题目内容
【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题):
![]()
Calvin waited and then walked into Trudy’s bedroom. Then it happened — a scream(尖叫), a very loud scream. Calvin ran to his room and dived into bed.
He heard Mama coming down the hall.
‘Did you do this?’ his mother asked. Calvin looked out from under the covers. His mother stood over him, holding a rubber spider.
‘Do what?’ he asked.
‘You put that thing in my bed,’ Trudy told him, stepping out from behind Mama.
‘Don’t think that just because it’s your birthday you can do something like this,’ Mama scolded (责骂).
‘You do want your present, don’t you?’ That wiped the smile off Calvin’s face.
‘Of course I do,’ he said.
‘Then you apologize.’
Calvin dropped his head. ‘Sorry, Trudy,’ he muttered (嘟囔).
‘Here,’ Mama said, ‘Happy birthday.’ At the breakfast table she handed Calvin an envelope. Inside were tickets to the show of Lomax the Magnificent, the world-famous magician and hypnotist(施行催眠术的人). ‘You’ve got two tickets there,’ Mama said, ‘and I know someone who’d really love to go along.’ She smiled at Trudy.
‘You don’t mean here, do you?’ Calvin asked, eyeing his little sister.
‘Well, that would be really nice. But those tickets are yours. If you want to ask somebody …’ Calvin didn’t wait for his mother to finish. ___________________________ Rodney, his friend next door. The two of them were going to see the show Lomax the Magnificent.
【1】Who screamed at the beginning?
【2】What did Calvin do to Trudy?
【3】Did Calvin say sorry to his sister?
【4】Where did Calvin get his present?
【5】What did Calvin do with the tickets at last?
【6】Finish the sentence in the last paragraph in less than ten words.
【答案】
【1】Calvin’s sister/ Trudy.
【2】He put a rubber spider in her (Trudy’s) bed.
【3】Yes, he did.
【4】At the breakfast table.
【5】He gave one of the tickets to Rodney/ (his friend next door).
【6】He ran/ rushed out of the house to tell (Any reasonable answer is OK.)
【解析】
文章主要讲述Calvin在妹妹的床上放了一个橡皮蜘蛛,用这个恶作剧来提醒妈妈,应该给他生日礼物。妈妈让他道歉,并给了他生日礼物,Calvin很高兴,因为他终于可以看最喜欢的演出了。
【1】根据“‘You put that thing in my bed,’ Trudy told him…”及后面提到的“…eyeing his little sister.”可知,是Calvin的妹妹Trudy。故答案为Calvin’s sister/ Trudy.
【2】根据“His mother stood over him, holding a rubber spider.”及“‘You put that thing in my bed,’ Trudy told him…”可知,Calvin在妹妹Trudy的床上放了一个橡皮蜘蛛。故答案为He put a rubber spider in her (Trudy’s) bed.
【3】根据“Calvin dropped his head. ‘Sorry, Trudy,’ he muttered (嘟囔).”可知,Calvin给妹妹道歉了。故答案为Yes, he did.
【4】根据“At the breakfast table she handed Calvin an envelope.”可知,在早餐桌上,她递给Calvin生日礼物。故答案为At the breakfast table.
【5】根据“…Rodney, his friend next door. The two of them were going to see the show ... ”可知,Calvin把一张票给了Rodney(他隔壁的朋友)。故答案为He gave one of the tickets to Rodney/ (his friend next door).
【6】根据前文“Calvin didn’t wait for his mother to finish.”可知,Calvin很高兴,没有等他妈妈说完就跑(冲)出房子去告诉他隔壁的朋友Rodney。故答案为He ran/ rushed out of the house to tell
【题目】
| Welcome to the Online Photography Club! Do you want to take better pictures? Are you ready to buy a new camera? Or do you just want to talk with other photography fans? | |
Chat Groups | Do you like to take photos of people? Pets? Flowers? Join your own chat group. | |
Big Win | Send in your best photo, and win a camera! | |
Ask Our Advice | You think you have a great photo, but you’re not sure. Ask us here. | |
Shopping Guide | Get information on prices and the best places to shop. | |
Lessons for Beginners | You love to take photos, but you don’t know much about photography. This is a great place to start. | |
【1】If you like to take photos of people, you may visit _________.
A. Shopping Guide B. Chat Groups
C. Ask Our Advice D. Big Win
【2】In Big Win, you can get _________.
A. a camera B. some flowers C. a pet D. some photos
【3】From Lessons for Beginners, you can learn _________.
A. how to talk with others. B. where to get information on prices
C. how to take photos D. where to meet photography fans