most of us suffer depression all the time

B. most of us respond to music in different ways

C. music can be a good way to connect with others

D. any kind of music will help us improve our moods

4.According to the passage, which kind of music can relax ourselves from a long day’s work?

A. Soft music. B. Classical music.

C. Sad music. D. Rock music.

1.C

2.B

3.C

4.A

【解析】

试题分析:这是一篇说明文阅读。主要写的是听音乐带给人的好处和音乐对人情绪的不同影响。作者借此告诉读者要学会听音乐,要听懂音乐,让音乐使自己变得更好,活的更开心。

1.

2. helps patients feel good”可知,音乐可以使患者感觉舒服。所以在餐厅放音乐是为了使顾客感到舒服。故选B。

3. is a state of mind that most of us experience at some point of time.”可知,沮丧是一种我们大多数人都在某些时间点经历过的情绪,而并非是“all the time”所有的时间。故选项A排除。由第三段第二句“but most of us respond to music in the same way.”可知,我们大多数人对音乐的反应是一样的。故选项B排除。由最后一段第一句“Music is one of the best ways to improve your moods, but this can depend largely on the kind of music you listen to.”可知,音乐是使我们情绪变好的最好方法之一,但是这大多数取决于你所听得音乐类型,而不是所有的音乐都能使人情绪变好。故选项D排除。由第三段最后一句“Music can often be the best way to connect with someone. “可知,音乐经常是连接人与人的最好方法。故选C。

4. music can be the perfect way to relax at the end of a long way.“可知,轻柔的音乐是在很长的活动结束后用来放松的最好选择。故选A。

考点:考查说明文阅读。

练习册系列答案
相关题目

We spent a day in the country and picked a lot of flowers. Our car was full of flowers inside! On the way home we had to stop at traffic lights, and there my wife saw the bookshelf.(书柜)

It stood outside a furniture(家具)shop. “Buy it,” she said at once. “We’ll carry it home on the roof-rack(车顶架). I’ve always wanted one like that.”

What could I do? Ten minutes later I was twenty dollars poorer, and the bookshelf was tied on to the roof rack. It was tall and narrow, quite heavy too.

As it was getting darker, I drove slowly. Other drivers seemed more polite than usual that evening. The police even stopped traffic to let us through. Carrying furniture was a good idea.

After a time my wife said, “There’s a long line of cars behind. Why don’t they overtake(超车)?”

Just at that time a police car did overtake. The two officers inside looked at us seriously when they went past. But then, with a kind smile they asked us to follow their car through the busy traffic. The police car stopped at our village church. One of the officers came to me.

“Right, sir,” he said. “Do you need any more help now?”

I didn’t quite understand. “Thanks, officer,” I said. “You’ve been very kind. I live just down the road.”

He was looking at our things: first at the flowers, then at the bookshelf. “Well, well,” he said and laughed. “It’s a bookshelf you’ve got there! We thought it was——er, something else.”

My wife began to laugh. Suddenly I understood why the police drove here. I smiled at the officer. “Yes, it’s a bookshelf, but thanks again.” I drove home as fast as I could.

1.From the story we know that .

A.the writer was poor and didn’t buy the bookshelf for his wife

B.the writer’s wife didn’t like the bookshelf at all

C.the writer was not very glad to buy the bookshelf for his wife

D.the writer was always glad to buy something for his wife

2.What made the writer think that carrying furniture was “a good idea”?

A.Other drivers would let him go first.

B.He could drive slowly and it was safe.

C.His wife could use a new bookshelf.

D.He could save a lot of money and time.

3.Why were the police and other drivers so kind to the writer?

A. Because they thought the writer liked studying very much and needed a bookshelf.

B. Because they didn’t think it was polite to overtake a car with a bookshelf on it.

C. Because they thought it was dangerous to carry a bookshelf on a car.

D. Because they thought somebody in the writer’s family had died and he needed help.

4.Why did the writer’s wife begin to laugh?

A.Because the police had helped them a lot.

B.Because at last the police had driven to the church.

C.Because the officer was always looking at the flowers and the bookshelf.

D.Because now she knew what mistake the police had made.

5.When did the officers begin to realize they had made a mistake?

A.After they arrived at the church.

B.Before they overtook the writer’s car.

C.Before they arrived at the church.

D.After the writer’s family left the church.

Are you stressed out, scared or worried all the time? Do you avoid going to certain places, seeing friends or doing certain things because of your worries? Do your worries keep you awake at night? If you’ve answered yes, you may be suffering from anxiety.

Anxiety is a normal and necessary part of life. Anxiety is your brain’s way of telling you about danger. It is anxiety which helps you jump out of the way if a car is speeding towards you. But if it gets out of hand, anxiety can get in the way of your getting on with life and can become a real problem. If this is the case for you, treatment may be a helpful way for you to get your anxiety under control.

Anxiety is a normal part of life. Some people may feel uneasy if moving to a new place and some may get overly anxious in certain situations. There are lots of reasons for this. One main reason is after a stressful thing which has happened in your life. So, if you are involved in a car crash, it’s quite likely that you will be more worried than other people around cars and driving.

Being anxious also probably runs in families. If your parents suffer from anxiety then you are more likely to be anxious too. This is probably partly due to genetics, and partly because of how things are when you’re growing up.

Even though people don’t talk about it much, anxiety is one of the most common mental health problems. About 1 in 4 people will have an anxiety problem at some time in their life.If you have an anxiety problem it’s hard for other people to understand why something that doesn’t worry them, like being in a crowd of people, can be so scary for you. This can make you feel separated and lonely, and may become worse and worse.

The good news is there are lots of excellent treatments available for anxiety. These include taking therapies (疗法) and drugs.

1.Which of the following statements is true about anxiety?

A. Almost everybody has a certain degree of anxiety in certain situations.

B. It’s abnormal for people to get too anxious after a stressful thing.

C. With anxiety you are far away from traffic accidents.

D. When you feel stressed out, scared or worried, you are surely suffering from anxiety.

2.Which of the following reasons for anxiety is NOT mentioned in the passage?

A. Genetics. B. Experience.

C. Illness. D. Environment.

3.The author will most probably talk about ________ following this passage.

A. what is about anxiety B. how to handle anxiety

C. what causes anxiety D. when anxiety becomes serious

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网