题目内容
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D) 中,选出最佳选项。
A
![]()
Stanley Kubrick (1928-1999) is often described as a perfectionist gemMS (天才) ,and is admired as one of cinema,s greatest talents. As a director,he made only 13 feature films in a career of over 40 years,but many of them are regarded as masterpieces,and he earned nine Oscars.
Kubrick once said that a film was more like music than fiction,although all his films were adapted from novels.
He directed the Hollywood epic(史诗) Spartacus in 1960,the most expensive film of its day,and the only all-Hollywood movie he ever made. Soon after finishing this film,unhappy with the pressure of Hollywood,he moved from America to Britain.
Kubrick spent five years developing his film 2001: A Space Odyssey (1968). This is probably his most famous and influential film. It was a science fiction (轰动一时的电影) which was popular with both critics and the public. Often described as a masterpiece,its special effects techniques won an Academy award and were a big influence on George Lucas when he came to make the Star Wars films. His final film was Eyes Wide Shut (1999) , starring Tom Cruise and Nicole Kidman.
The film A Clockwork Orange (1971) was withdrawn in the UK after Kubrick felt it had been misinterpreted,and it was only shown again in cinemas after his death.
He valued his privacy,and worried about safety. He certainly disliked travel after he moved to England,and he also had a well-known fear of flying. He once told a friend that he traveled to London four or five times per year,only for appointments with his dentist.
Kubrick was frequently unwilling to discuss personal matters publicly,and this gave rise to his reputation as a reclusive(隐居的) genius. This image of him was denied by his family after his death. It was often reported that Kubrick was rude and tactless to the people he worked with. For example,he had a good friendship with the actor Malcolm McDowell during the making of A Clockwork Orange. However,after the film was finished Kubrick never contacted him again.
Kubrick had little contact with the media,so few people knew what he looked like. Kubrick once told a reporter who came to his door that Stanley Kubrick wasn,t at home.
1. What does Paragraph 1 mainly talk about?
A. Stanley Kubrick's achievements.
B. Stanley Kubrick's contributions.
C. What made Stanley Kubrick successful.
D. How Stanley Kubrick gained his reputation.
2. Why did Stanley Kubrick move to Britain?
A. He valued his privacy greatly.
B. He felt stressed in Hollywood.
C. He did not want to become famous.
D. He wanted to return to his hometown.
3. Which film of Kubrick,s influenced George Lucas?
A. Spartacus.
B. Eyes Wide Shut.
C. A Clockwork Orange.
D. 2001: A Space Odyssey.
4. The underlined word “tactless” in Paragraph 7 can best be replaced by .
A. polite B. dishonest
C. disrespectful D. friendly
5. What do we know about Stanley Kubrick from the text?
A. He did not like traveling by air.
B. He always pretended to be someone else.
C. He had a good relationship with the media.
D. His films were adapted from science fiction stories.
A篇(个人情况)
本文是记叙文。文章主要介绍了美国电影导演和制片人斯坦利•庠布里克。
1. A. 段落大意题。由第一段中的described as a perfectionist genius W is admired as one of cinema's greatest talents 以及 he made only 13 feature films ... he earned nine Oscars可知,第一段主要介绍了斯坦利•庠布里克的成就。
2. B. 细节理解题。由第三段中的unhappy with the pressure of Hollywood,he moved from Arperica to Britain可知,不喜欢好莱坞的巨大压力,斯坦利•库布里克从美国搬到了英国。
3. D. 细节理解题。由第四段中的its special effects techniques won an Academy award and were a big influence on George Lucas when he came to make the Star Wars films可知,斯坦利•库布里克的电影2001.A Space Odyssey对George Lucas有很大影响。
4. C. 词义猜测题。由倒数第二段中划线词前的rude以及下文中举的例子可知, 斯坦利•库布里克对待和他一起工作的人很粗鲁、不礼貌。
5. A. 推理判断题。由倒数第三段中的 worried about safety fO he also had a well-known fear of flying 可知,斯坦利•库布里克不喜欢乘飞机旅行。