题目内容

【题目】A) 阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第56-65小题大空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答题卡标号为56-65的相应位置上。

注意:每个空格只填1个单词

PowerPoint PresentationsPPTare taking the place of writing on the blackboard with chalk. Someday, will robots take the place of human teachers?

In Japan, a robot is going to enter classrooms to help teachers. Last week the Japanese company Honda Motor Co. showed the public its robot at a Tokyo museum. The robot’s name is Asimo. Students will see Asimo in science classes and learn the wonders of science.

Asimo is 130 centimeters tall with a round head. It can jog, walk up stairs and wave. It can also avoid(避开)things on its way and have simple talks with you. Asimo is an experienced worker for humans. It has worked as a guide in showrooms. But this will be the first time it works as a teaching assistant in classrooms and in formal teaching!

How will Asimo help in class? A teacher explained the way Asimo works to students in last week’s show. Asimo has sensors(感应器)inside its body to keep its balance.

The smart Asimo tilted(倾斜)its body when it stood on a shaking platform(平台). Asimo kept its balance. But a wooden person beside Asimo fell (See the above picture).

When you walk, you pass your weight from the heel to the toe. The Japanese teacher explained this with Asimo at the museum. He moved the robot in slow move. Asimo made learning science more interesting for students!

Asimo will soon help teach thousands of primary students and junior high schools in two Japanese cities. Hopefully, robot teachers will arrive in our classrooms in China one day.

Teachers will be1by a robot called Asimo in Japan

Appearance

Asimo is 130 centimeters in2with a round head.

3

● It can jog, walk up stairs and wave.

● It can also avoid things on its way and have a 4 talk with you.

● It can 5 a guide in showrooms.

● It works as a teaching assistant in classrooms and in6 teaching!

● It will help teachers in 7 classes .

● It can keep its balance8 it has sensors inside its body .

Advantage

●Students will9 learning science more interesting with the help of Asimo.

Conclusion

●It’s 10that robot teachers will arrive in our classrooms in China one day.

【答案】

1helped

2height

3Abilities

4simple

5be/become

6formal

7science

8because

9find/think/feel

10hopeful

【解析】这篇短文主要讲述了在日本出现用机器人进课堂代替教师上课的事

1根据文中In Japan, a robot is going to enter classrooms to help teachers可知,这里是老师将被机器人帮助。故填helped。

2根据文中Asimo is 130 centimeters tall with a round head可知,这里是说高度。故填height。

3根据文中It can jog, walk up stairs and wave. It can also avoid(避开)things on its way and have simple talks with you. Asimo is an experienced worker for humans. It has worked as a guide in showrooms可知这里是说能力。故填Abilities。

4根据文中It can also avoid(避开)things on its way and have simple talks with you可知,这里是说简单的交谈。故填simple。

5根据文中It has worked as a guide in showrooms.可知,它可以成为陈列室的指南。故填be/become。

6根据文中But this will be the first time it works as a teaching assistant in classrooms and in formal teaching! 可知,这里是正式的教学。故填formal。

7根据文中He moved the robot in slow move. Asimo made learning science more interesting for students!可知,在科学课上将帮助同学们。故填science。

8根据文中Asimo has sensors(感应器)inside its body to keep its balance.可知,这里是表示原因。故填because。

9根据文中Asimo made learning science more interesting for students!可知,学生们将发现/认为/感到在Asimo的帮助下,学习更有趣。故填find/think/feel。

10根据文中Hopefully, robot teachers will arrive in our classrooms in China one day.可知,这里是说有帮助的。故填hopeful。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A Juice Carton's Diary

January 16

I'm siting on a shelf in a big storeI am an orange juice carton(硬纸盒)!I'm made of hard paper.This morningsomething great happened.A little girl looked at my shelf for a long timeand then she chose meShe's taking me to a picnic by the lake so I hope she'll drink me.

January 17

I’m in a lake. The little girl drank the juice, but left me in front of the lake. The wind blew me into the water.I don't like it here.

January 18

I saw a man taking rubbish out of the lake with a net. He saw my bright orange colourand he saved me.He caught me and a plastic (塑料的)bottle in his net. Nowwe're in the boatand we aren't waste anymore.We're happy.

January 19

I'm at the recycling factory. I feel a little afraid here because there are large machines that make loud noises. My plastic bottle friend is across from me.I think this is a good place.

January 20

I'm sitting on a shelf in a stationery store!

Everything here is made of paper. Yes, they recycled me into a notebook.I'm very happy and excited, and I really want to see the recycling factory again. Maybe next I' ll be a comic book!

1How many places has the juice carton ever been to?

A.1B.2C.3D.4

2In what order did the story happen?

a.A man saved the carton with a net.

b.The juice carton felt a little afraid.

c.The girl took the juice carton to a lake.

d.The juice carton sat on a shelf in the store.

e.The juice carton was recycled into a notebook.

A.c-a-e-b-dB.c-b-a-e-d

C.d-c-a-b-eD.d-a-c-b-e

3The underlined words "a stationery store"are a place where you can buy .

A.foodB.clothesC.toysD.exercise books

4What is the main idea of the passage?

A.It's important for us to recycle things.B.It's easy to change a bottle into a notebook.

C.We can buy a lot of drinks in a big store.D.We should pick up the rubbish from the lake

5According to the passage,a juice carton can probably be the following things EXCEPT _________.

A.a comic bookB.a plastic bottleC.a newspaperD.a postcard

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网