题目内容

【题目】

Everyone has experienced a twist of fate at some time. Actor

Hu Ge is no different. In fact, his story is more amazing than most.

Hu was once a shy boy, and rarely spoke. To help him become more sociable, his parents sent him to an art troupe. At that time, Hu never thought he would have a career on stage or in front of the cameras.

Instead of getting confidence in acting, Hu became very interested in directing. As the national college entrance examination approached, Hu chose to study directing at the Central Academy of Drama in Beijing. Hu got a high mark.Hu had to decide whether to be a director or an actor. He followed his dream and prepared to go to Beijing. But when the teacher told him many great directors had been actors, Hu hesitated(犹豫).He finally stayed in his hometown to study performing arts. He was given a chance to take the lead role .

Hu Ge has been considered as Li Xiaoyao, a character that people remembered from the fantasy series based on a popular computer game of the same title. The 22-year-old man breathed life into main character Li Xiaoyao, and he proved himself to be one of the most promising stars . But few people, including Hu himself expected him to be an actor.

When playing Li Xiaoyao in 2005, he said he made great progress with his kung fu instructor. Hu said, “Surprising, I found pleasure and satisfaction.” In 2006, Hu was badly hurt in a car accident. After several operations , a scar (疤痕)still remains near the corner of his eye. This experience helps Hu understand the role better . Hu’s pretty face was only an advantage of his success, and the scar troubled him for a long time.

But now, Hu has become more confident. “If I myself am not troubled by it, no one else will care. I have to move past it. Otherwise, how can I continue my acting career?” he said. He has changed a lot . Hu played the role of Ming Tai in The Disguiser 《伪装者》and the Mei Changsu in Nirvana in Fire《琅琊榜》in 2015. Those brought him great success.

1Hu Ge used to be ________ ,so no one expected him to be famous before the cameras.

A. naughty B. quiet C. generous D. confident

2After the accident, the best word to describe his quality at that time is ___.

A. hurt B. confident C. thoughtful D. brave

3What made him popular among fans ?

A. appearance and acting B. experience and appearance

C. words and acting D. acting and spirit

4Which saying can’t you learn from Hu Ge’s experience ?

A. God helps those who help themselves.

B. Life is not all roses.

C. There is no smoke without fire.

D. There is always light at the end of the tunnel.

【答案】

1B

2D

3D

4C

【解析】短文大意:本文主要讲述明星胡歌的经历。说明了人的生活不可能一帆风顺的,生活会有曲折和不幸,但是成功总是偏爱努力和意志坚定的人。

1B细节理解题。根据短文第二段的内容可知,胡歌成名之前性格内向害羞。故答案为B。

2D细节推理题。根据最后一段I have to move past it. Otherwise, how can I continue my acting career?”可知,胡歌面对困境时,不退缩,表现出可贵的勇敢的品质。故选D。

3D总结归纳题。根据最后两段的描述可知,胡歌受粉丝欢迎的原因在于他的精神精湛和表演。故选D。

4C推理判断题。本文主要讲述了胡歌的成功经历,因为他的努力,克服了内向的性格,获取了通往成功的机会(A);而遭遇车祸,说明了生活中不会总是鲜花和玫瑰(B);坚持不懈的努力终究会看到光明,换回最终的成功(D)。所以选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions. (根据短文内容回答下列问题)

It was Christmas Eve already. Bobby’s three sisters had already made beautiful gifts for their mother, but Bobby didn’t have any money to buy her a present.

Bobby walked along the street. Then, suddenly, he saw a dime(十美分硬币)on the street. But his excitement quickly disappeared(失望) because all the salesmen told him that he could not buy anything with just a single dime.

He saw a flower shop and went inside to ask the shop owner if he could buy a flower for his mother’s Christmas gift. The shop owner smiled and said, “I just happen to have some roses on sale for one dime a dozen(一打). Would you like them?” Of course Bobby bought the roses at once and returned home.

The shop owner’s wife asked her husband, “Who are you talking to and where are the roses?”

He answered, “A strange thing happened to me this morning. I heard a voice and the voice told me to keep a dozen of my best roses for a special gift. Then just a few minutes ago, a little boy came into the shop and wanted to buy a flower for his mother with one small dime. When I looked at him, I saw myself. Many years ago, I was a poor boy and could not buy my mother a Christmas gift. A man stopped me on the street and gave me ten dollars. When I saw that little boy tonight, I knew who that voice was , and I put together a dozen of my very best roses…”

1When did the story happen?

______________________________________________________________________

2Who did Bobby want to buy a present for?

_____________________________________________________________________

3Bobby didn’t feel excited when he found a dime, did he?

_____________________________________________________________________

4Why did Bobby feel disappointed with a dime later?

_______________________________________________________________________

5How much did Bobby pay at last?

_______________________________________________________________________

6What do you think of the shop owner?

_____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网