题目内容
Pilling a cat can be a 'terrible” experience. Cats don’t want something pushed down their throats, and they’ll fight with all their strength to prevent it. In fact, it’s amazing how powerful their small bodies can be.
The easiest way of pilling a cat is to press the pill into powder. Then mix the powder with a small amount of wet food. If your cat usually eats dry food, she will probably view the wet food as a treat and eat it up.
If your cat won’t eat the wet food that contains the pill or if she is too ill to eat, you can get a “pill gun”. There are some basic instructions. Getting your cat’s mouth to open is going to be the most difficult part. First, be sure the pill is in a handy place. Then you can put your cat on a bookshelf with her bottom in a corner or you can put her on your lap firmly tied. Have your cat facing to the right if you’re right-handed. With your left hand, hold your cat at the cheekbones, putting your palm (手掌) at the top of her head. Keeping your finger off the trigger (扳机), with yo
ur right hand, insert the pill gun until the pill is positioned over the tongue and open throat. Be sure to give your cat a treat directly after giving the pill.
If you don’t feel comfortable using a pill gun, you can try giving the pill by hand. Push your cat’s head backwards just far enough so that her nose is pointing towards the ceiling. At this point, most cats will slightly open their mouths. With the little finger or ring finger of the hand holding the pill, open the bottom jaw a little more. You may need to hold her top jaw with your other hand while doing this. Aim straight and lightly throw the pill or drop
it. Most cats will then swallow the pill.
1.Pilling a cat can be a terrible experience because cats ______.
A. are amazingly powerful and dangerous
B. may fight with all the
ir strength against pills
C. refuse something pressed down their throats
D. are difficult to treat once they’ve got ill
2.Which of the following statements is true according to the second paragraph?
A. Wet food with medicine is usually a treat to cats.
B. Cats used to dry food must reject wet food.
C. The easiest pilling is to press the pill into powder.
D. Cats are most likely interested in something new.
3.Using a “pill gun”, you had better hold your cat ______ if you’re left-handed.
A. facing to the right B. with your right hand C. at the head D. on your lap firmly
4.A cat probably opens its mouth naturally when ______.
A. its nose is straight upwardsB. it is touched by fingers
C. its head is turning aroundD. it is served with its favorite pills
1.C
2.D
3.B
4.A
【解析】
试题分析:文章介绍给猫服用药物不是很容易的事情,最好的是将药碾成粉末,但是如果猫病的不能吃东西,可以使用“pill gun”,文章具体介绍使用“pill gun”,的方法。
1.
2.
3.
4.
考点:考查日常生活类短文