题目内容

【题目】 Most people enjoy hiking(徒步旅行). Hiking is not only a healthy but also a relaxing activity. Why do people like to go hiking? The answers are different. Here are some of the most popular reasons(原因).

First of all, hiking is good exercise. It can make your body strong and it can make you become smart.

Secondly, hiking is simple and cheap. All you need is to wear a pair of hiking shoes and take your smile to start.

Also, it is a good way to learn new things during the hiking. Maybe you can never know them in your classes.

Finally, hiking is the best way to get away from your everyday life. You can hike alone or go with your friends. After hiking, you may have a clear mind. So why not plan your hiking route(路线) right away?

1Hiking can make us _________.

A.popularB.tiredC.relaxedD.bored

2What’ s the structure(结构) of this passage?

A.B.C.D.

3What does the passage mainly talk about?

A.Hiking is very cheap.B.Why people like hiking.

C.How to plan a hiking.D.The best way to get away from your everyday life.

【答案】

1C

2C

3B

【解析】

本文介绍了人们喜欢徒步旅行的原因:徒步旅行是一种很好的锻炼,它简单便宜,徒步旅行期间是一种学习新事物的好方法,它是最好的远离日常生活的方法。

1推理判断题。根据“Hiking is not only a healthy but also a relaxing activity.”可知, 徒步旅行让我感到放松,故选C

2篇章结构题。本文第一段介绍徒步旅行受欢迎有几个原因,第二段至第五段分别介绍徒步旅行受欢迎的具体原因,因此是总分结构,故选C

3概括归纳题。根据“Why do people like to go hiking? The answers are different. Here are some of the most popular reasons(原因).”可知,本文主要介绍了为什么人们喜欢徒步旅行,故选B

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据“Hiking is not only a healthy but also a relaxing activity.”可知, 徒步旅行让我感到放松,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

What is bullying (霸凌), exactly? A bully is more than just a bad kid. A bully likes to give you a ______ time for no reason at all.

A bully calls you names, takes your things and makes you ______ afraid over and over again for a long time.

Bullying can happen on the schoolyard, in your neighborhood or even ______ . Is there a bully at your school?

He corners you every morning, ______ your lunch money, and then ______ on your shoelaces (鞋带) as you walk away. Or maybe it's a girl who calls you "ugly" and makes up bad stories about you on WeChat.

If bullying happens to you, you are not ______. Surveys show that one-fourth of the middle school students have experienced ( 经历) bullying.

Bullying can make you feel terrible. Maybe you are afraid to go to school, or can't eat or sleep. What can you do? First of all, remember to be proud of ______ you are. Don't take the bully's bad words to heart. Also, keep in mind that it's not ______ fault (错误)—it's the bully who has the ______. If you can, ignore (无视) the bully. Maybe he or she will get bored and ______. If these things don't work, tell your favourite teacher and your parents about the bullying.

And, of course, never be a bully. If you don't like someone, don't bully him or her and the world will be a much happier place.

1A.happyB.surprisedC.pleasantD.hard

2A.feelB.growC.keepD.turn

3A.streetB.journeyC.onlineD.store

4A.fightsB.mopsC.takesD.shows

5A.putsB.stepsC.bringsD.works

6A.asleepB.awakeC.aliveD.alone

7A.whereB.whoC.whichD.why

8A.yourB.hisC.theirD.our

9A.questionB.problemC.mistakeD.miss

10A.returnB.acceptC.stopD.support

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网