题目内容

【题目】Each country has different rules about social situations. ________are what we can do.

①In Japan, we are supposed to kiss when we see each other.

②In Switzerland, we never visit a friend without calling first.

③In India, we can eat with our hands.

④In Mexico, we should bow when meeting for the first time

⑤In Colombia, it's OK if we arrive a bit late when we are invited to have dinner in a friend's house.

A.②③⑤B.②③④C.①④⑤

【答案】A

【解析】

句意:每个国家都有不同的社会规则,……是我们可以做的。

考查常识。①“在日本,当我们见面的时候我们应该亲吻”;②“在瑞士,我们不能事先不打个电话就去拜访朋友”;③“在印度,我们可以用手吃饭”;④“在墨西哥,我们第一次见面的时候应该鞠躬”;⑤“在哥伦比亚,当我们被邀请去朋友家吃饭的时候,如果我们晚到一点是可以的”。根据常识可知,①④正好反了,在日本见面应该鞠躬,在墨西哥见面应该亲吻。A选项中的三个符合题意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 AI(人工智能)makes our lives easier and better. Let's see the amazing AI.

Cool driverless bus

A bus door opens and you get on. Wait! Where is the driver? Here is a new kind of driverless bus called Apolong. It has 14 seats and doesn't need a driver. The bus follows traffic rules. It stops as soon as it sees a stop light.

Your close friend

Hi, everyone. I'm Xiaobing, a chatbot (聊天机器人). I speak like a 17—year—old girl. If you feel lonely, you can talk with me. I'm talented at singing, writing poems and telling stories. I want to be your friend!

World's first AI anchor (主播)

Hey, look! The famous Chinese anchor Qiu Hao is reporting the news for us. But, is "he" really Qiu Hao? The answer is "no". This is the world's first Al anchor. It looks and speaks just like a real person. It can work 24 hours and doesn't make any mistakes. You might see it on TV soon.

Popular AI artist

This beautiful painting was at an auction(拍卖)in 2020. The painting is worth about 3, 000000 yuan! But it is not a work by a famous painter, such as Vincent van Gogh. It was painted by an AI arts. Three Frenchmen created the Al artist It studied over 15, 000 paintings. In this way, it learned to paint.

1The fact about Apolong is that ________.

A.the bus door can't open itselfB.it stops as soon as it sees a stop light

C.there are 24 seats in itD.it doesn't follow the traffic rules

2Xiaobing can NOT ________.

A.go out to play with youB.talk with you if you feel lonely

C.singD.be your friend

3The painting ________.

A.was at an auction in 2019

B.is worth about 3, 000, 000 yuan at an auction

C.is a work painted by Vincent van Gogh

D.was studied by three French artists over 15, 000 times

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.AI makes our lives harder and worse.

B.This new kind of driverless bus also needs a driver to control it.

C.Xiaobing is a 17—year—old girl.

D.The AI anchor can work 24 hours and doesn't make any mistakes.

5We can probably read the passage in ________.

A.a storybookB.a noticeC.a newspaperD.a novel

【题目】 Do you get lots of reading tasks as part of your homework? You might wish that you could read faster. There are some people who have said that you can learn to read at high speeds. But experts haven't agreed _________what they have said.

"Speed reading is not actually possible," said Schotter, a scientist at the University of the US. Schotter _________ that those teach others how to speed read are usually doing it by selling courses and books to make money.

In fact, speed reading _________since 1959, when Mr Wood introduced a speed reading program. Several US presidents have even asked their _________ to take speed reading courses.

However, there is no real science behind speed reading.

Schotter explained that reading is a complicated (复杂的) task. It includes four stages: a word, retrieving (检索) _________meaning from your memory, _________ it to other word, in the same sentence, and then moving on to the next word. This process uses many parts of the brain at one time. It can't be sped up.

Some people who are able to speed read _________ simply skimming (扫读). Skimming includes reading a passage quickly and only looking for _________ word or sentence. Skimmer can find out the main idea of a passage—especially if it's a topic they've known about—but they_________be able to recall all of the details(细节).

So is there a way to become a faster reader? Research suggests you try to __________ you vocabulary and read more.

根据短文内容选择最佳答案。

1A.withB.toC.at

2A.brought outB.tried outC.pointed out

3A.has been advisedB.has advisedC.advised

4A.performersB.clerkC.staff

5A.theirB.itsC.it's

6A.relateB.relatedC.relating

7A./B.isC.are

8A.someB.anyC.every

9A.willB.will notC.never

10A.improveB.riseC.lift

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网