题目内容

【题目】—Do you really think you can learn that much in only a couple of hours?

—Yes. We will try a very useful ________ of dealing with memory problems.

A.mannerB.processC.methodD.activity

【答案】C

【解析】

句意:——你真的认为你能在几个小时内学到那么多吗?——是的。我们将会尝试一种处理记忆问题的非常有用的方法。

考查名词辨析。manner方式,礼貌;process过程;method方法;activity活动。根据空后的搭配可知,这里应指“处理记忆问题的方法”。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sometimes our body does things we don't ask it to do. Sneezing(打喷嚏),coughing, blinking(眨眼睛)and even yawning(打哈欠)are examples of involuntary movements or reflex actions(反射动作). What makes our body do these things?

These involuntary actions are a response(反应)to a stimulus(刺激). When we do these things, our body is trying to protect itself. If an irritant(刺激物)such as pollen(花粉)from plants gets into our nose or nasal passages(鼻腔通道),our body sneezes to get it out. If we breathe in dust, our body coughs to remove it from our lungs()or windpipe. We blink in order to keep our eyes clean and moist(湿润)and to prevent dust and other things from staying on them. A yawn is our body's way of making us put more oxygen into our bloodstream.

. These involuntary movements happen because our brain is giving out signals. There is a system of nerves(神经)called the central nervous system, that covers our entire body: from the brain, down the spinal cord(脊髓)inside our spinal column (the bones that do down our back,to the tips of our fingers and toes. When our body parts sense certain things, like a mosquito蚊子)bite, a message is sent to our brain. Then the brain sends a message back to itch(发痒).

Without these reflex actions, we would not live very long.

1What is the passage mainly about?

A.We would not live long without movements.B.Why our body does involuntary movements.

C.We sneeze to get out an irritant such as pollen.D.How our brain is giving out signals to our nerves.

2If dust comes into our eyes, we will________ to protect our body.

A.coughB.sneezeC.blinkD.yawn

3Which of the following sentences can be put at the beginning of Paragraph 3?

A.What tells our body to take care of us the way it does?

B.Don't you think it is interesting for our body to do so?

C.What can we do when involuntary movements happen?

D.How can we avoid stimulus to protect our own body?

【题目】 If you give money to a stranger on the street, does that make you a nice person? Do you always offer to help someone struggling with heavy bags? Do you often donate blood?

You may consider yourself to be a nice person, but you're probably not as nice as you think.

This is a new study carried out by professors from the University of London. The study looked into whether there is a connection between nice people and their levels of health, wealth and happiness. During the study, participants(参与者)were given a list of "nice" activities and asked which ones they often do. The result was surprising-98 percent of us consider ourselves to be among the nicest 50 percent of the population.

"In most cases, people think of themselves as nice, but it is not as simple as that," study leader Jonathan Freeman told.

The most common practices were giving directions to strangers, holding doors open and giving up seats on public transport. However, 3/4 said that they rarely helped people carry heavy shopping bags, and only 1/6 often gave money to strangers. Just 1/4 donated blood often or helped someone cross the road.

Though our thoughts of ourselves didn't match up with scientific research, this nicer than-others thought, according to Freeman, may actually do good to us. In the study led by Freeman, those who thought themselves as "nice" were likely(可能的)to be richer, healthier and happier. "Nice" people are almost three times more satisfied with their lives and make more money compared to the "not very nice" participants.

"Our study shows that participants who report that they are 'nice' scored higher on emotional intelligence(情商), and it can help them deal better with stress and troubles in their lives," Freeman told The Independent.

1What does the article mainly talk about?

A."Not very nice people" must be unhappier.

B.Nice people must be richer and happier.

C.Nice people may be happier than the "not very nice".

D.The "not very nice" may be wealthier than nice people.

2What's the main idea for Paragraphs 3, 4 and 5?

A.People are probably as nice as they think.

B.A new study about nice activities was carried out.

C.Most people consider themselves to be nicer than others.

D.People's thoughts of themselves didn't match up with scientific research.

3According to the study, which of the following is WRONG with the participants?

A.Most of them always thought of themselves nice.

B.Only one in seven often gave money to strangers.

C.They sometimes offer to help someone struggling with heavy bags.

D.Just a quarter donated blood often or helped someone cross the road.

4What does the underlined word "it" in the last paragraph refer to(指的是)?

A.The study.B.The stress.

C.Being nicer to others.D.Having higher emotional intelligence.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网