题目内容

【题目】

My family have always been huge fans of New Zealand, so we went for a holiday there last year. We toured around for a week before ending up in Kaikoura, a small town_________.

The first evening it seemed a rather boring place, but the next day I remembered what I’d read about it—that it is often_________to see dolphins there if you are lucky enough! I’ll always think of Kaikoura as the place where I finally achieved my lifelong dream—to_________with wild dolphins.

My family and I set off on a dolphin trip on a cold, grey day with a number of other people on a small boat. _________the sky soon turned blue, and at last we reached the place where we planned to go swimming. _________, this was more than 40 km from land! I was really starting to wonder why my family had made me come all the way out there, when suddenly someone shouted, “Dolphins!”

There were more than a hundred dolphins swimming_________our boat. I put on my snorkel( 呼吸管) and jumped into the sea. Everywhere I looked, all I could see was dolphins, swimming under me and round me. Then I_________the guide had told us to make sounds in the water to attract them. So I did and making similar sounds, as if they were trying to_________me. I even made eye contact with one dolphin, and watched it carefully as I swam round in a circle. Amazingly, the dolphin almost followed me, but then changed its mind, although it kept eye contact with me all the time. It really made me realize_________smart and beautiful these animals are.

Then after an hour of swimming we got back onto the boat. __________I had enjoyed myself, I left the water quickly by then as I was very cold. Everyone was smiling and I realized what a special moment we’d had.

1A.by the lakeB.in the forestC.on the coastD.near the river

2A.possibleB.commonC.excitingD.pleasant

3A.stayB.swimC.chatD.beat

4A.InsteadB.CertainlyC.HoweverD.Finally

5A.To my joyB.To my horrorC.To my shameD.To my surprise

6A.towardsB.alongC.underD.against

7A.understoodB.suggestedC.discoveredD.remembered

8A.holdB.answerC.protectD.save

9A.whatB.whyC.howD.which

10A.AlthoughB.BecauseC.UnlessD.Whether

【答案】

1C

2A

3B

4C

5D

6C

7D

8B

9C

10A

【解析】

本文讲述了作者和自己的家人在新西兰的旅游经历。

1

句意:我们周游了一个星期,最后来到了海边的小镇凯库拉。

by the lake在湖边;in the forest在森林里;on the coast在海边;near the river在河附近。根据下文第二段中“see dolphins there”可知,在那里可以看到海豚,由此可见凯库拉小镇在海边。故选C

2

句意:第一天晚上,这里似乎是一个相当无聊的地方,但第二天,我想起了我在报纸上读到的内容——如果你够幸运的话,经常有可能在那里看到海豚!

possible可能的;common普通的;exciting令人激动的;pleasant令人愉快的。根据句中“if you are lucky enough”可知,如果你足够幸运,经常有可能在那里看到海豚。故选A

3

句意:我一直认为凯库拉是我最终实现毕生梦想的地方——和野生海豚一起游泳。

stay停留;swim游泳;chat聊天;beat敲打。根据上文第一段中“a small town on the coast”和句中“with wild dolphins”可知,此处使用swim,因为凯库拉在海边,所以可以和野生海豚一起游泳。故选B

4

句意:但是天空很快就变蓝了,最后我们到达了我们计划去游泳的地方。

Instead代替;Certainly当然;However但是,然而;Finally最终。根据上文中“on a cold, grey day”和句中“the sky soon turned blue”可知,前后是转折关系,此处使用however,即:出发的时候天气寒冷阴沉,但是天空很快就变蓝了。故选C

5

句意:令我惊讶的是,这里离陆地超过40公里!

To my joy使我高兴的是;To my horror让我惊恐的是;To my shame令我感到羞耻的是;To my surprise令我惊讶的是。根据上文第一段中“a small town on the coast”和句中“more than 40 km from land”可知,此处使用To my surprise,表示“凯库拉在海边,但让我感到惊讶的是,它离陆地超过40公里”。故选D

6

句意:在我们的船下面有一百多只海豚正在游泳。

towards朝向;along沿着;under在……下面;against反对。根据下文中“Everywhere I looked, all I could see was dolphins, swimming under me and round me.”可知,在我跳到海里以后,无论我往哪里看,我都能看到海豚,在我身下游来游去,所以此处使用under,表示“在我们的船下面有一百多只海豚正在游泳”。故选C

7

句意:然后我想起向导告诉过我们,在水里发出声音来吸引它们。

understood理解;suggested建议;discovered发现;remembered记起,想起。根据句中“the guide had told us to make sounds in the water to attract them”可知,此处使用remembered,表示“想起了向导告诉过我们的话”。故选D

8

句意:所以我照做了,发出类似的声音,好像它们在试图回应我。

hold握着;answer回应;protect保护;save拯救。根据上文中“make sounds in the water to attract them”和句中“I did and making similar sounds”可知,我按照向导所说的做了,发出类似的声音去吸引海豚,所以此处使用answer,表示“海豚在试图回应我”。故选B

9

句意:这让我意识到这些动物有多聪明、多漂亮啊。

what什么;why为什么;how怎么样;which哪一个。句中smartbeautiful是形容词,此处使用how,构成感叹句,表示“这些动物有多聪明、多漂亮啊”。故选C

10

句意:虽然我玩得很开心,但我很快就离开了水,因为我感到很冷。

Although虽然;Because因为;Unless除非;Whether是否。根据句中“I had enjoyed myself”和“I left the water quickly”可知,此处使用although引导让步状语从句,表示“虽然我玩得很开心,但是我很快离开了水”。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Lang Ping was born on December 10th, 1960 in Tianjin, China. She showed great interest in volleyball at a young age. Lang Ping started practicing volleyball in April 1973 and trained hard. In 1978, she started to play for the Chinese national team. She won many world competitions, including the World Championship crown in 1982 and a gold medal at the 1984 Summer Olympics.

People in China like to call Lang Ping "Tie Lang Tou". She was so strong and did a very good job in playing volleyball. Nobody could beat her. What's more, no matter what she did, she never gave up.

After retiring (退役) from the national team, Lang Ping moved to the US to study. In 1995, Lang Ping became the head coach of the Chinese national team. She led the team to win some world competitions. Later, Lang Ping left the national team because of health problems.

Lang Ping has become the coach of the Chinese Women's Volleyball Team since 2013. It is not easy for her to make the women volleyball players be trained better than before. However, she never gave up. Finally, all her efforts paid off. On August 21, 2016, the Chinese Women's Volleyball Team won the gold medal in the Rio Olympics. The Chinese Women's Team now has three titles (冠军) from the Olympic Games, two from the World Championships and five at World Cup.

Lang Ping is a true hero. She always has a strong will to do everything. We can learn a lot from her.

回答下面5个问题,每题答案不超过6个词。

1When did Lang Ping play for the Chinese national team?

________________________________________________________________

2Why did Lang Ping leave the Chinese national team as a coach?

_________________________________________________________________

3What do Chinese people like to call Lang Ping?

________________________________________________________________

4How old was Lang Ping when the Rio Olympics took place?

_______________________________________________________________

5How many titles does the Chinese Women's Team have now?

_________________________________________________________________

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Canada is the second-largest country in the world, with almost 10 million square kilometres of landmass. Due to(由于) its size, it is divided into four different regions(地区).

The Atlantic Provinces

Fishing is the old industry in this region. Agricultural crops, such as fruit and potatoes, and forests, which produce paper and lumber(木材), form part of the industry. Traditionally depending on fishing and farming, they are developing other natural resources, such as oil and copper.

Central Canada

Ontario and Quebec form the industrial and manufacturing(制造业的) heart of Canada. They produce three quarters of Canada’s goods. More than half of Canada’s population lives in the cities in the southern part of Ontario and Quebec. Most of the people living in Quebec speak French.

The West Coast

The British Columbia Coast is Canada’s western continental coastline(海岸线 ). Europeans settled(定居) in British Columbia in the early 1800s. The railroad built by the government in the late 1800s made moving much easier. Thousands of Chinese came to British Columbia during this period to work on the railroad. British Columbia has the most valuable forest industry in Canada.

Salmon(鲑鱼) fishing is not only a popular sport, but also an important part of the industry. Pacific salmon are exported(出口) all over the world.

The North

The Yukon and the Northwest Territories(领土) cover a third of Canada. This huge region has a very small population. Most of the people are natives. There are several native languages, which are equal(平等的) in status(地位) to English and French. During the Gold Rush at the end of the 1800s, thousands of miners(矿工) came to make their fortune(财富). Mining is still an important industry in this region.

1What’s the old industry in the Atlantic Provinces?

2What language do most of the people living in Quebec speak?

3Why did thousands of Chinese go to British Columbia in the late 1800s?

4What is still an important industry in the North region?

5What is the passage mainly about?

【题目】

A 13-year-old boy recently gained wide attention from net citizens in China when a video of his excellent basketball skills in a one-on-one situation was posted online.

“It’s so inspiring (鼓舞人心的)! How can you easily _______ your efforts after watching his video?” A net citizen wrote on Weibo.

Born in Guangdong Province, Zhang Jiacheng lost his right _______ in an accident at just five, which was a big hit for _______a young kid. However, the boy decided to face the big _______and not let the fate control his life. _______ he has a dream: to be a basketball player.

“How can he play basketball with just one arm?” Zhang always had to face the _______ from other kids around. “Hard work” is the only _______ that Zhang has in his success. Be it rainy or windy, Zhang _______ stops practising basketball. As a result, he’s made _______ improvement in his skills. In the video, Zhang ________ his wonderful basketball skills in front of a defense (防卫) which was ________ up of several professional players. He received a loud ________ from people watching at the scene. “________ right hand has been taken away in a cruel way, but you have the best left hand. You are the ________ star in this game!” former CBA player Wang Jing said after watching Zhang’s performance.

“Give it a try, or give it up,” Zhang once said. Indeed, he ________ the first of the two. His story tells us that stage is as big as your heart and action can go as far as your thought.

1A.give awayB.give upC.give offD.give out

2A.legB.footC.earD.arm

3A.suchB.soC.veryD.quite

4A.luckB.hitC.chanceD.choice

5A.IfB.ThoughC.BecauseD.But

6A.answerB.questionC.discussionD.talk

7A.secretB.reasonC.causeD.fact

8A.sometimesB.neverC.oftenD.always

9A.smallB.manyC.hugeD.little

10A.playedB.didC.improvedD.showed

11A.caughtB.setC.keptD.made

12A.successB.noiseC.cheerD.welcome

13A.YourB.YouC.HeD.His

14A.trueB.realC.cleverD.right

15A.tookB.gotC.choseD.brought

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网