题目内容
【题目】阅读下面这篇文章,根据短文后所给的任务,完成1—5小题
Who are (A)_________ at science in your class, girls or boys? Nowadays, girls start to show more interest in science, technology, engineering and math (STEM) subjects, according to a recent study by Cambridge Occupational Analysts (COA), UK.
In the study, last year, (C) over___,____students who were in their final year in high school were surveyed. The number of girls considering university courses in STEM subjects has been larger than that of boys. Over a fifth of the girls surveyed said they were considering related jobs, such as engineering and technology. Interest has also risen in mechanical (机械学的) engineering, electrical engineering and the sciences.
(D)_________________________.In the past, there were not nearly as many women as men (B)_________ STEM subjects or working in STEM related fields. Only 13% of people who graduated from university with STEM degrees were women. Now, there are about 22%. In the past, only one eighth of the STEM jobs were held by women. This was partly because of the stereotype (刻板印象) that men are more suited to this work than women. Now it has been changed. Over 20% of the engineers are women in the UK.
In fact, STEM subjects are fun and exciting. Studying science can benefit (使……受益) girls. “It opens girls up to fascinating careers,” Niki Yates, manager of GSK’s UK Business, told The Daily Telegraph. She says(E)鼓励年轻女性们从事这些工作很重要. They will receive higher pay in these areas. More women in work also help the economy grow.
【1】任务一:从方框中选择两个单词并用其适当形式分别填入(A), (B)处
![]()
(A)________________ (B)_______________
【2】任务二:将文中(C)处划线句子译成汉语。
(C)_______________________________________________________________
【3】任务三: 选择适当的句子还原到文中(D)处。
(D)_____________________
A. This is an important change for women in the UK.
B. Fewer men like STEM subjects in the UK now.
C. Why do more women are interested in STEM?
【4】任务四:将文中(E)处划线句子译成英语。
(E)____________________________________________
【5】任务五:根据短文内容回答下列问题。
What subjects does STEM include?
________________________________________________________________________
【答案】
【1】 better studying
【2】对即将毕业的20000多名高中生做了调查.
【3】A
【4】It is important to encourage young women to do these jobs.(意思正确句子通顺即可)
【5】Science, technology, engineering and math.
【解析】
本文主要讲述了当今女孩们开始展示出在STEM方面产生更大的兴趣以及学习STEM对女孩的有益之处,通过在STEM万面的学习可以解决很多女同志的就业问题,并且更多的女人就业也可以使经济增长。
【1】(A)句意:谁在你们班谁更擅长科学,男孩还是女孩?be good at 擅长于…,又girls和boys作比较,所以这里填good的比较级,better;(B)句意:在过去,学习STEM学科或从事STEM相关领域工作的女性几乎没有男性多。Study STEM subjects学习STEM课程,又连词or, 所以形式与working保持一致,填现在分词studying;故答案是(1). better (2). studying
【2】who were in their final year in high school在高中最后一年的(对即将毕业的)是定语从句修饰前面的students,over 20,000 students were surveyed超过2000名学生被调查,是主句,故答案是对即将毕业的20000多名高中生做了调查.
【3】根据In the past,there were not nearly as many women as men(B) STEM subjects or working in STEM related fields.和Over 20%of the engineers are women in the UK.可知过去几乎没有多少妇女学习STE和从事这方面的工作,但是在现在这方面的工程师有20%的人是妇女,这是妇女的一个重要改变,故选A。
【4】固定句型It is important (for sb) to do sth 做某事很重要;encourage sb to do sth 鼓励某人做某事,故答案是It is important to encourage young women to do these jobs.
【5】根据Nowadays,girls start to show more interest in science,technology,engineering and math(STEM)subjects,可知STEM 包括的学科有:Science,technology,engineering and math.故答案Science, technology, engineering and math.