题目内容

【题目】阅读短文, 按要求回答问题。

The face-down generation(一代)

If you were born in the 2000s, you are called the oh-ohs. The 21stcentury. That would make you young, creative, connected, world-wide, and no doubt smart. Maybe good-looking, too. Right? But what do other people think about your generation?

Some adults worry that you're more interested in the screen in front of you than the world around you. They think of you as the "face-down generation" because you use your phone so much. They wonder how you will deal with school, friends, and family.

Other adults worry that today's youth are spoilt (溺爱) and don't want to face the challenges of adult life. Many children born in the 1990s and 2000s were raised by "helicopter parents". They were always there to guide and help their children with a busy program filled with homework and after-school activities such as dancing, drawing, or sports. With parents who do everything for them, today's youth seem to prefer to live like teenagers even when they are in their 20s or 30s.

Does the face-down generation need a heads-up? Well, probably not. The fact is that many of today's teenagers are better educated and more creative than past generations. They seem to be willing to become leaders. More young people than ever volunteer to help their communities. There are also brave young people such as Malala Yousafzai, the teenager who won the 2014 Nobel Peace Prize for pushing girls' rights to go to school.

So if you're one of the oh-ohs, there's reason to be hopeful about the future. Things are looking up for the face-down generation. Chances are that you do great and laugh out loud.

1If Alice was born in 2004, is she an oh-oh?

__________________________________________________________

2Why do some adults think of the oh-ohs as the "face-down generation"?

__________________________________________________________

3What are the parents called who always guide and plan everything for their children?

__________________________________________________________

4How does the writer organize Paragraph 4?

A.Time order.B.Space order.C.General to specific.D.Specific to general.

5What does the writer encourage the oh-ohs to do? Please list TWO.

__________________________________________________________

【答案】

1Yes, she is.

2Because they use their phones so much.

3Helicopter parents.

4C

5To become leaders./ To volunteer to help their communities.

【解析】

本文是一篇议论文。文章讲述了“00后”面对智能世界,使他们成为了“脸朝下的一代”。尽管这一代人受到“直升机父母”的百般呵护和溺爱,但这一代人无疑受到了更好的教育和创新意识的培养。他们更愿意成为新时代的领导者,对社会甘愿奉献,他们更有机会做伟大的事和笑对未来。

1根据第一句话“If you were born in the 2000s, you are called the oh-ohs.”提示可知2004年属于这一范围。故答案为Yes, she is

2根据第二段第二句“They think of you as the "face-down generation" because you use your phone so much. 他们认为你是“脸朝下的一代”,因为你经常使用手机。故答案为Because they use their phones so much

3根据第三段中的句子“Many children born in the 1990s and 2000s were raised by "helicopter parents". They were always there to guide and help their children with a busy program filled with homework and after-school activities such as dancing, drawing, or sports.”可知为孩子包办一切的父母被成为“直升机父母”。故答案为Helicopter parents

4短文的第四段是从一代人的共性到Malala Yousafzai这个获得诺贝尔和平奖的个体叙述的。故答案选C(从一般到特殊)。

5根据第四段中的句子“The fact .is that many of today's teenagers are better educated and more creative than past generations. They seem to be willing to become leaders. More young people than ever volunteer to help their communities. ”(事实是,今天的许多青少年都比上一代受过更好的教育,更有创造力。他们似乎愿意成为领导者。比以往更多的年轻人自愿帮助他们的社群。)故答案为To become leaders./ To volunteer to help their communities.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mr. Scott talked about colours all the time. "What a honey-yellow morning it is!" he said to his wife. His wife planted fruit and vegetables in their garden, but Mr. Scott was more interested in the leafy plants, the bushes, and even the grass that grew in the garden. "So many kinds of green," he said to her after watering all the plants. "I counted at least twenty shades of green!"

"Well done, dear," Mrs. Scott said. "Now would you please count twenty dollars and go to the supermarket for some ingredients (配料)? I want to make lunch!"

With a smile on his face, Mr. Scott left at once. He enjoyed trips to the supermarket because of all the colourful cans and boxes in it. Fruit and vegetables, too, shone in their bright skins. There was never just one colour: carrots were orange, but also had bits of yellow and brown in them. Bananas were yellow and black; apples hid oranges and purples inside their reds. Mr. Scott would walk through the supermarket and enjoy all the colours around him.

"I wish there was a store full of colours that I could spend all my time in." he sighed.

He bought everything on his wife's list and came home. When he walked into the house, Mrs. Scott noticed the sad look on his face. "What's wrong?" she asked him. "It looks like you had fun at the store. I can see that you picked out the best things."

"I did have fun in the store. So much that I wish I could have spent more time there. It's so full of colours! " Mr. Scott said.

"I see," Mrs. Scott said. "Well, cheer up, because I'm going to cook a nice lunch for us!"

The next day Mr. Scott was on his usual morning walk through the neighbourhood, saying hello to everyone, enjoying the colours of the trees and flowers. It was another day of colours!

"Good morning, Mr. Brown," he called out to one of his neighbours. He liked Mr. Brown very much, because, well, you guessed it: his name was a colour!

"Mr. Scott! Just the person I wanted to see!" Mr. Brown replied. "My wife and I are moving out of this town, and I need someone to take over my shop. You are the perfect person for the job because it's a paint shop! I need someone who knows its colours. Would you be interested?"

Mr. Scott was mad with excitement. "I will take it over right away!"

Mr. Brown was relieved when he left town, because he knew his paint shop was in good hands. Sure enough, Mr. Scott kept the paint shop open for twenty more years and got to talk about colours all day, every day.

1Why did Mr. Scott come home from the supermarket sadly?

A.He hated shopping in the supermarket.

B.He didn't enjoy the colours in the supermarket.

C.He didn't have enough money to buy everything on his wife's list.

D.He liked the colours in the supermarket so much that he didn't want to leave.

2Why did Mr. Scott like Mr. Brown very much?

A.They were neighbours.B.Mr Brown had a paint shop.

C.They shared the same hobby.D.Mr Brown's name was a colour.

3What does the underlined word "relieved" mean?

A.宽慰B.不舍C.犹豫D.烦恼

4What's the best title for this passage?

A.A colourful paint shopB.A colour lover

C.A friendly neighbourD.A happy couple

【题目】根据短文内容,选择适当的单词填空,使短文意思完整。每个选项只用一次,有两项剩余。

want best slowly until when happiness facing in still now high not

My Dear Azhaan,

I want you to know that you remind me of myself in so many ways. You are like a better and Improved version(版本) of me. I look at you and I see myself .1your eyes. I wish I had that confidence(信心) and even some of your bossiness(霸气) at that age. Yet, I'm also troubled on seeing this confidence 2 disappearing, because you are 3 many different things. I want you to know that your confidence is one of the4things about you. All of us admire your confidence. However, you are5confident enough these days, because you are beginning to dislike your own body.

You are not fat. I agree that you could be a little healthier. You could eat a little less junk food. However, I don't know when you'll begin to enjoy fruits, but I believe that you will.

I think one of the moments of6for me was when you were born, and the doctor said, “Congratulations you have another baby boy,” not because you were a boy but because you were healthy.

You're too young to understand this 7 no one realizes the importance of a normal life 8it is away from them. What I9 for you is happiness: the understanding that you are not perfect and that it is okay because none of us is!

Stay confident and keep your head 10, my little boy-who is growing up too soon!

Love, Ammi

【题目】 In ancient Chinathere was a man called Zhou Yong Before his father died he left Zhou Yong a great number of gold ingots(元宝).Zhou hid them in a safe place in his home One day Zhou decided to travel far away He was afraid that someone would steal the gold ingots But they were too heavy for him to bring along with himSo he put all the ingots into a jar (坛子)and gave it to his friend Wang Wutelling Wang that the jar was full of fresh red dates (红枣).

A year later one day before Zhou came backWang's wife wondered what was in the jar So she secretly opened it She was shocked when she saw so many ingots inside She told Wang about it and they took the ingots out and filled the jar with fresh red dates

When Wang returned the jar to Zhou Zhou found the ingots were missing They argued about it for a whilethen they went to see the county magistrate(县官).

When the magistrate asked Wang what had happened he answered "Zhou said that there were fresh red dates in it when he gave me the jar a year ago"

The magistrate examined the jar and the fresh red dates in it carefullyThen he said "Bring the ingots back Wang Wu!"

Wang still denied (否认)having taken them But after the magistrate explained what he knewWang finally admitted (承认)that he had taken the ingots

1Zhou Yong got lots of ingots from_______

A.Wang WuB.his wifeC.his fatherD.the county magistrate

2Zhou Yong gave the jar to Wang because_______

A.someone wanted to steal itB.he couldn't bring it along with him

C.he didn't want it anymoreD.it was full of red dates

3Wang's wife was very shocked after seeing_______

A.so many ingotsB.the red datesC.the county magistrateD.Zhou Yong

4From the passage we know the county magistrate was very_______

A.carelessB.lazyC.cleverD.brave

5How did the county magistrate infer that Wang was lying_______

A.Wang denied that he had taken the ingots

B.Wang's wife admitted that she had taken the ingots

C.The county magistrate saw Wang take away the ingots

D.The red dates would go bad if they were in the jar for a year

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网