题目内容

【题目】下面文章中有五处 (1—5) 需要添加首句。请从以下选项 (ABCDEF)中选出符合各段意思的首句。选项中有一项是多余选项。

A. Do what you are told to do.

B. Remember parents are important.

C. Do things with your parents.

D. How can your parents believe you?

E. Respect them more and value these moments.

F. Tell them you love them.

Nowadays, more and more teenagers can’t get along well with their parents, some even fight with their parents from time to time. That’s too bad. Even if you think that your parents cannot understand you at times, loving your parents is a normal and satisfying part of life. You love them for the fact that they created you and raised you. Here are some ways to love your parents.

1 You can use these moments to learn from them when you’re off on your own. It’s OK to be angry, but angry actions don’t help you or your parents. Act calmly, cool off, keep a diary about your feelings, or talk to a friend. After this, show your feelings to your parents.

2 It depends on what you do. For example, if you get home late without calling first, next time your parents may not believe you. To get their trust, you must pay attention to the ways you do things instead of fighting with them. It will make your life much easier.

3 You can watch TV, or go somewhere with them. Anyway, spend as much time with them as you can. You can go hiking together, your parents will get to know that you have the ability to deal with different problems, and they will understand you more. Listen to their old stories and learn from them. You will find they are your teachers in one way or another.

4 A gentle “good morning” and “I love you” will warm the coldest heart every morning. Remember that they brought you into the world. Without your parents, you might still wander at an unknown corner in an unknown world.

5 It will help you to get more respect from them. It may seem like you are going through hell when you don’t get what you want or you have to clean the room when you aren’t willing to do that at that moment. However, you had better remember they keep you comfortable when it’s cold, raining, snowing, or too hot. Understand that parents are human beings and they make mistakes, too.

【答案】

1E

2D

3C

4F

5A

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了如今有一些青少年和父母相处不好,给大家列了一些建议应该如何去爱父母。

1句意:更尊重他们,珍惜和他们在一起的时光。

根据后文You can use these moments to learn from them when you’re off on your own,说大家可以通过这些和父母在一起的时光学到很多,可知句首是提醒大家珍惜和父母一起的时光,尊重父母,故选E

2句意:你的父母怎么能相信你呢?

根据后文It depends on what you do,说这取决于你的做法,可知句首是提了一个问句,故选D

3句意:和父母一起做一些事情。

根据后文You can watch TV, or go somewhere with them,列举了一些你们可以一起做的事情,可知句首建议和父母一起做一些事情,故选C

4句意:告诉他们你爱他们。

根据后文A gentle “good morning” and “I love you” will warm the coldest heart every morning,多问候父母、多向父母表达爱意会温暖他们的心灵,可知句首建议大家爱要说出来,故选F

5句意:做你被要求去做的事。

根据后文It may seem like you are going through hell when you don’t get what you want or you have to clean the room when you aren’t willing to do that at that moment,说你要听父母的话,即使有些事情你不情愿或不高兴,可知句首建议大家要顺从父母,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Stuart and Steve were twin brothers. Stuart loved to play basketball. But Steve loved to read books.

One day Stuart was playing basketball __________ he fell and broke his leg. When they took him to the hospital, the doctor said he wouldn't be able to play for six months. Steve went __________ him and brought him books on basketball. At first Stuart wasn't going to read them. Then he began to read them and __________ that there were ways he could play basketball better. He began to think that books weren't __________.

When Stuart's leg started getting better, Steve would help him by going for walks with him. __________ Stuart's doctor said he could start playing basketball again. Then Stuart showed Steve how to toss() for baskets. Steve found that he enjoyed it.

Then Stuart was ready to __________ the basketball games. Steve went to watch the games and enjoyed himself. They then __________ practiced basketball and read books together.

So you can see, when __________ happens, something good may also happen. Steve showed Stuart about books and Stuart showed Steve about basketball. So you can also __________ showing others something that you like to do and they can show you something that they like to do. __________ you can find new things to do.

1A. untilB. whenC. afterD. where

2A. on seeingB. to callC. to visitD. to look

3A. sawB. lookedC. readD. found

4A. goodB. badC. betterD. worse

5A. ButB. HoweverC. FinallyD. So

6A. take partB. winC. loseD. join in

7A. alwaysB. neverC. seldomD. much

8

A. anything goodB. something nice

C. something badD. anything wrong

9A. tryB. practiceC. enjoyD. like

10A. On the wayB. By the wayC. In a wayD. In this way

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网