题目内容
【题目】 Most of us get our earliest life lessons from fairy tales, like “True love can overcome anything.” and “Even a frog can turn into a prince". However, at a certain age, we start to learn new things about life, especially that love doesn't always win, and that a frog is just a frog..
“Fairy tales have always been with us because they are the stories of our lives in their simplest form.” wrote US author Laura Packer on the National Storytelling Network website. “They are stories of love and loss, desire and death, riches and ruin.”
Fairy tales are all about reality (现实). But if children only see just one side of reality, adults usually see the other.
For example, in the 2014 film Maleficent, we’re told the tale of Sleeping Beauty from the eyes of the evil(邪恶的) queen. Unlike the children’s eyes of the story, we see that the queen wasn’t born evil. Instead, she is in a lot of troubles as she grows up, which leads to the creation of her “evil” side. And in US author James Finn Gamer’s book Politically Correct Bedtime Stories, he tells the classic story of Little Red Riding Hood, but with a modern version: When the wolf tells Red Riding Hood that it isn't safe for a little girl to walk through the woods alone, she calls the wolf sexist(性别歧视者), which relates to today’s opinions that girls aren't weaker than boys.
It seems that fairy tales aren't just stories that our parents read us at bedtime. They may usually start with "Once upon a time.” but as we grow older, we learn that every story doesn't always need a "Happily ever after" to be a good one.
【1】Which of the following is NOT a fairy tale?
A.The Frog Prince.
B.National Storytelling Network
C.Sleeping Beauty
D.Little Red Riding Hood.
【2】According to Packer, why have fairy tales always been with us?
A.Because true love can overcome anything
B.Because they are full of imagination.
C.Because they always have happy endings.
D.Because they are about our lives in their simplest form.
【3】What can we infer from the text?
A.A good fairy tale usually has a “Happily ever after”.
B.Adults usually see the other side of fairy tales.
C.Our understanding of fairy tales changes as we grow up.
D.Children and adults always enjoy different kinds of fairy tales.
【4】The best title of the passage may be
A.The True Love of Fairy Tales
B.Learning Life Lessons
C.The Dark Side of Fairy Tales
D.Troubles in Fairy Tales
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】C
【解析】
本文介绍了大多数人从童话故事中得到了最早的人生教训。童话故事一直伴随着我们,因为它们是我们生活中最简单的故事。童话故事都是关于现实的。但如果孩子只看到现实的一面,成年人通常会看到另一面。
【1】细节理解题。根据文章我们可以知道《青蛙王子》,《小红帽》,《睡美人》都是童话故事。除了National Storytelling Network,从文中可知这是 一个网站,故选B。
【2】细节理解题。根据“Fairy tales have always been with us because they are the stories of our lives in their simplest form.”可以得出童话故事总是和我们在一起的原因是因为它是我们生命中故事的简单形式。故选D。
【3】推理判断题。根据“It seems that fairy tales aren't just stories that our parents read us at bedtime. They may usually start with "Once upon a time.” but as we grow older, we learn that every story doesn't always need a "Happily ever after" to be a good one.” 似乎童话故事不仅仅是我们父母在睡前给我们读的故事。他们通常会以“从前”开头,但随着年龄的增长,我们知道,并非每个故事都需要一个“从此幸福”来成为一个好故事。我们可以推断出,随着年龄的增长,我们对童话故事的理解也在慢慢改变。故选C。
【4】最佳标题。根据“Fairy tales are all about reality (现实). But if children only see just one side of reality, adults usually see the other.”童话故事都是关于现实的。但如果孩子只看到现实的一面,成年人通常会看到另一面。可知,本文主要内容讲解的是童话故事在不同年龄中的另外一面,故选C。