题目内容
—、完形填空
Do you often eat junk food? Junk food makes people fat if people eat 1 of it. Junk food is also bad for people's health. But many kids 2 to eat it. To attract more kids,many food and soft drink 3 are using their owrt websites to promote (推销) unhealthy food to 4 as young as four,a new report by Consumers International 5
Many junk food companies such as KFC and McDonald's are 6 children online with Internet clubs,games,and so on. These companies are also doing 7 to attract parents.
The study looked at American and international websites of the top 10 food and drink companies. 8 found that companies were using their own websites to 9 junk food by using site designs that attracts kids.
Consumer groups take action 10 promoting junk food to children. Consumers International asks for a ban (禁令) on radio or TV ads promoting 11 food between 6 : 00 and 21 : 00 12 on promoting unhealthy food to children 13 websites,social networking sites and text messaging.
Justin Macmullan,head of Consumers International,said, “In many countries kids already 14 more time on the Internet than watching TV. 15 it's important that we ask junk food companies not to use new media (媒体) to promote their junk food to our children. ”
() 1. A. too much B. too many C. a few D. a little
() 2. A. hate B. like C. dislike D. stop
() 3. A. societies B. visitors C. buyers D. companies
() 4. A. parents B. children C. adults D. students
() 5. A. told B. talked C. said D. added
() 6. A. attracting B. leading C. educating D. developing
() 7. A. everything B. nothing C. anything D. something
() 8. A. That B. This C. It D. One
() 9. A. sell B. promote C. produce D. increase
() 10. A. for B. in C. against D. with
() 11. A. unhealthy B. healthy C. waste D. dirty
() 12. A. but B. and C. or D. if
() 13. A. building B. taking C. making D. using
() 14. A. cost B. take C. spend D. pay
() 15. A. Because B. So C. Though D. But
一、完形填空阅读提示:肥胖儿童的增多很大程度上归咎于垃圾食品的涌现。为 了吸引更多儿童,一些生产垃圾食品的公司在自家网站用各种优惠 方法推销垃圾食品。相关消费者团体采取行动反对这些公司向儿童 推销垃圾食品。
1. A空格后的第一个it指代jimk food,故空格处用too much,意为“太多”,用于不可数名词前。
2. B由上下文及转折连词but可知,虽然垃圾食品对健康有害,但孩子们还是“喜欢”吃。
3. D 由第二段第一句“Many junk food companies."可知,此处应指“公司”。
4. B由本句中的“as young as four”可知,他们把不健康的食品推销给“孩子们”。
5. C上述是说话的内容,故选said。
6. A由第一段中的“To attract more kids."可知,食品公司利用游戏等“吸引”孩子。
7. D本句意为:这些公司还做一些事吸引父母。本句为肯定句,故用 something。
8. C空格处所缺的词代替上句中的the study,故用it。
9. B联系上下文可知,全文讲的是垃圾食品公司利用自家网站向儿童“推销”垃圾食品。
l0. C消费者团体采取行动反对向儿童推销垃圾食品。against“反 对”,符合句意。
11. A消费者团体要求禁止播放推销“不健康”食品的广告。
12. B此处前后为并列关系,故用连词and。
13. D由上下文可知,一些公司利用(use) 网站推销垃圾食品。
14. C spend.. on Sth?意为“做某事花费……”,为固定搭配。
15. B在很多国家,儿童花费在网上的时间比看电视的时间多,所 以说,让垃圾食品公司不要利用新媒体向孩子们推销垃圾食品 很重要。so意为“所以”,符合句意。