题目内容

【题目】补全对话, 选择正确答案的编号在横线上(共10分,每小题2分)

Chen jie: Hi, Amy! 【1】_____________?

Amy: Its Wednesday.

Chen jie: Oh, lets go to the zoo this weekend.

Amy: Good idea! 2________________?

Chen jie: Lets see monkeys.They are very smart.

Amy: OK! __3___________________?

Chen jie: We can go by bike.

Amy: But I have no bike.Lets go by bus, OK?

Chen jie: OK.4_______________?

Amy: What about eight thirty?

Chen jie: _5____________.

【答案】

【1】C

2B

3E

4G

5F

【解析】

试题分析:

【1】C 后句回答:It’s Wednesday.星期三,可以推测出前句问今天星期几,故选C:What day is it today?今天星期几?

2B后句: Lets see monkeys.They are very smart.我们看儿子吧。他们很聪明。可以推测出前句问:我们看什么。故选B: What are we going to see?我们要看什么?

3E后句回答:We can go by bike.我们可以骑车去。可知前句问怎样去,故选E:How can we go there?我们怎样去那儿?

4G后句建议:What about eight thirty?八点三十怎样?可以推测出前句什么时候去,故选G:When are we going?我们何时去?

5F 这是对话最后一句,双方达成一致意见。故选F:Great。好极了。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容回答下列问题。
A
Why do you remember Hello Kitty, Snoopy and all the other playful animals? What makes you love them? Well, maybe because they're like the people around you. Think about it! You may just find a friend or classmate who is like them. Is he or she:

As sweet as Hello Kitty: She likes to eat cakes. She loves to make new friends She asks friends to her tea parties. She is warm and sunny and always help you.

As clever as Snoopy: He went to school when he was nine. He learned to use a typewriter in two years! He thinks a lot. He is so clever that you like to be with him.

As sarcastic(讽刺的)as Garlfield: He sits happily in the seat and says sharp words to you. Sometimes he is not nice. He doesn't really like you? He thinks you're a fool? No, in his heart, he loves you. He is a friend with hard words but a warm heart.

As naughty as Mashimaro: He doesn't look like a good boy. He has sleepy eyes and looks naughty. He always plays tricks on people. So you get angry with him and don't like him very much. His mind is active and full of ideas. He tries to be big and catch your eyes. But he's still a child.


(1)If you want to make a friend like Snoopy, he or she must be at least.
A.clever
B.naughty
C.active
D.sweet
(2)Tom's friend is always warm-hearted with sharp words. He is just like .
A.Hello Kitty
B.Mashimaro
C.Snoopy
D.Garfield
(3)The underlined words" plays tricks on" probably mean " ".
A.plays games with
B.makes mistakes
C.makes fun of
D.makes friends with
(4)Cathy is a kind-hearted girl. She is always ready to help others. Her favourite food is cake. Her friends all call her .
A.Hello Kitty
B.Snoopy
C.Mashimaro
D.Garfield
(5)According to the passage, people love cartoon animals maybe because .
A.they are the animals that often make people laugh
B.their personalities are like the people around them
C.the cartoon animals are sunny, warm and full of ideas
D.they always help people, think a lot and try to be big

【题目】根据短文内容的理解,选择正确的答案。
A Play: Four Butterflies
Characters: Red Butterfly (RB), Green Butterfly (GB), Green Tree (GT), Rose (R), Grandpa Sun (GS)
Look! There are four butterflies in the garden. One is red, one is yellow, one is green, and the other one is white. They play games and dance together every day, and they are very happy. One day, it's fine. Four butterflies are playing a game in the garden. Suddenly it is full of dark clouds and it begins to rain hard.
1) GB: Oh, it's raining hard. Green Tree is over there. She can
help us.
GB: Green Tree, our wings are wet. Please let us stay under your leaves.
GT: Green Butterfly, I like you. We have the same color. You can come in, but the other three butterflies must go away.
GB: No, thank you. We are good friends. We love each other and must stay together.
RB: Rose is over there. She can help us.
2) RB: Rose, our wings are wet. Please let us stay under your leaves.
R: Red Butterfly, I like you. We have the same color. You can come in, but the other three butterflies must go away.
RB: No, thank you. We are good friends. We love each other and must stay together.
3) GS: What good friends they are! This is a real friendship. I must help them.
The sun drives the clouds away and asks the rain to stop. Soon the sun gives off bright light and dries up their wings.
4) Four butterflies: Oh, the sun comes out. Our wings are dry. Let's play and dance again.

(1)How many butterflies are there in the garden?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(2)What are the butterflies doing when it starts to rain?
A.They are flying.
B.They are dancing.
C.They are playing a game.
D.They are staying under the leaves.
(3)Who helps the butterflies at last?
A.Rose.
B.Rain.
C.Grandpa Sun.
D.Dark clouds.
(4)What is the main idea of the play?
A.Butterflies cannot fly if their wings are wet.
B.The four butterflies are sisters and brothers.
C.Grandpa often helps others.
D.A real friendship means that friends stay together when they are in trouble.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网