题目内容
【题目】
Television is good. You'd like to watch it all day and all night. But too much TV is a very bad thing, especially for kids. It may negatively affect their study and health.
Scientists have found that kids who watch too much TV may have more trouble learning to read than other kids. They may have worse language skills. Kids learn language skills best by reading, talking and playing with others. If they spend too much time watching TV, they'll have less time for those things. It may make it harder for them to get on well with others when they grow up.
Watching too much TV is also harmful for kid's health. It’s bad for the eyes. Kids don’t move much while watching TV. What’s more, they may eat a lot of food while watching TV. This can make them fat. We call people who watch too much TV “couch potatoes.”
Fighting on TV is a big problem for kids. An American child will watch a lot of fighting acts on TV every year. Young people are good at following others. Scientists say that those who watch a lot of fighting shows are more likely to fight.
So listen to the scientists. Watch TV for one or two hours a day at most or try to turn off your TV for a week. There are lots of fun things to do.(改编于《初中英语读本9上》)
Watching TV too much is bad for 【1】 | ||
Items | Facts | 【2】 |
In study | Kids may have more trouble learning to【3】than other kids. They may have worse language skills. They may get on【4】 with others when they grow up. | Watching TV too much make them 【5】less time reading, talking and playing with others. |
In 【6】 | It’s bad for the eyes. They may became 【7】. | Kids move 【8】and eat a lot of food while watching TV. |
Kids are more likely to fight. | Young people are good at 74【9】 others | |
Advice | Watch TV for one or two hours a day at most; Try to turn off your TV for 【10】days. | |
【答案】
【1】kids/children
【2】Reasons
【3】read
【4】badly
【5】spend
【6】Health
【7】fat
【8】little/less
【9】following
【10】seven/7
【解析】短文讲了看太多的电视不利于孩子学习阅读,不利于孩子学习,建议孩子们应该少看电视,这样会减少由看电视带来的一些问题。
【1】根据文中句子“But too much TV is a very bad thing, especially for kids.”可知,看电视太多对孩子们不好。故答案为kids/children。
【2】根据表格内容可知,第二栏的内容是对第一栏产生这些事实情况的解释,也就是原因,故答案为Reasons。
【3】根据文中句子“Scientists have found that kids who watch too much TV may have more trouble learning to read than other kids.”可知,科学家发现,看太多电视的孩子比其他孩子学习阅读困难。故答案为read。
【4】根据文中句子“It may make it harder for them to get on well with others when they grow up.” 这可能会使他们长大后很难与他人相处得好。此处要填well的反义词badly。
【5】根据文中句子“If they spend too much time watching TV, they'll have less time for those things.” 可知,看电视太多会使他们花更少的时间看书、聊天和玩耍。故答案为spend。
【6】根据文中句子“Watching too much TV is also harmful for kid's health. It’s bad for the eyes.” 看太多电视对孩子的健康有害。这对眼睛有害。通过表格后面的内容可知,此处是列举看电视对健康的影响,故答案为health。
【7】根据文中句子“What’s more, they may eat a lot of food while watching TV. This can make them fat.”可知,看电视时间长可能会使孩子变胖,故答案为fat。
【8】根据文中句子“Kids don’t move much while watching TV. What’s more, they may eat a lot of food while watching TV.”可知,孩子看电视时移动少,常吃东西是变胖的原因,故答案为little/less。
【9】根据文中句子“Young people are good at following others. Scientists say that those who watch a lot of fighting shows are more likely to fight.”青年人善于模仿别人,那些看了很多打斗节目的人更容易打架。故答案为following。
【10】根据文中句子“Watch TV for one or two hours a day at most or try to turn off your TV for a week.” 每天最多看一两个小时电视,或者试着关掉电视一个星期。a week=7 days,故答案为seven/7。