题目内容
【题目】Every year animals all around the world take part in some wonderful journeys. Here are the stories of two amazing animal travelers.
![]()
Humpback whales (座 头 鲸 ) prefer a slow journey. The humpbacks, which travel over 10,000 kilometers on their journey from Alaska to Hawaii, swim at a relaxing speed of about 1.6 kilometers an hour. Although they don’t swim fast, humpback whales travel farther than any other kinds of whale.
Every August a fantastic sight can be seen in the skies above Ontario and Montreal - millions of amazing Monarch butterflies (帝王蝶) beginning their 4,000-kilometer journey from Canada to Central Mexico. In fact, the journey, which takes about 3 months, is longer than the average (平均的) life of the butterfly. Finally many of the butterflies reaching their final place are the great grandchildren or even the great great grandchildren of the butterflies who began the journey in Mexico the year before.
Humpback whales swim at a speed of 【1】 an hour from Alaska to Hawaii. They travel slowly but 【2】 than any other kinds of whale. Monarch butterflies spend 【3】flying from Canada to Central Mexico. It lasts longer than their average life. The ones which arrive at the final place are 【4】or even the great great grandchildren.
The passage is mainly about 【5】.
【答案】
【1】(about) 1.6 kilometers
【2】farther
【3】3 months
【4】the great grandchildren
【5】two amazing animal travelers
【解析】
本文主要讲述了两种神奇的动物旅游者Humpback whales和Monarch butterflies。
【1】细节理解题。根据“swim at a relaxing speed of about 1.6 kilometers an hour.”可知他们的速度是大约1.6公里每小时,故填(about) 1.6 kilometers。
【2】细节理解题。根据“Although they don’t swim fast, humpback whales travel farther than any other kinds of whale.” 虽然他们游的速度不快,但是他们却比其它鲸类游的远。故填farther。
【3】细节理解题。根据“In fact, the journey, which takes about 3 months,”故填3 months。
【4】细节理解题。根据“Finally many of the butterflies reaching their final place are the great grandchildren or even the great great grandchildren of the butterflies”故填the great grandchildren。
【5】主旨大意题。根据第一段“Every year animals all around the world take part in some wonderful journeys. Here are the stories of two amazing animal travelers.”可知本文主要讲述两种神奇的动物旅游者,故填two amazing animal travelers。
本文是根据阅读材料,从材料中提取正确的信息填入句子中,使句子表达完整。所以一方面所填句子信息要和材料信息一致,另外注意所填入的词的形式要正确。例如第1小题1.6 kilometers,第3小题3 months。
【题目】请阅读下列五本图书简介, 将其与上面书橱中陈列的书籍相匹配。其中有一项为多余选项。
A.
B.
C.
D.
E.
F.![]()
16.The story is about a young man who wants to climb Mount Qomolangma.He meets a girl called Tashi.She begs him to find out why her 16-year-old friend Kami never came back from the mountain.The young man accepts the challenge.He is troubled a lot on his journey to the north face of the mountain. |
17.This is a story about a nine-year-old girl Liesel who lost her parents in the World WarⅡ.In her new life with a new family,she makes friends with Rudy Steiner.Together,Liesel and Rudy steal books—from Nazi camps,from the library and from the richer people in town. |
18.The book is filled with records on life's simple pleasures.The author takes a friendly attitude to life,which comes from Chinese Taoism.“If you can spend a perfectly useless afternoon in a perfectly useless manner,you have learned how to live,” said Lin. |
19.Randy Pausch,a computer science teacher,was asked to give a lecture.He knew it would probably be his last lecture,because he was dying of cancer at the time.But his lecture wasn't about dying.It was about overcoming difficulties and helping others to achieve their dreams. |
20.Do you know how the earliest umbrella was made?What physics knowledge can we find in an umbrella?This book tells us all.It includes the introduction of Chinese folk culture and interesting physics.The book also has hand-drawn pictures of things that we used in the past. |
【1】________
【2】________
【3】________
【4】________
【5】________