题目内容
14.My dad is the kind of parent that has to know where I am and what time I'll be home.He is strict with me because he cares about me more than anything in the world.My dad's strictness comes from the way he was raised.He grew up working long hours on his family farm and his dad would throw wooden boards at him when he did something wrong.In high school,my dad woke up at four in the morning to get his chores done and walked to school so that he would make it to basketball practice by five.After school he went home to start a long night of chores.On top of all the responsibilities my dad had at home,he played three sports and went to school.School would have been easy,but my dad had dyslexia(诵读困难).Every teacher my dad had thought that he was just unable to learn.My dad struggled in school until one teacher took the time to sit down and teach him how to read and write.To this day my dad tells me how grateful he is to that teacher who gave him a chance.
The best part about my dad is his attitude toward our family.When he comes home from a terrible day at work,he always puts a smile on his face because he knows the family is a lot more important than his own problems.
I know that I get my best qualities from my dad.He has shown me that with hard work I can accomplish something,and have fun while doing it.I know that my dad has strict rules because he loves me,and wants me to learn responsibility.
24.The author's father seems toB.
A.get angry very easily
B.be deeply affected by his father
C.have a bad relationship with his father
D.be very curious about the author's life
25.What do we know about the author's father in high school?B
A.He hated going to school.
B.He had to do heavy housework.
C.He often stayed up late for study.
D.He often missed classes because of sports.
26.When at home,the author's father is alwaysC.
A.very tired
B.quite serious
C.fairly cheerful
D.mildly humorous
27.How does the author look at his father's strictness?B
A.Cautiously.B.Positively.C.Skeptically.D.Critically.
分析 本文是一篇记叙文,作者向我们讲述了作者的父亲对作者的要求严格,这一严格来自于父亲小时候受到他父亲的影响,虽然父亲很严格,但当他回到家总是面带微笑,作者慢慢也就理解了父亲的严格.
解答 24.B;细节理解题.根据文中"My dad's strictness comes from the way he was raised"(我父亲的严格是从他长大的方式来的)以及"He grew up working long hours on his family farm and his dad would throw wooden boards at him when he did something wrong."(他在家里农场工作很长时间,当他做错事的时候,他爸爸会给他扔木板),可知作者的父亲受父亲的深深影响.故选B.
25.B;细节理解题.根据文中"In high school,my dad woke up at four in the morning to get his chores done"(在高中时,我爸爸早上四点起床去做家务),可知副父亲在高中时有很繁重的家务要做,故选B.
26.C;细节理解题.根据文中"When he comes home from a terrible day at work,he always puts a smile on his face"(当他在工作糟糕的一天回家时,他总是面带微笑),可知在家时父亲相当愉快,故选C.
27.B;态度意图题.根据文中"I know that my dad has strict rules because he loves me,and wants me to learn responsibility."(我知道我爸爸有严格的规矩,因为他爱我,想要我学会责任),可知虽然父亲对作者很严格,但作者表示理解,所以作者对父亲的这种严格还是很积极的态度,故选B.
点评 本文考察学生的细节理解能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.
Many years passed and the lady was very (49)C in business.She owned two large companies.She (50)Cher husband was very old,and thought perhaps she should go to (51)A him.But before she could,she (52)Da letter telling her that he had died,and gave all of his possessions (财产) to her.She needed to come back and (53)A things.
When she arrived at his house,sadness(54)D her heart.She saw the still new(55)B,just as she had left it years before.With(56)C,she opened it and began to turn the pages.A ring(57)Bfrom the Bible to the floor and a(58)D could be seen.She picked it up and found it was the ring she wanted in those days.And on the card was the date of her birth,and the words"LUV U ALWAYS".
(59)Ayour gift is not packaged the way you want it,it's because it is better packaged the way it is!Always appreciate little things; they usually lead you to bigger things!The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched for they must be felt with the (60)D.
| 41.A.watch | B.ring | C.coat | D.box |
| 42.A.afford | B.like | C.design | D.guess |
| 43.A.holiday | B.performance | C.birthday | D.meeting |
| 44.A.proud | B.kind | C.sorry | D.brave |
| 45.A.lent | B.asked | C.gave | D.moved |
| 46.A.carried | B.found | C.missed | D.held |
| 47.A.Politely | B.Lightly | C.Patiently | D.Angrily |
| 48.A.calm | B.upset | C.grateful | D.careless |
| 49.A.failing | B.lonely | C.successful | D.poor |
| 50.A.wondered | B.hoped | C.realized | D.explained |
| 51.A.visit | B.understand | C.catch | D.help |
| 52.A.passed | B.wrote | C.sent | D.received |
| 53.A.take care of | B.pay for | C.look for | D.give away |
| 54.A.covered | B.broke | C.left | D.filled |
| 55.A.car | B.Bible | C.letter | D.table |
| 56.A.smiles | B.laughter | C.tears | D.interests |
| 57.A.hid | B.dropped | C.disappeared | D.made |
| 58.A.book | B.pen | C.flower | D.card |
| 59.A.If | B.But | C.Although | D.So |
| 60.A.hand | B.eye | C.face | D.heart |