题目内容
【题目】![]()
Before we upload a photo of ourselves to social media, like WeChat, we’ll use an app to smooth our skin, make our eyes look bigger, and give us longer eyelashes and fuller lips. With a couple of touches on our mobile phone, we’re able to get a quick fix and present the “best” pictures of ourselves to the world.
However, the problem is, when we simply edit our imperfections away, we’re also changing the way we look at our ourselves. (1)
Last month, researchers from the US Boston University published an article Selfies-Living in the Era of Filtered (滤镜) Photographs. The article listed the bad effects of photo editing on people and the possibility to cause appearance worries. (2)
The researchers think that these apps make it difficult to tell the lines between reality and fantasy. “These apps allow one to change his or her appearance in minutes and follow an unrealistic standard of beauty,” the article says. (3)
In the past, people may have compared their looks to those of celebrities who were famous that time. But for today’s young people, beauty standards are most likely set by what they see on social media. “From birth, they are born into an age of social platforms, and their feelings are connected to how good they look,” a British doctor Escho told The Independent.
(4) “Now you’ve got the comparison of your real self to fake self that you present on social media,” Renee Engeln, a professor at Northwestern University, told the HuffPost website.
Engeln further pointed out that when people spend too much time making such comparisons, they may become “beauty sick” and find it difficult to accept what they actually look like.
So when we look in a real mirror, we shouldn’t think to ourselves, “Do I look as good as myself in the Beauty Cam?” Instead, we should think, “I feel good, I have my health.”
【1】What may people do before they present the best of themselves on social media?
A. Smoothing their skin in the morning.B. Using apps to edit photos.
C. Wearing false eyelashes.D. Redding their lips before going out.
【2】Where should we put the sentence “This is why many young people suffer an appearance
worries when it comes to how they really look.”?
A. (4)B. (3)C. (2)D. (1)
【3】The fifth paragraph implies (暗示) that ___________ .
A. people today focus (关注) more on how good they look than in the past
B. in the past, people thought highly of those who are good at celebrating
C. social platforms help people learn about self-worth
D. self-worth is related purely on followers people have
【4】What did the writer write this passage for?
A. To call on people to care more about appearance
B. To call on people not to use apps on mobile phone
C. To call on people to learn something more important than appearance
D. To call on people not to spend too much time on comparison with others
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】C
【解析】
本文讲述了现在很多人把自己的照片用应用程序编辑后,上传到社交媒体上。但是在上面展示的照片和自己真实的样子不一样。作者写这篇文章的目的是号召我们不只是了解自己的外貌,还可以了解我们的健康。
【1】细节理解题。根据Before we upload a photo of ourselves to social media, like WeChat, we’ll use an app to smooth our skin, make our eyes look bigger, and give us longer eyelashes and fuller lips.可知,人们在社交媒体上展示自己最好的一面之前会使用应用程序编辑照片,故选B。
【2】推理判断题。根据“Now you’ve got the comparison of your real self to fake self that you present on social media,” Renee Engeln,可知,许多年轻人在社交媒体上展示的照片和自己真实的样子不同,所以当提到自己真实的相貌如何,他们会担心自己的外表,故选A。
【3】推理判断题。根据But for today’s young people, beauty standards are most likely set by what they see on social media.“但是对于今天的年轻人来说,美丽的标准很可能是由他们在社交媒体上看到的东西决定的。”可知,社交平台帮人现在的年轻人了解自我价值。故选A。
【4】推理判断题。根据So when we look in a real mirror, we shouldn’t think to ourselves, “Do I look as good as myself in the Beauty Cam?” Instead, we should think, “I feel good, I have my health.”可知,作者写这篇文章的目的是号召我们不只是了解自己的外貌,我们还可以了解自己的健康,故选C。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据“Now you’ve got the comparison of your real self to fake self that you present on social media,” Renee Engeln,可知,许多年轻人在社交媒体上展示的照片和自己真实的样子不同,所以当提到自己真实的相貌如何,他们会担心自己的外表,故选A。