题目内容

After a while, Tommy’s parents, who had recently separated, would arrive for a meeting on his failing schoolwork and bad behavior. Neither parent knew that I had called the other.

Tommy, an only child, had always been a happy, cooperative and top student. How could I make his father and mother believe that his recent failing grades meant a broken-hearted child’s reaction to his parents’ separation and divorce (离婚)?

Tommy’s mother entered and took one of the chairs. Soon the father arrived. Good! At least they were enough to be here in time. They ignored each other.

As I gave a detailed introduction of Tommy’s behavior and schoolwork, I waited for the right words to bring these two together to help them see what they were doing to their son. But somehow the words wouldn’t come. Perhaps if they saw one of his dirty, carelessly done papers?

I found a sheet in the back of his desk. Writing covered both sides: not the exercises, but a single sentence scribbled (胡写乱画) over and over.

Silently I gave it to Tommy’s mother. She read it and then handed it to her husband. Then his face softened.

At last he folded (折叠) the paper carefully, placed it in his pocket, and reached for his wife’s hand. She wiped the tears from her eyes and smiled up at him. He helped with her coat and they left together.

In his own way God had given me the words to reunite that family. He had guided me to the sheet of yellow copy paper covered with the pain outpouring of a small boy’s troubled heart.

The words are “Dear Mom… Dear Daddy… I love…”

1.How did Tommy’s parents feel after seeing the words?

A. Glad. B. Worried.

C. Moved. D. Happy.

2.The author called Tommy’s parents in order to _______.

A. blame Tommy for his failing grades

B. ask them the reason for their divorce

C. help them realize their influence on Tommy

D. solve the couple’s problem of separation

3.Why did Tommy fail his recent grades?

A. Because he was greatly influenced by his parents.

B. Because he was punished by his teacher.

C. Because he wrote to his parents very often.

D. Because he did one of his dirty, careless papers.

4.This passage is most probably written by _______.

A. a reporter B. a teacher

C. a lawyer D. a doctor

 

1.C

2.C

3.A

4.B

【解析】

试题分析:Tommy原来是一个好学生,但父母离婚对他影响很大,作为老师的我把他的父母亲召集到一起,最终感动了这对夫妻。

1. 推理题。根据文章倒数第三段At last he folded (折叠) the paper carefully, placed it in his pocket, and reached for his wife’s hand. She wiped the tears from her eyes and smiled up at him. He helped with her coat and they left together.可知这对离婚的夫妻被孩子感动了,决定复合了。故C正确。

2. 推理题。根据文章第二段How could I make his father and mother believe that his recent failing grades meant a broken-hearted child’s reaction to his parents’ separation and divorce (离婚)?可知作者这样做就是为了让这对夫妻认识到离婚对孩子的影响。故C正确。

3. 推理题。根据文章1,2段第一句After a while, Tommy’s parents, who had recently separated, would arrive for a meeting on his failing schoolwork and bad behavior.和Tommy, an only child, had always been a happy, cooperative and top student. How could I 可知Tommy本来是一个号学生,但是因为父母亲离婚,现在表现很糟糕。父母亲离婚影响他表现的主要因素。故A正确。

【小41】B 推理题。根据文章第一段After a while, Tommy’s parents, who had recently separated, would arrive for a meeting on his failing schoolwork and bad behavior. Neither parent knew that I had called the other.可知作者是Tommy的老师。故B正确。

考点:故事类阅读理解

练习册系列答案
相关题目

As an English speaker, you must know a lot of English words. You can read, speak and understand. But there is another kind of language you have to know — the language of the body, a part of what is called non-verbal communication. All over the world, people “talk” with their eyes. When Chinese people meet, they usually shake their hands. What do American and British do?

Americans are more informal than the British. They like to be friendly. They use first name, they ask questions and they talk easily about themselves. When they sit down, they like to relax in their chairs and make themselves comfortable.

British people are more quiet. They take more time to make friends. They like to know you before they ask you home. ?

When British and American people meet someone for the first time, they shake hands. They do not usually shake hands with people they know well. Women sometimes kiss their women friends, and men kiss women friends (on one cheek only). When a man meets a man friend, he just smiles, and says “Hello”. Men do not kiss each other. Even fathers and sons do not often kiss each other.

1.What is “body language”?

A. Body language is the system of human expression newly invented recently.

B. Body language is the system of human expression by means of words.

C. Body language is a common system of human expression with words and signs.

D. Body language is the system of human expression by sign, movements, etc.

2.People use body language .

A. in Asia B. in America

C. in Britain D. all over the world

3.What will an American man do when he meets a woman friend?

A. He will say “Hello”. B. He will just smile.

C. He will kiss her. D. He will shake hands.

4.What does the underlined phrase in the third paragraph mean?

A. Ask you about your home address.

B. Invite you to be a visitor of their home.

C. Name you as “home”.

D. Ask you some questions.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网