题目内容
【题目】请阅读CHINADAILY在微信订阅号上的一篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡,把答案写在答题卡指定的位置上。
![]()
![]()
Information Card
The date when Zhou’s incident happened | 【1】 |
The train where Zhou’s incident happened | 【2】 |
The person whom the public connect Zhou with | 【3】 |
The number of rule breakers reported above | 【4】 |
The punishment that Zhou received besides being fined | 【5】 |
【答案】
【1】 September 19, 2018
【2】 The high-speed train G6078
【3】 Sun
【4】 2
【5】 Being put on a railway blacklist for 180 days.
【解析】
这篇短文是中国日报网站上的一篇报道,讲述了一名在高铁上霸座的女士上了黑名单。短文中讲述了事情的经过以及对该名女士的惩罚以及由此引发的热门的讨论。
【1】根据短文中The above conversation happened between a woman passenger and a conductor in the high-speed train G 6078 on September 19,2018可知,这件事情发生在2018年的9月19日。
【2】根据短文中The above conversation happened between a woman passenger and a conductor in the high-speed train G 6078 on September 19,2018可知,这件事情发生在G6078高铁上。由此可知答案。
【3】根据短文中Many connect with it with another man surnamed Sun 可知,很多人都把周女士的这件事与另外一个孙先生的事情联系起来。由此可知答案为Sun。
【4】根据文意可知,这篇短文中提到了两个破坏规则的人,一个是在高铁上霸座的周女士,还有一个是在高铁上做了别人的座位的孙先生。故答案为Two/2.
【5】根据短文中The local train bureau of Guang Zhou, South China’s Guangdong Province, also said on its microblog that the rule-breaking passenger will be put on a railway blacklist for 180 days可知,周女士不光受到了罚款的处罚,还会被列入铁路黑名单180天。由此可知答案。
【题目】
in the LANLEY SCHOOL of English Do you need to learn English for study or fun in summer holiday? Here’re our courses you can choose! | ||
3 courses | ||
Speaking | Writing | Listening |
-10 students -30-hour course -Monday to Friday -native teachers | -20 students -10-hour course -Saturday only -experienced teachers | -25 students -20-hour course -every day of the week -experienced teachers |
Opening Times Saturday-Sunday 10 a.m.-5 p.m.; Monday-Friday 9 a.m.-8 p.m. Contact Phone number: 02 0443 1566; 02 0443 1520 Email: English@lsofe.co.uk Find us 122A Great Eastern Street Lanleygate London | ||
【1】How many courses are there?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【2】When is the writing course?
A. Every day of the week. B. On Saturday only.
C. From Monday to Friday. D. On Monday only.
【3】If you want to learn from native teachers, you should choose _______ course.
A. speaking B. writing C. 10-hour D. 20-hour
【题目】
A flying disk(飞碟)is made of plastic(塑料).It was back in the 1950s.A group of college students came into a restaurant to eat some apple pies.After eating the apple pies,they felt bored,so they wanted to play a game.They threw the plates here and there.In this way,the flying disk came into being. |
A camera is used for taking photos.It was invented in 1827 by Joseph in Italy.It's often used by the photographers to take pictures.There are many fascinating pictures to be taken in order to help you to remember the beautiful views. |
An umbrella is a most useful tool.It was invented over 4,000 years ago.It was invented in China and Egypt.It's used for keeping the rain out.When the sun is shining in the sky,an umbrella is also used to keep the sun out.It is still used today. |
A bike is a very useful tool in the world today.It is very cheap to travel on your bike.Taking a trip by bike is pleasant,because you can enjoy the beautiful sunshine in autumn and you can share the cool fresh air in summer.Riding a bike is good for the environment. |
【1】The flying disk is used for .
A. taking photos
B. playing a game
C. keeping the rain out
【2】The first camera was invented by .
A. an Italian B. a Chinese C. a college student
【3】Taking a trip by bike is pleasant because .
A. it is very fast
B. you can get close to nature
C. it can keep the sun out
【4】The invention“ ”has the longest history of the three.
A. a flying disk
B. a camera
C. an umbrella
【5】Which of the following is TRUE?
A. The camera was made in the 1950s.
B. The flying disk was invented by Joseph.
C. The umbrella was invented in China and Egypt.