题目内容
【题目】 This Sunday is grandpa’s 70th birthday. The Smart family are going to celebrate it, so they will have a busy weekend.
Saturday | |
Morning | Dad – clean the car in the garden Mum – clean the kitchen and bedroom Amy – have dance lessons in the gym Rose – work on science projects in the library |
Afternoon | Mum and Dad – buy some food at the supermarket Amy and Rose – pick up gifts and cards for grandpa |
Evening | Watch TV together |
Sunday | |
Morning | Mum – make a big birthday cake Amy and Rose – wrap grandpa’s gifts |
Afternoon | Amy – help mum cook delicious food Rose – help dad decorate the sitting room |
Evening | Amy and Rose – give gifts to grandpa The whole family – have a party |
【1】The Smart family will be busy this weekend because they plan to ____.
A.celebrate grandpa’s birthdayB.do some cleaning
C.watch TV togetherD.make a cake
【2】____ wants to make a birthday cake on Sunday morning.
A.DadB.AmyC.MumD.Rose
【3】The whole family will watch TV on _______.
A.Saturday afternoonB.Saturday evening
C.Sunday eveningD.Sunday afternoon
【4】Dad and Rose will be ____ on Sunday afternoon.
A.in the libraryB.at the supermarket
C.in the sitting roomD.in the kitchen
【5】Amy and Rose will _____ on Sunday evening
A.wrap grandpa’s giftsB.cook the food
C.decorate the sitting roomD.give gifts to grandpa
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
这是一篇表格式的阅读文章。表中主要呈现斯马特一家各自的周末活动。
【1】句意:斯马特一家这个周末会很忙,因为他们计划庆祝爷爷的生日。
细节理解题。A.庆祝爷爷的生日,B.大扫除,C.一起看电视,D. make a cake做蛋糕。短文第一、二句说,“This Sunday is grandpa’s 70th birthday. The Smart family are going to celebrate it, so they will have a busy weekend.”(这周星期天是爷爷的七十大寿。斯马特一家打算庆祝爷爷的生日,所以他们会度过一个忙碌的周末。)故选A。
【2】句意:妈妈想在星期天早上制作一个生日蛋糕。
细节理解题。A. Dad爸爸,B. Amy艾米,C. Mum妈妈,D. Rose罗斯。在表中Sunday Morning一栏可见:“Mum – make a big birthday cake”(妈妈——制作一个大的生日蛋糕)。故选C。
【3】句意:全家人要在星期六晚上一起看电视。
细节理解题。A.星期六下午,B.星期六晚上,C.星期天晚上,D.星期天下午。在表中Saturday Evening一栏可见:“Watch TV together”(一起看电视)。故选B。
【4】句意:爸爸和罗斯星期天下午将在客厅里。
推理判断题。A.在图书馆,B.在超市,C.在客厅,D.在厨房。在表中Sunday Afternoon一栏可见:“Rose – help dad decorate the sitting room”(罗斯——帮助爸爸装饰客厅)。由此可推断他们星期天将在客厅里。故选C。
【5】句意:艾米和罗斯将在星期天晚上把礼物(送)给爷爷。
细节理解题。A.包装爷爷的礼物,B.煮食物,C.装饰客厅,D.给爷爷礼物。在表中Sunday Evening一栏可见:“Amy and Rose – give gifts to grandpa”(艾米和罗斯——给爷爷礼物)。故选D。