题目内容

【题目】 Is there anything strange high up in the worlds tallest mountains? If so, is it a big bear? Is it a monkey? Or is it a kind of man? No one knows This mystery has puzzled(迷惑 )the world for years.

In 1887, a mountain climber found large footsteps(脚印) in the snow.They looked like the footsteps of a very large man.But men don' t walk without shoes in the snow.

In 1906, another climber saw many more footsteps.Far off, he saw a very large animal standing on two legs.As he watched, it ran away very quickly.Fifteen years later, a newspaper had new stories about"something".A mountain climber said he had seen the snowman walk slowly in the snow.He said it looked like a very large man.

From then on, more and more people had stories to tell.But not until 1951 did a mountain climber took the pictures of the large footsteps.The pictures showed clearly that the snowman walked on two legs.So it was not a bear or a monkey.Could it be an apeman(猿人)? And the mystery keeps growing.Some day we may find out just what it is that makes the large footsteps.

1What happened in 1887 according to the passage

A.A mountain climber found a large man.B.A mountain climber found large footsteps.

C.A mountain climber found a terrible bear.D.A mountain climber found a lovely monkey.

2When were the pictures of the large footsteps taken?

A.In1887B.In1906C.In1921D.In1951

3It was not a bear or a monkey because

A.it walked slowly.

B.the footsteps were big.

C.people still know what made the footsteps.

D.the pictures showed clearly how the snowman walked on two legs.

4Which is the best title for the passage?

A.SnowB.MonkeyC.The Large FootstepsD.A Big Bear

【答案】

1B

2D

3D

4C

【解析】

本文讲述了世界上最高的山上有一些巨大的脚印。1887年,一位登山者发现在雪地里有大脚印。它们看起来像一个非常高大的人的脚印,但是男人在雪地里不穿鞋是不会走路的。直到1951年,一位登山者才拍下了这些巨大的脚印。图片清楚地显示,雪人用两条腿走路。总有一天,人们会发现究竟是什么造就了这些巨大的脚印。

1细节理解题。根据“In 1887, a mountain climber found large footsteps(脚印) in the snow. They looked like the footsteps of a very large man.”可知是登山者发现了很大的脚印,故选B

2细节理解题。根据“From then on, more and more people had stories to tell. But not until 1951 did a mountain climber took the pictures of the large footsteps. 从那时起,越来越多的人有故事要讲。但直到1951年,一位登山者才拍下了这些巨大足迹的照片。可知照片拍摄于1951年,故选D

3细节理解题。根据“The pictures showed clearly that the snowman walked on two legs .So it was not a bear or a monkey.”可知图片清楚地显示,雪人用两条腿走路,故选D

4最佳标题。根据“Some day we may find out just what it is that makes the large footsteps.”可知这些巨大的脚印贯穿全文,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】请阅读下面短文, 从每小题所给的A,B,C三个选项中, 选出一个最佳选项。

Thanksgiving was just around the corner. The menu had been set. The shopping list was made. Everything seemed perfect. I could taste turkey and mashed potatoes(火鸡和土豆泥). Pictures of different pies, fruit and vegetables came into my mind. I couldn't wait

The day before Thanksgiving my dad called a family meeting. He said we needed to practice being thankful. "We are going to help out at a homeless shelter(收容所)on Thanksgiving Day.” I couldn't believe this was happening. So we wouldn't cook our own Thanksgiving dinner. The holiday wouldn't be the same. I thought the day would be ruined.

The next morning. we got up early. I followed my father to the shelter with my sleepy eyes. I had no great expectations and felt down all the way. As soon as we arrived, we got to work. There was so much to be done. But all I could think about was the dinner I couldn't enjoy.

However, those thoughts soon disappeared. Over the next few hours, I watched hundreds of people come through the shelter. For some, this was the only hot meal they would eat that week. For others, it was the first time to eat a Thanksgiving meal. The shelter was filled with joy.

Through this experience, I learned that Thanksgiving is a time to think about your blessings(祝福)and look for ways to bless others. When I gave up what I had wanted, I discovered how much I have. It is much better to give than to receive. In the end, that Thanksgiving became an unforgettable experience.

1Why did the writer's father decide to go to the homeless shelter on Thanksgiving Day?

A.Because he found they didn't have enough food this year.

B.Because he wanted to let the family learn to be thankful.

C.Because he was a volunteer of that homeless shelter.

2What does the underlined word "ruined" probably mean in Chinese?

A.美好的B.破灭的C.悲痛的

3How did the writer feel before working in the shelter?

A.Sleepy and unhappy.B.Quiet and peaceful.C.Excited and cheerful.

4What can we infer from the story?

A.The writer had always thought about helping others before.

B.The people in the shelter always had cold and terrible food.

C.The writer might go to the homeless shelter every year from then on.

5What is the main idea of the passage?

A.Helping others is helping yourself.

B.Being thankful for life and finding ways to bless others.

C.Remembering to show our love to the people we love.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网