题目内容
【题目】 If you're one of those people who like to use apps to kill time, you're not alone. Here are four apps for you to spend your free time.
Baicizhan First of all, the app tells you how many English words you need to learn every day. That's not all. It can also be very fun. The learning process is like playing a guessing game. Instead of just showing the Chinese and English meanings of a new word, the app asks you to first choose the correct picture from four, according to an English description. And then, you can practice remembering the new word in other ways. |
Douban FM A digital(数字的)radio app like Douban FM might be the right music app for you. Without a playlist, you will never know what the next song is. Songs just keep playing one by one. You can use the "heart", "trash" and "skip" buttons(按钮) to mark the songs you like, don't like, and want to cut short. Those marked with a heart will be kept in another list as your favorites for you to enjoy again at any time you want. |
Moment Camera App stores have too many camera apps with filters(滤镜). They are all designed to make your smartphone camera better. But which one gives you the best influence? Moment Camera. Many people like this app because of its sequence shots(连拍) and different-sized frames(边框) for photos. But the best thing about the app is not what it does, but what it leaves out. It is simple, clean, and easy to use. |
It is one of the hottest news apps right now. But the difference with Flipboard is that you can make everything personal to you. Open up the app, choose whatever interests you, and click the "+"button. In the end you'll have your own magazine with news, articles, and information. So unlike the boring magazines you read in the past, you can be sure that every page of this one will interest you. |
根据材料内容选出最佳答案。
【1】If you have problems in remembering English words,which app can help you?
A.Baicizhan.B.Douban FM.C.Moment Camera.D.Flipboard.
【2】When you use the Flipboard, you can ________.
A.listen to musicB.know about the newsC.take picturesD.play guessing games
【3】If you use the heart button, it means ________.
A.you don't like the songs at allB.you want to cut short the songs
C.you want to cancel the songsD.you want to enjoy the songs again
【4】Which is Not the advantage of Moment Camera?
A.It provides users with sequence shots.B.It is a kind of camera app with filters.
C.It's difficult for users to use Moment Camera.D.It offers you different-sized frames for photos.
【5】What can we know from the passage?
A.Douban FM is a digital radio app for you to learn about sport news.
B.Flipboard gives you a chance to choose the news that interests you.
C.Baicizhan just shows the Chinese and English meanings of a new word.
D.Moment Camera is the only app to make your smartphone camera better.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
短文大意:本文是说明文,推荐了四种供人打发空闲时间的应用程序,介绍了它们的优点。
【1】题意:如果你在记忆英语单词方面有问题,哪个应用程序可以帮助你?
考查细节理解。根据“Baicizhan…the app tells you how many English words you need to learn every day.百词斩这个应用程序会告诉你每天需要学习多少英语单词”,可知Baicizhan可帮助人们学习单词,故选A。
【2】题意:当你使用Flipboard时,你可以知道新闻。
考查细节理解。A. 听音乐;B. 了解新闻;C. 拍照;D. 玩猜谜游戏。根据“In the end you'll have your own magazine with news, articles, and information最后你会有自己的杂志,里面有新闻、文章和信息”,可知Flipboard 里面没有ACD三项,故选B。
【3】题意:如果你按下了“heart”键,就表示你想再次欣赏这些歌曲。
考查细节判断。根据“You can use the "heart", "trash" and "skip" buttons to mark the songs you like, don't like, and want to cut short. 你可以使用“heart”、“trash”和“skip”按钮来标记你喜欢的、不喜欢的和想要缩短的歌曲”,可知“heart”键对应喜欢的,表示想再次欣赏;you want to enjoy the songs again(你想再次享受这些歌曲)符合题意,故选D。
【4】题意:哪一个不是瞬间相机的优点?
考查细节理解。A. 它为用户提供序列镜头;根据“Many people like this app because of its sequence shots and different-sized frames for photos”可知说法正确。B. 这是一款带滤镜的相机app;根据“But the best thing about the app is not what it does,but what it leaves out.”可知说法正确。C. 瞬间相机使用困难;根据“It is simple, clean, and easy to use.”可知说法错误。D. 它为你提供不同大小的相框;根据“Many people like this app because of its sequence shots and different-sized frames for photos”可知说法正确。综合以上分析,故选C。
【5】题意:从这篇文章我们可以知道什么?
考查细节理解。A. 豆瓣FM是一款数字广播应用,让你了解体育新闻;根据“A digital radio app like Douban FM might be the right music app for you”可知说法错误。B. Flipboard让你有机会选择你感兴趣的新闻;根据“Flipboard is that you can make everything personal to you. Open up the app, choose whatever interests you”可知说法正确。C. 百词斩只是展示一个新单词的中文和英文意思;根据“Instead of just showing the Chinese and English meanings of a new word, the app asks you to first choose the correct picture from four, according to an English description”可知说法错误。D. 瞬间相机是唯一能让你的智能手机相机更好的应用;根据“App stores have too many camera apps with filters. They are all designed to make your smartphone camera better”可知说法错误。综合以上分析,故选B。
本文是科技类阅读,介绍了新的应用程序,通俗易懂,难度不大。题目主要是细节和词义理解及标题归纳,考生认真阅读原文,注意细节对照,即可选出正确答案。例如小题2,问用Flipboard时可以了解到什么,考查细节理解。根据“In the end you'll have your own magazine with news, articles, and information最后你会有自己的杂志,里面有新闻、文章和信息”,可知Flipboard 里面没有ACD三项,故选B。